کوردهای شریعت گرای کوردستان سوریه و بررسی ابعاد گوناگون جنگ سکولاریستهای جهانی و کوردهای مرتد پ.ک.ک علیه آنان

کوردهای شریعت گرای کوردستان  سوریه  و بررسی ابعاد گوناگون جنگ سکولاریستهای جهانی و کوردهای مرتد پ.ک.ک علیه آنان  

 

به قلم : احسان هورامی ( دانشجوی علوم سیاسی )  / کارزان شکاک

 

قال رسول الله: ” إذا وقعت الملاحم بعث الله من دمشق بعثاً من الموالي، أكرمُ العرب فرساً وأجودهم سلاحاً، يؤيد الله بهم الدين

کردهای سوریه  اکنون در دو منطقه ناپیوسته در سوریه حضور دارند. نخست در شرق سوریه و استان حسکه و قامیشلو و دوم در منطقه جبل الاکراد .  منطقه جبل الاکراد کنار استان هاتای یا اسکندورن در ترکیه است. بین این دو منطقه کردنشین مناطقی همچون  عزاز وجود دارد که عرب نشین است و پیوستگی مناطق کوردی را قطع کرده است . یعنی چیزی بر خلاف کوردهای عراق یا ترکیه و چیزی شبیه کوردهای ایران که در خراسان و بلوچستان و هرمزگان و بوشهر و مازندران و گیلان و غرب و شمال غربی وغیره متفرق هستند .

در شناخت  وضع موجود درسوریه و علی الخصوص در  کوردستان سوریه به ناچار ابتدا باید به سه موضوع بنیادین پرداخت :

  • جنگ و جدال و زورآزمائی دو جناح شرق و غرب به رهبری روسیه – چین و آمریکا –  ناتو .
  • تولید« صحوه » ها توسط اشغالگران خارجی و دولتهای فاسد محلی .
  • جایگاه نیروهای انقلابی مستقل
  • جنگ و جدال و زورآزمائی دو جناح شرق و غرب به رهبری روسیه – چین و آمریکا –  ناتو .

چنانچه بر همگان آشکار گردیده است ، دو جناح امپریالیستی شرق و غرب سوریه را از طریق متحدین خود محل زورآزمائی و امتیازگرفتنهای رایج دیپلوماسی دنیای پلید سیستم سکولاریستی نموده اند . در این راستا عده ای از کشورها ی منطقه و احزاب داخلی سوریه ،  هرکدام به نوبه ی خود طرف یکی از جناحهای بین المللی را گرفته  و به نام مردم مظلوم سوریه صحبت می کنند . در این میان کوردستان سوریه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به روشنی آثار این دو امپریالیست جهانی را مشاهده می نمائیم که در لباس یکی از احزاب کوردی خود را به نمایش درآورده اند .

در یک طرف این قضیه جناح طرفدار حکومت سکولار سوسیالیست سوریه و امپریالیستهای روسیه – چین قرار دارد که در قالب پ.ک.ک و نماینده اش در کوردستان سوریه ، پ. ی .د ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه )  و شاخه ی نظامی آن ه . پ . گ ( نیروی محافظ خلق ) خود را به نمایش درآورده است . اینها خواهان ابقای حکومت سکولار سوسیالیست بشار اسد و دمکراتیزه شدن بیشتر آن هستند ؛ و در وضع موجود ، ملی گرائی و نژاد کوردی را در برابر نژاد عرب قرارداده و عقیده ی سکولار سوسیالیستی خود را در پشت این ملی گرائی مخفی نموده اند و با نام کورد و دفاع از کورد ، مردم کورد را قربانی عقاید  سکولار سوسیالیستی خود می کنند و در برابر مخالفین خود قرار می دهند .

اینها تراژدی قاضی محمد و خیانت سوسیالیستهای شوروی را فراموش نکرده اند به همین دلیل صالح مسلم رهبر حزب PYD طی دیدار با میخائیل یوگدانوف معاون وزیر خارجه روسیه  درخواست کرده است که برای حل بحران سوریه خواست حزب اتحاد دمکراتیک  را  در توافقات بین المللی  که قرار است صورت گیرد فراموش نکنند .

در طرف دیگر این قضیه جناح طرفدار آمریکا – ناتو و احزاب سکولارلیبرال محلی قرار دارند که از ۳ کانال ابراز وجود کرده اند :

  • یکی از طریق حزب سکولارلیبرال دموکرات کوردستان عراق به رهبری بارزانی که احزابی چون حزب سکولارلیبرال دموکرات کوردستان سوریه ( الپارتی ) و….. حزب دموکرات عراق یک سری از کردهای سکولار لیبرال سوریه را جمع کرده با عنوان شورای ملی کردستان (۱۶ حزب سکولار لیبرال کورد) که این‌ها نزدیک به مسعود بارزانی هستند و می‌گویند ما هم هستیم و در کوردستان سوریه سهم می‌خواهیم. (ترکیه از طریق بارزانی با این کردهای سکولار لیبرال هم کار می‌کند)
  • و دیگری احزاب سکولارلیبرال دیگری چون  جبهه آزادیبخش کوردستان و نیروهایی وابسته به نواف راغب بشیر که وابستگی خود را به حکومت سکولاریست ترکیه اعلام نموده  اند
  • و در نهایت جماعتهایی چون لواء جبهه الاکراد که خود را عضوی از ارتش آزاد سوریه می دانند . اینها خواهان دخالت اربابان خود در اشغال سوریه هستند . با توجه به نوع نگرانی های ارتش آزاد سوریه این ارتش دنبال کاهش نقش احزاب کرد طرفدار جناح روسیه – چین و کوردهای شریعت گرای تابع حکومت اسلامی شام  در مناطق کردنشین است. یعنی اگر چه اولویت ارتش آزاد تابع ناتو – آمریکا ،  آن است که تضاد با نظام تابع روسیه – چین را پیگیری کند. اما در وهله بعد اگر تضاد با نظام به نتیجه رسید و یا به هر دلیلی کنار رفت ، تضاد با این کوردها افزایش می یابد. اینها نمی دانند که به قول گلبدین حکمتیار :  امريكا دوست بى اعتبار، مغرض و بى مروت است و دشمن آشتى ناپذير اسلام و مسلمانان . كسانيكه بر دوستى امريكا اعتماد می كنند، يا بسياركودن اند و يا در قلب شان ذره اى از ايمان وجود ندارد، امريكا مزدور می پسندد نه دوست و رفيق، مزدوريكه براى تأمين منافع امريكا به قربانى كردن خود و كشورش آماده باشد. ( دسایس پنهان چهره های عریان )

حالا دخالت آمریکا – ناتو ( اتحادیه ی اروپا ) در سوریه چه به پیروزی منجر شود و چه به شکست در هر صورت به ایجاد حالتی از هرج ومرج در میان مردم منجر می شود که برای سالیانی دراز ادامه خواهد داشت مثل آنچه در عراق و افغانستان رخ داد .

وقتی به واقعیت موجود این احزاب و گروههای سکولار سوسیالیستی یا لیبرال  کورد می نگریم ، آشکارا مشاهده می کنیم که هر کدام از این احزاب و دسته ها ،  دارای اربابان خاص خود هستند که ملت مسلمان کورد را برای مصالح و سیاستهای این اربابان قربانی و خرج می کنند .  و تاسف انگیزتر اینکه هرکدام خود را در رسانه هایشان نماینده ی ملت کورد و مخالف خود را دشمن ملت کورد  معرفی می کنند .  و فاجعه آمیزتر اینکه هیچ یک از جناحهای شرق یا غرب و یا رژیم بشار اسد و ارتش آزاد ، به وجود آنها به عنوان یک ملت و دادن حداقل  خودمختاری به آنها نیز اقرار نمی کنند .

  • تولید« صحوه ها » توسط اشغالگران خارجی و دولتهای فاسد محلی .

صحوه در لغت به معنی «بیداری» است و در عراق نام گروه‌های شبه نظامی‌ مزدور قبیله ای است که توسط ارتش آمریکا و حکومت دست نشانده ی مرکز، تامین مالی و تسلیحاتی شده‌اند تا با جماعتهای جهادی و حکومت عراق اسلامی مبارزه کنند. پایگاه اصلی صحوه در منطقه آدمیه در شمال بغداد است.

گفتني است از سال ۲۰۰۳ ميلادي تا کنون  نيروهاي شبکه های جهادی چون انصارالاسلام و القاعده و غیره رابطه نزديک و تنگاتنگي با اهل سنت عراق داشته و همواره در منازل و املاک شخصي و در مناطق آنان پنهان مي شدند، اما پس از تلاش هاي فراوان آمريکا و تشکيل نيروهاي “صحوة” ، قصد داشتند که شکاف عميقي ميان اهل سنت عراق و شبکه القاعده به وجود بیاورند، به گونه اي که عامل اصلي کشته شدن بيشتر نيروهاي القاعده و دیگر گروهها ی جهادی همین مزدورانی بودند که از  خود اهل سنت بوده اند.

هدف از تشکیل گروه‌های «صحوه» در عراق که از عناصر خود فروخته ی سنی تشکیل شده‌اند، این بود که اختلافات داخلی در عراق را به داخل عرصه اهل تسنن بکشانند.صحوه که توسط آمریکا، عربستان و اردن تسلیح شده و حمایت می شود، قرار بود با نفوذ نیروهای مقاومت در برابر اشغالگران چون القاعده در این کشور بحران زده مقابله نموده و تبدیل به متحد سنی جدید آمریکا در روند بازسازی سیاسی عراق گردد.

بلند پروازی این مزدوران به جایی رسید که خواستار صدور ویروس خود به کشورهای دیگری چون یمن ، الجزائر ،مالی ،  افغانستان و غیره شدند . در این زمینه دیدیم که  شورای صحوه عراق به رهبری  احمد ابو ریشه اعلام کرد که قصد دارد هیأتی را برای کمک به دولت سکولار موریتانی در نبرد علیه القاعده و گروه های مسلح شریعت گرا، پس از تصویب دولت، به آن کشور اعزام کند. به گفته احمد ابو ریشه، رئیس شورای صحوه عراق، این تصمیم پس از آن گرفته شد که وزیر دفاع موریتانی در سفر خود به بغداد ، از عراق کمک خواست تا از تجربه صحوه در مبارزه با القاعده در این کشورغرب آفریقا استفاده کند. ابو ریشه گفت: «نیروی صحوه هیأتی متشکل از ۲۱ رهبر صحوه به موریتانی می فرستد تا با رهبران برجسته قبیله ای و چهره های اجتماعی آنجا ملاقات کنند.» او گفت که ایدئولوژی القاعده و روش های جنگی آن در همه کشورهای دنیا یکی است؛ پس «این اطلاعات و راهنمایی ها اثر قاطعی بر مبارزه با تروریسم توسط برادران ما در موریتانی خواهد داشت.»

به گفته رعد الصباح، رهبر نظامی نیروهای صحوه، ، انتقال تجربه صحوه به یمن، موریتانی، یا هر کشور دیگر، آن کشور را قادر خواهد ساخت که حملات القاعده را تا ۴۰ درصد کاهش دهد، همان گونه که در عراق با تولد نیروهای صحوه اتفاق افتاد.

ضاری العرسان، فرمانده نظامی نیروهای صحوه در فلوجه گفت: «می توانیم نمونه صحوه عراق را به بهار عربی در برابر القاعده  و دیگر جماعتهای جهادی تشبیه کنیم که می تواند در سایر کشورها هم تکرار شود.»

حمادی ولد الداه، تحلیلگر سیاسی موریتانیایی به تارنمای مغاربیه گفت که موریتانی می تواند از تجربه صحوه عراق استفاده کند به شرط آنکه تفاوت اصلی میان جوامع عراق و موریتانی را در نظر بگیرد.

نسخه ی “صحوه‌ هاى عراق” اين بار براى افغانستان : نیویورک تایمز به نقل از یک مقام بلندپایه‌ نظامی امریکا در کابل که نخواست نامش فاش شود، نوشت، ایده ما این است که این افراد را تشویق کنیم، مسئولیت تامین امنیت خود را برعهده بگیرند. این اقدام در بخش‌هایی از افغانستان انجام گرفته است و امیدواریم که در صورت موفقیت در دیگر مناطق ناامن افغانستان نیز به کار برده شود. این شیوه شبیه همان شیوه‌ای است که نیروهای امریکایی در زمان ریاست جمهوری جورج بوش رئیس جمهوری سابق ایالات متحده امریکا در عراق به کار بردند.

در داخل سوریه ، حکومت سکولار سوسیالیست بشار اسد صحوات را هم در میان کوردها و هم در میان عربها به وجود آورده است . یکی از مزایای این طرح برای این رژیم  ، مقابله با ظرفیت های مذهبی بود که مجاهدین شریعت گرا از آن استفاده می کرند. نظام سکولار سوسیالیست سوریه نیز از این تجربه استفاده کرده و با حمایت از عشایر سنی در شرق ، بویژه در مناطق کورد نشین و استان های دیر الزور و ارقه اقدام به مسلح کردن آنها کرده است ؛ تا با تشکیل کمیته های مردمی اقدام به دفاع از مناطق خویش نمایند. البته با توجه به سطح بالای مهارت های نظامی جماعتهای مسلح بویژه جبهه النصره در مقایسه با این عشایر ، بسیار بعید است که بدون دخالت مستقیم ارتش سوریه، این مزدوران بتوانند به تنهایی در برابر حملات جهادیون دفاع کنند. به همین دلیل اطلاعات وارتش بشار اسد از دور مراقب اوضاع بوده ونیروی پشتیبانی آنها را تشکیل می دهد . تجربه منطقه ی  المسرب در شرق دیرالزور نشان داد که با وجود مقاومت ناچیز و پوشالی مزدوران در برابر حملات سهمگین مجاهدین جبهه النصره، در نهایت المسرب سقوط کرد و بسیاری از مزدوران توسط مجاهدین اعدام شدند.

اما بیشتر دستاوردهای نظامی که به دولت سکولار سوسیالیست سوری  و احزاب متحدش ،  مخصوصا در داخل دمشق و قبل از آن در حمص و حلب آسیب رساند  ، جزء کارهای اجرایی  عدالت گسترانه ی جماعتهای شریعت گرایی چون جبهه النصره  بود ؛ که در نتیجه هرکدام از نیروهای التوحید و الجهاد و آزادگان شام و سربازان شام به جبهه النصره پیوستند.

آنچه این گردانها را از دیگران متمایز میکند اینست که آنها تجربه های جنگی زیادی را از جنگ عراق و افغانستان و جنگ قفقاز بدست آورده اند و این تجربه در جنگ گروهایی است که نیروهایی که از ارتش نظامی سوریه جدا شده اند؛ مانند آنها نیستند. و هرکس از نزدیک این جماعتهای جهادی شریعت گرا را دیده باشد و یا لااقل ادبیات و گفته ها و مقالات این جبهه ها را در سایتهای الکترونیکی مثل یوتیوب بخواند به آسانی دستگیرش میشود که آنها آماده جنگی علیه ایالات متحده و مزدوران جدیدش در سوریه هستند.

و اینچنین آمریکا خودش را در میان دو جنگ میبیند یکی ضد نظام و دیگری جهادی هایی که آنها را در لیست تروریست قرار داده است. و هیچ جای تعجب نیست که پس از انهدام حکومت سکولارسوسیالیست بشار اسد  ، نیروهای جدید((صحوه)) دوباره ظهور کنند مثل کاری که ژنرال پاتریوس در عراق برای جنگ  با سازمان القاعده و حکومت عراق اسلامی و دیگر جماعتهای جهادی  انجام داد. تنها چیزی که در سوریه مورد تأکید است اینست که هیچ کس نمیداند در آینده اگر اربابان برده هایشان را رها کنند ، چه اتفاقی برای احزاب و گروههای مزدور و متحد با جناحهای امپریالیستی شرق ( روسیه – چین ) یا غرب ( آمریکا  – ناتو ) در سوریه خواهد افتاد و اگر وضع به این صورت پیش برود هزاران سوری کشته خواهند شد و دمشق به صحنه کشتار تبدیل میشود.

  • جایگاه نیروهای انقلابی مستقل

در میان این دسته بندی ناهمگون جماعتهای شریعت گرای مستقل مردمی نیز وجود دارند که نمی خواهند مثل برده ها ارباب داشته باشند . به دیگر سخن این جریانات شریعت گرا قصد ندارند با صرف اینهمه خون ، کشته شدن هزاران زن و مرد و کودک بی گناه ، پایمال شدن ناموسهای بی شمار و ویرانی سرزمین و منازلشان ، تنها اربابی چون روسیه و چین را با اربابی دیگر چون آمریکا و ناتو ( اتحادیه ی اروپا ) عوض کنند  و از شاخه ای از سکولاریسم ( سکولاریسم سوسیالیستی ) به شاخه ای دیگر از سکولاریسم ( سکولاریسم لیبرالی )  بپرند .

اینها براین باورند که تغییر ارباب و یا کمک به تغییر نوع قانون سکولاریسم به سکولاریست دیگری ارزش اینهمه کشته و ویرانی را ندارد . ما قیام نکرده ایم که اربابمان را عوض کنیم ، ما قیام کرده ایم که دیگر ارباب نداشته باشیم  و مثل یک انسان آزاد زندگی کنیم ، نه مثل یک برده .

 

فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  ) نوچه ی پ.ک.ک

 

گویا تاریخ دارد تکرار می شود اگر تاریخ کردهای سکولاریست  را مطالعه کرده باشید خواهید دید که هر وقت قدرت دولت مرکزی کم شده یکی از سران کردهای سکولاریست  با حمایت بیگانگان(غالباً کشورهای همسایه و یا امپریالیستهای سکولار جهانی ) برعلیه دولت و یا در راستای سیاستهای دولت مرکزی اعلام موجودیت کرده و بعد از چند صباحی با قدرت گرفتن دولت مرکزی و توافق با کشورهای همسایه یا امپریالیستهای خارجی ، طومار شورشیان سکولار درهم پیچیده شده است ؛ اینبار هم شواهد و قرائن نشان می دهد براساس یک توافق پشت پرده بین ایران ، ترکیه ، آمریکا ، روسیه  و حکومت بشار اسد قرار است  پ.ک.ک و نوچه هایش هم ، مانند اسلافشان، پس از اتمام شکار، برای همیشه از صحنه کردستان پاک شوند . گروهی که پشتوانه ی عقیدتی مردمی نداشته باشد و با اتکا به  نژادگرائی، خشونت و ارعاب و  بیگانگان بخواهد برعلیه ملت مسلمان خود  بشورد سرنوشتی غیر از این نخواهد داشت .

فرقه ی ارتدادی پ .ی د  (حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه)  با پیروی از سیاست های کمونیستی و دیکتاتور منشانه پ.ک.ک  عملیاتها و ترورهای خشونت باری را علیه احزاب سکولار و غیر سکولار مخالف خود ، تحت شعارها و بهانه های از قبل آماده شده  به راه انداخته است .

این جریان پس مانده ی دیکتاتوری پرولتاریا در تاریخ بشریت چون خمرهای سرخ سوسیالیست درکامبوج ، کره ی شمالی سوسالیستی ، ببرهای تامیل در سریلانکا و ….. به خاطر عقب ماندگی مردم ستمدیده ی کردستان و ستم از حد به در حکام ظالم بر آنان ، قصد دارد همان فجایع تاریخ بر مردم مظلوم ما تحمیل کند . و علاوه بر آن تاریخ جنگهای داخلی میان کومله و دموکرات ، کومله با شریعت گرایان ، حزب دموکرات کردستان عراق با اتحادیه ی میهنی کردستان ، اتحادیه ی میهنی کردستان عراق با مجاهدین امارت اسلامی هورامان غربی ،  پ.ک.ک با حزب دموکرات کردستان عراق ، پ.ک.ک با اتحادیه ی میهنی کردستان  ، پ.ک.ک با حزب دموکرات کردستان  ترکیه ، ، پ.ک.ک با جماعت شریعت گرای حزب الله ترکیه  ، پ.ک.ک با مجاهدین اهل سنت در کرکوک ، موصل و غیره را  بار دیگر تکرار نموده و چهره ی زشت و پلید خود را برای بار چندم بر صفحه ی تاریخ کم حافظه ی ملت کردستان ثبت نماید .

پس از جنگ فروشیهای فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  ) علیه ارتش آزاد سوریه و حزب سکولاریست الپارتی ( حزب دموکرات کردستان سوریه ) چنین پنداشته می شد که این مجریان دیکتاتوری پرولتاریا بر مردم بدون پرولتاریای ما ،  در وضعیت به اصطلاح توقف عملیات نظامی و ترور به سربرده و این وضعیت تا چند روز ادامه داشت. این سیاست هیچ گاه به معنای ترک مخاصمه و توقف واقعی عملیات های نظامی و جنایات این فرقه تلقی نمی شود چرا که در همین برهه ترور های ناجوانمردانه از جانب این گروه در مناطق مختلف کردنشین سوریه علیه کردهای شریعت گرا به وقوع می پیوست که منجر به شهادت افراد متعددی از مسلمانان شریعت گرای کردستان گردیده است.

اما می توان گفت حجم این ترورها را تا حدود زیادی بر علیه احزاب سکولار مخالف خودش کاسته و اوج ترورهای خود را متوجه مسلمانان شریعت گرای کورد در داخل کوردستان سوریه نموده است ، که علت آن نه تنها پیروی از سیاستهای سکولارسوسیالیستی حزب بعث بشار اسد  و سیاستهای سکولار سوسیالیستی مادرش پ.ک.ک و پیروی از توطئه ی سنجیده ی ترکیه و متحدینش جهت انهدام پ.ک.ک و ضعیف نمودن مسلمین شریعت گرا ی ضد سکولاریست است ، تا جائی که نقشه بر آن است که کوردستان سوریه به گورستان پ.ک.ک و نوچه هایش  تبدیل گردد ؛  بلکه ضعف قوای نظامی و لجستیک و فرسایشی شدن روند جنگ افروزی آنها طی چند ماه اخیر، ترس از تخریب وجهه و از دست رفتن اندک زمینه فریب جوانان بواسطه چند بار محکوم شدن از جانب تشکل های حقوق بشری کردی در داخل و مهمتر از آن ترس از دفاع مشروع و اقدامات تلافی جویانه ی احزاب مخالف و مختلف بوده است.

این مقوله باعث شد فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  ) به صورت موقتی دست از اقدامات تروریستی، آزار و اذیت احزاب سکولاریست مخالف خود چون دهها حزب سکولار کوردی و ارتش آزاد سوریه  بردارد و به توافقاتی نه چندان پایدار دست یابند و در عوض موج حملات خود را به سوی کوردهای شریعت گرای سوریه و پشتیبانان آنان که از سراسر دنیا جهت دفاع از کوردها و عربهای مسلمان روانه ی سوریه گشته اند نمایند .

براین اساس جماعتهای شریعت گرای مردم مسلمان کورد در سوریه  ، مانند هرملت ستمدیده ی دیگر با اتحاد با دیگر مسلمین و ستمدیدگان ترک و عرب و … که وظیفه اصلی خود را حفاظت از  دین ، جان، مال، ناموس و خاک و مردم مسلمان خودش می دانند وارد عمل شده و از حدود چند ماه پیش پس از ترور دهها مسلمان کورد و زندانی شدن صدها نفر از مسلمین انقلابی کورد و تحویل آنها به نظام سکولار سوسیالیست بشار اسد توسط این گروه مخوف ، سعی نمود برخورد جدی تری با این متعرضین به دین ، جان و مال مردم مناطق کردنشین سوریه  داشته باشد.

 

جنگ سریکانی یا راس العین ،جرقه ای که آتشفشانی را علیه پ.ک.ک و نوچه هایش بیدار می کند

 

در ابتدای شروع جنگ داخلی در سوریه دولت این کشور برای دفاع از شهرهای بزرگ بویژه دمشق و حلب ارتش را فراخواند و در قراردادی نانوشته نیروهای امنیتی سوریه نیز مراکز اصلی خود از جمله مرکز امنیت نظامی، مرکز پلیس و مرکز اطلاعات را تخلیه کرده‌اند.

شهر «سری کانی» نیز مشمول این قرارداد گردید. ارتش سوریه این شهر را تخلیه کردند و همچنین نیروهایی را از شهر «الحسکه» در اطراف «سری کانی» مستقر کرده تا برای هر گونه حمله احتمالی آماده باشند.با خروج  ارتش سوریه شهر «سری کانی» به دست کُرد های هم فکر بشار اسد بویژه حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) افتاد.

در ۲۵ اوت ۲۰۱۲ «جنبش جامعه دمکراتیک» وابسته به پ. ی .د در شهر «سری کانی» یک کنفرانس محلی ، تحت عنوان” برادری ملت ها” را با حضور شخصیت های هم فکر خود در «سری کانی» اعم از کُرد، عرب، مسیحی، سریانی و دروزی تشکیل داد.

ترکیه ی عضو ناتو و متحد آمریکا  نگران از  کردهای سوریه

افراد مسلح وابسته به حزب اتحاد دموكراتيك كردهاي سوريه – از شاخه‌هاي حزب كارگران كردستان (پ.ك.ك)-  يكي از اعضاي دفتر سياسي حزب آزاديبخش كُرد را  كه مورد حمايت تركيه و ناتو است را ربودند.”ابوكاو” عضو هماهنگي منطقه عفرين در اين باره اعلام كرد افراد مسلح از حزب اتحاد دمكراتيك به منزل عبدالرحمن آبو معروف به «بافي كاوا» در عفرين حمله كرده و او را به يكي از اردوگاه هاي خود منتقل كردند.  این اقدام پ.ک.ک و نوچه هایش در راستای خدمت به ارباب کوچکش بشار اسد صورت گرفت اما عواقب این جنگ داخلی میان کوردهای سکولار به کجا  انجامید ؟

در حال حاضر حزبی در کردستان سوریه فعال است که در هماهنگی با رژیم بشار اسد است و یکسری مناطق را هم در دست گرفته‌اند . ترکیه از اینکه کردهای وابسته به پ.ک.ک ، رژیم بشار اسد و در نهایت جناح روسیه – چین  در شمال سوریه به قدرت برسند نگران است. در واقع ترکیه ی عضو ناتو و متحد با آمریکا  در سوریه با کارتی بازی کرده است که دو رو است.

بشار اسد این موضوع را به خوبی می‌دانست و به همین دلیل این مناطق را تخلیه کرد و کنترل این مناطق به دست کردهای وابسته به پ.ک.ک  افتاد. یعنی کردها را «  فعلا » به حال خودشان رها کرد تا برای ترکیه  و مجاهدین شریعت گرا مشکل ساز شوند.اگر بشار بماند مجددا مناطق کردنشین را تحت کنترل خود درخواهد آورد و اگر هم نماند که یک مشکل بزرگ برای حکومت آینده در سوریه و کرد و ترکیه به یادگار خواهد گذاشت.

با این وصف ترکیه با کردی در سوریه روبرو است که عمدتا دشمن ناتو – آمریکا و متحد جناح روسیه – چین است به همین دلیل ابتدا با اپوزسیون سیاسی کورد و عرب سکولار لیبرال  در سوریه که دوستانش هستند به توافق رسید که هیچ امتیازی به کردها ی وابسته به پ.ک.ک ندهند. (چه حال و چه در آینده) و در همین راستا هم چندین درگیری در شهرهایی مانند راس العین  و عین العرب و عامودا  رخ داد و تعدادی از طرفین کشته شدند.

بر افراشته شدن پرچم  پ.ی .د وابسته به “پ ک ک ” و ممانعت از ورود ارتش آزاد به این شهر باز موجبات نگرانی ترکیه و ارتش آزاد را فراهم کرد. حکومت سکولار لیبرال ترکیه تلاش می کند با وجود ادعای مذاکره با حزب کارگران کردستان، تنش با این دسته از کردها را به خارج از مرزهای خود بکشاند و همزمان دخالت خود را با هدف براندازی اسد در درگیری با این دسته از کردها ی طرفدار نظام سوریه  و جناح روسیه – چین تسهیل کند.

ترکیه در اقدامی پیشدستانه با خنثی سازی مین های مرزی بین «سری کانی» و ترکیه راه را برای خروج مردم شهر آماده کرد. همزمان با این اقدام دولت سکولاریست تُرک؛ نزدیک به هزار شبه نظامی مسلح کورد و عرب از داخل اراضی ترکیه به سری کانی یورش آورده‌ و وارد محله‌های عرب‌نشین شدند. در چند ماه  گذشته گروهی از افراد مسلح با پشتیبانی لجستیکی ارتش ترکیه و حمایت ارتش آزاد قصد تصرف شهر مرزی سری کانی در کردستان سوریه را داشتند که با مقاومت نیروهای مسلح کرد مواجه و مجبور به عقب نشینی شدند.

ترکیه ابتدا در عراق از روابط خصمانه با دولت اقلیم کردستان دست برداشت و برای کنترل و تاثیر گذاری به سوی همکاری،نفوذ و حضور رفت . درسوریه نیز می بینیم که وضعیت ترکیه سکولار لیبرال نوعی وضعیت چند وجهی است. از یک سو ترکیه با کردهای سکولار لیبرال عراق یا اقلیم به گونه ای توافق دارد. از طرف دیگر با کردهای سکولار لیبرال  سوریه هم که تحت حمایت منطقه اقلیم کردستان عراق هستند رابطه بدی ندارد. اما در عین حال با  جماعتهای شریعت گرای مستقلی چون حکومت اسلامی شام ( که ان شاء الله در انتهای همین ماه رمضان اعلان موجودیت می کند ) و متحدینش  و نیروها و گروهای هوادار پ ک ک در کردستان سوریه رابطه دشمنانه ای دارد. بنابراین موضع دولت ترکیه ی عضو ناتو نسبت به کردها چند وجهی است. یعنی از یک سو دشمنی از جماعتهای شریعت گرای مستقل  کورد و  پ ک ک حاکم است و از سویی نیز بدنبال مهار اینها از راه ارتش آزاد و  ارتباط با برخی از گروه های کورد سکولار لیبرال (از جمله حزب دموکرات کردستان عراق تحت رهبری مسعود بارزانی) می باشد. لذا نمی توان گفت موضع ترکیه موضعی یکدست نسبت به مسائل کوردی است. این امر عمدتا ناشی از تاکتیک و توافقات تاکتیکی با کردها که همراه با نوعی دوستی غدارانه و خصومت است می باشد. گذشته از این تشکل شورای ملی کرد که از مجموعه ای از احزاب به جز پ ک ک و گروه های طرفدارش در اربیل تاسیس شد ، یعنی بارزانی تلاش کرد انسجامی بین نیروهای کردی سوریه ایجاد کند، اما به دلیل نوع رابطه بارزانی با ترکیه حزب اتحاد دمکراتیک سوریه استثنا گردید، تا رضایت ترکیه را داشته باشد.

احتمال  جنگ داخلی بین حزب اتحاد دمکراتیک سوریه و شورای ملی کردهای سوریه وجود دارد.چنانچه در عامودا چهره ی زشت خودش را نشان داد  ، چون آنچنانکه قبلا ذکر شد اختلاف سیاسی بین این دو زیاد است ، زیرا اختلاف اربابان و جناحهایی که اینها خودشان را به آنها وابسطه نموده اند در چپاول مردم زیاد است . نمی توان انکار نمود که  پ ک ک و حزب هوادار وی در سوریه از پایگاه گسترده تری نسبت به مریدان بارزانی و ترکیه در سوریه برخوردار است که سابقه آن به چند دهه مزدوری برای رژیم سکولار سوسیالیست بعث سوریه می رسد.اما در نهایت ، اگر تضادها به مرحله بحرانی برسد  توان ایستادگی در مقابل تمام مخالفان را ندارد.

هر گونه معامله ی بین المللی قدرتهای امپریالیستی دنیا با هم  و تنش زدایی بین دولت  و مخالفان سکولار لیبرال اسد منجر به افزایش تنشهای مخالفان اسد با کوردهای سکولار سوسیالیست  نیز خواهد شد. چرا که نه دولت سکولار سوسیالیست  و نه مخالفان سکولار لیبرال اسد تاکنون نسبت به فدرال شدن منطقه کردهای سوریه نظر مثبتی نداشته اند و اظهار نظر ایجابی نداشته اند. این امر نیز میتواند سرآغاز تنش با دولت مرکزی و هم با مخالفان سکولار لیبرال دولت باشد.

 

علت عمده ی درگیری ها در سوریه :

چانچه آمد بیشتر درگیریهای میان گروههای غیر شریعت گرا در سوریه به خاطر وابستگی آنها به یکی از جناحهای روسیه – چین یا آمریکا – ناتو  و  اختلاف در منافع این جناحها و کشورهایی است که از مخالفان سوریه حمایت می‌کنند و از آنجا که هر یک از این کشورها تلاش می‌کنند گروه مشخصی از مخالفان را حمایت مالی و لجستیکی کنند درگیری‌ها میان نیروهای مخالف را که از سوی قطر،‌ عربستان و ترکیه یا سایر کشورها حمایت می‌شوند افزایش یافته است.

دلیل دیگر این جنگها  اقدام  جماعتهای شریعت گرا، برای ایجاد “امارت اسلامی” در مناطقی که بر آن سلطه دارند و تعیین امرای محلی برای هر یک از این امارت‌ها جهت زمامداری امور مردم است . چرا که عدالت گستری و صداقت این مجاهدین با مردم باعث نفوذ روز افزون آنها در میان مردم و کاسته شدن محبوبیت احزاب وابسته گشته است . همچنین ساکنان این مناطق از سختی‌های معیشتی فراوانی از جمله درگیری‌های مداوم رنج می‌برند. جنگ برای به دست آوردن قدرت میان ارتش آزاد سوریه و گروه‌های سکولار سوسیالیست وابسته به پ.ک.ک و بشار اسد  امروز از درگیری سیاسی عبور کرده و حتی به اختلافات عقیدتی و حتی نژادی ریشه‌ای رسیده است و می‌توان گفت اختلاف میان  این دو گروه حتی در اهداف نهایی آنها و در اهداف و مقاصد طرف‌هایی که از آنها حمایت می‌کنند نیز دیده می‌شود.

از میان دلایلی که گفته شد مشخص می‌شود که نیروهای مسلح سکولار سوریه با جناح‌بندی‌ها و گروه‌های مختلفشان امروز در شرایط مطلوبی به سر نمی‌برند و مناطقی که تحت سلطه آنها قرار دارد شاهد پیشرفت‌ روز افزون مجاهدین شریعت گرا  است امری که ممکن است تمام دشمنان قانون شریعت را به همدیگر نزدیک نماید  .

در این اثنا فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  ) به سبب آنکه دیگر توان تروریستی و نظامی سابق خود را از دست داده ، سعی نمود با فضا سازی و جنگ روانی رسانه ای قضیه را وارونه جلوه داده و در جنگ تبلیغاتی خود اعلام کند ؛ نیروهای کوردهای مسلمان شریعت گرای  سوریه  وارد خاک کردستان سوریه شده اند!!. به همین منظور چند تکنیک جنگ روانی رسانه ای در دستور کار قرار داده اند که روشن نمودن بعضی از این نفاقهای مرتدین کمکی به بیداری کوردهای مسلمان از جنایات سازماندهی شده ی این جاماندگان از تاریخ  و تاریخ رفته های کوردستان و خاورمیانه می باشد . :

کتمان حقایق و کوچک نمایی تلفات وارده به آنها:

فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  )  چون از کوردهای ترکیه ، ایران و عراق و نیروهای بشار اسد استفاده می کند  همواره سعی داشته آمار دروغین از تلفات وارده ارائه دهد تا بدین نحو روحیه نیروهای خود را حفظ نماید. چون زمانی که در یک درگیری ۴۰ نفر از نیروهای کرستان ترکیه ، عراق ،ایران و بشار اسد را به همراه ۱۰ نفر از کردهای سوریه از دست می دهد فقط به ذکر همان ۱۰ نفری می پردازد که اهل کوردستان سوریه اند و به کتمان دیگر مردگانش می پردازد .  اگر به دقت ملاحظه کنید متوجه می شوید در اطلاعیه های صادره فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  ) به آمارهای نادرست و بیشتر معطوف به حریف اشاره می شود تا نیروهایش و در عوض به سکوت یا کوچک نمایی یا نسبت دادن به مردم عادی در خصوص تلفات خود می پردازد.

بزرگنمایی تلفات حریف :

آمار سازی و بزرگنمایی تلفات حریف از دیگر اقدامات فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  )  بوده است. در این بین با درج تیترهایی از قبیل “ کشته شدن چندین فرمانده عالی جبهه النصره و القاعده و… ” و “کشته شدن فرماندهان ارشد القاعده ”  و ” تسخیر فلان پایگاه عمده ی القاعده و النصره و… ” در رسانه های این گروه حاکی از این مطلب است. کسی که کمترین آشنایی با امور نظامی جنگی دارد به خوبی واقف است هیچ گاه فرماندهان ارشد یک واحد نظامی در خط مقدم درگیری جبهه ای ظاهر نمی شوند چه برسد به پاسخ دهی به تجاوزات یک فرقه تروریستی چند صد نفره!!!

فرافکنی و کشاندن پای حکومت اقلیم کردستان  و آمریکا  و ترکیه و القاعده و…به میدان :

فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  ) سعی داشته همواره پاسخ دهی کوردهای شریعت گرای سوریه  به تجاوزات آنها را حمله ی جبهه النصره و القاعده و آمریکا و ترکیه از طریق ارتش آزاد  و حمله ی حکومت اقلیم کردستان عراق از طریق حزب الپارتی  به خاک حکومت آنها در کوردستان و ملت کورد معرفی نماید !!.

 

معرفی نمودن زخمی ها و تلفات خودی به عنوان مردم بیگناه کورد :

با این تکنیک جنگ روانی رسانه ای فرقه ی ارتدادی پ .ی د  (حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه)  دو هدف را دنبال می کند. نخست اینکه القاء می نماید ما تلفاتی نداشته ایم و کشته شده ها مردم بی دفاع می باشند و بدین نحو از یکسو سعی در فریب مجامع و نهادهای حقوق بشری و حتی مقامات انقلابی سوریه و جهان اسلام را  دارند، از سوی دیگر توجیهی برای درمان زخمی ها در بیمارستان های سلیمانیه، اربیل، بیمارستانهای دولتی حکومت بعث سوریه و حتی بیمارستانهای ترکیه بدست می آورند.

 

فرافکنی اهداف دفاع مشروع کوردهای مسلمان در برابر اقدامات فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه ):

این فرقه سعی داشته در رسانه ها و بیانیه های صادره خود هدف باصطلاح حملات کوردهای مسلمان  را همه چیز به جز جنایات و ترورهای فرقه ی ارتدادی پ .ی د  (حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه) در حق کوردهای مسلمان سوریه و خیانت فرقه ی ارتدادی پ .ی د  (حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه) به انقلاب و مردم در خدمت به بشار اسد  جلوه دهد  . بنابراین نه تنها هیچ اشاره ای به جنایات فرقه ی ارتدادی پ .ی د  (حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه )  و بشار اسد  نداشته بلکه در حالتی مذبوحانه آسمان و ریسمان را به هم می بافند، پای ترکیه، آمریکا، القاعده ، حکومت اسلامی عراق و شام، لواء شام، ارتش آزاد، ملت کورد و… را به میان می آورند تا پوشش و کتمانی باشد بر جنایاتشان! و دفاع کردهای شریعت گرای سوریه از خود را حمله  به مرزهای غربی کردستان تلقی نمایند ! اما معلوم نیست منظور آنها از این تعمیم جزء به کل چه بوده است؟ آیا یک فرقه تروریستی مورد نفرت کردهای شریعت گرا ی کردستان سوریه و حتی کردستان عراق و ترکیه برابر است با = کوردستان؟!؟! البته انتظاری بیش از این نمی رود

 

نقش احزاب، نهادها و شخصیت های سکولار کورد ایرانی در جنگ  فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه) با کوردهای شریعت گرا در کوردستان سوریه :

اما نقش احزاب و نهادهای  سکولارکورد ایرانی در این دروغپردازی علیه کوردهای شریعت گرای سوریه چه بوده؟!

۱- به پیروی از سیاست جهانی سکولاریستها علیه مسلمین شریعت گرا ، حزب دمکرات کوردستان ایران، حزب دمکرات کوردستان و کومله ها سعی داشتند این برخورد جدی و دفاع مشروع کوردهای مسلمان سوریه در برابر حملات فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  )  را حمله القاعده و جبهه النصره وغیره ( یعنی مشتی خارجی و عمدتا عرب )  به مرزهای کردستان سوریه جلوه دهند!

۲- موضوع قابل تأمل دیگر آن است که هیچ یک از گروه های سکولاریست کورد منتسب به کردستان ایران  (دمکرات، کومله، پاک و… ) رغبت ننموده اند به طور مستقیم و محکم از مواضع فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  ) که فرقه ای تروریستی متعرض به مردم کورد سوریه بوده و جایگاهی در بین کردهای ایران ندارد، دفاع نمایند. از این رو این معذوریت را داشته اند که نامی از فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  )  نبرده و با عنوان “حملات القاعده و جبهه النصره و یا ارتش آزاد  به کوردستان سوریه ” بیانیه صادر نمایند! حزب دمکراتی که برای حمله عراق به اشرف سینه چاک کرده و تمام قد از منافقینی که در قضیه انفال جان و مال و ناموس کوردها را به تاراج بردند دفاع نمود، حاضر نشده در عناوین بیانیه های صادره خود نامی از فرقه ی ارتدادی پ .ی د  ( حزب اتحاد دموکراتیک  کردستان سوریه  )  ببرد. البته نوعی حس رقابتی بین این گروه ها نیز وجود دارد! دمکرات و کومله  پ.ک.ک  را گروهی ایرانی ندانسته و سعی دارند وجهه آن را تخریب کنند چرا که مدعی هستند با رونق این گروه، طرفداران دمکرات و کومله در مناطق کردنشین کاهش یافته و اعتبار آنها از دست رفته و جوانان به پ.ک.ک  رغبت بیشتری نشان می دهند. در عوض پ.ک.ک و نوچه هایش هم دمکرات و کومله را احزاب قدیمی با افکار و ایدئولوژی پوسیده و کهنه می داند که دیگر جایگاهی در کردستان ندارد.

۳- شخصیت های کرد ایرانی در داخل و خارج کشور دو دسته اند : نخست شخصیت های شریعت گرا داخل که با واقع بینی  اشاره هایی به پ.ک.ک و سیستم سکولاریسم جهانی و منطقه ای  در خلق این نا آرامی ها  و جنایات در حق مردم مسلمان کورد و ترکمن و عرب سوریه داشته اند .

اما برخی شخصیت های کورد سکولار و مرتد ایرانی خارج کشور نیز به ایراد قلمبه بافی ها و شعارهایی پرداخته اند . این افراد سکولار و مرتد  متواری وابسته به دمکراتها ( با تمام احزاب منشعبش ) ، کوملها ( با تمام احزاب و گرایشات متضادش ) و پژاک و….  که نام فعال مدنی و سیاسی به خود نهاده اند  و هنوز نتوانسته اند تعریفی از کردستان ارائه دهند ، اما متحدا بر علیه کوردهای شریعت گرای سوریه و دیگر مناطق موضع دشمنی و جنگ افروزانه  می گیرند .

جالب این جاست این باصطلاح شخصیت ها، اندیشمندان و فعالان مدنی و سیاسی مرتد  نیز به راحتی فریب جنگ روانی امپریالیستهای خارجی و پ.ک.ک و نوچه هایش را خورده و در جنگ با کوردهای شریعت گرا متحد و یکصدا گردند .

در مجموع حلقه مفقوده این جنگ روانی رسانه ای غفلت از جنایتکار اصلی است. غفلت از خون های ریخته شده افراد بیگناهی است که اسیر توطئه های ناجوانمردانه ی سیستم سکولاریسم به رهبری آمریکا ، ناتو ، روسیه ، چین ، بشار اسد و دیگر متحدین دیروز و امروزش چون پ.ک.ک و نوچه هایش در هر طرف شده اند. چه آن دسته از جوانان کورد مسلمان شریعت گرائی که جهت تحکیم شریعت الله به پا خواسته اند و چه جوانان فریب خورده ی مرتد سوریه ای یا ترکیه ای یا عراقی و ایرانی  در قالب فرقه پ.ک.ک ونوچه هایش که با زور اسلحه و پشتیبانی رژیم سکولار سوسیالیست بشار اسد خود را بر مردم تحمیل نموده و دنیای سکولار هم خود را به نفهمی و کوری زده است.

وإذا سألك عبادي عني فإني قريب أجيب دعوة الداعي إذا دعاني فليستجيبوا لي وليؤمنوا بي لعلهم يرشدون

پس از تمام خواهران و برادرانی که از میدانهای جهاد مسلحانه دور هستند در این ایام مبارک ماه رمضان می خواهیم که جهت پیروزی مجاهدین و سرنگونی مرتدین دعا نمایند :

اللهم عجل بنصرك يا قوي يا متين

اللهم كن بعون اهلنا يارب العالمين

اللهم عليك بأمریکا وأعوانه فإنهم لا يعجزونك

اللهم انصر عبادك المجاهدين الموحدين المخلصين الذين يبتغون رفعة الدين..

اللهم آمين

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *