از اثرات ایمان به روز آخرت
ارائه دهنده : ا .م . بانه ای[طلبه علوم دینی]
ايمان به روز آخرت تاثيراتي دارد كه عبارت است از:
۱- زندگي شرافتمندانه:
اگر هر كدام از ما ايمان راسخ و كامل به روز قيامت داشته باشد، بدون شك و ترديد به عبادت خداوند روي مي آورد و مشغول عبادت مي شود و از گناه و زشتيها پرهيز مي نمايد و در نتيجه شرافتمندانه و خوشبخت زندگي مي كند.
شاعر مي گويد:
ولست أري السعادة جمع مال ولكن التقي هو السعيد
سعادت و خوشبختي را در گردآوري مال مشاهده نمي كنم بلكه انسان پرهيزگار تنها سعادتمند مي باشد.
شاعر شيرين سخن سعدي چنين مي گويد:
بزرگي نه به مال است پيش اهل كمال
مال تالب گور است و بعد از آن اعمال
خداوند مي فرمايد:
﴿مَنْ عَمِلَ صَالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً…﴾. (النحل: ۹۷).
هر كه عمل نيك انجام داد، مرد باشد يا زن در حاليكه مومن و مسلمان است هر آئينه زنده داريمش زندگي پاكيزه …
۲- سنجش و دقت در گفتارو كردار:
شخصي كه به روز آخرت ايمان دارد و مي داند كه در برابر هر چيزي محاسبه مي شود، شكي نيست كه در هر كردار و گفتار خويش مي انديشد و دقت مي نمايد، هيچ عملي انجام نمي دهد و هيچ سخني نمي گويد مگر اينكه راست و درست باشد زيرا كه مي داند خداوند در قرآن فرموده است:
﴿وَلا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْؤُولاً﴾. (الإسراء: ۳۶).
يعني: آنچه به آن علم و يقين نداري پيروي نكن، زيرا كه گوش و شنوائي و چشم و بينائي و دل و قلب و شعور، از همه اينها انسان مسئوليت دارد و پرسيده مي شود.
۳- سبقت جستن در اعمال نيك:
هنگامي كه شخص مي داند چه اموري در اين روز بسيار گرم و سخت اتفاق مي افتد و مي داند كه هيچ چيزي سبب نجات وي نمي شود مگر عمل صالح، در اين صورت به انجام دادن انواع كارهاي نيك از قبيل نماز، روزه، صدقه، قرائت قرآن، امر به معروف و نهي از منكر، خوش رفتاري با مردم ورعايت حقوق والدين و همسايه ها و … مبادرت مي ورزد و در سبقت گرفتن در راه خيرسعي و تلاش مي نمايد.
﴿سَابِقُوا إِلَى مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا كَعَرْضِ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ أُعِدَّتْ لِلَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ…﴾ (الحديد: ۲۱).
يعني: بشتابيد به سوي آمرزشي از پروردگارتان، و به سوي بهشتي كه پهناي آن به پهناي آسمان و زمين است آماده ومهيا شده براي كسانيكه ايمان آورده اند به خدا و پيامبرانش.
۴- ترجيح دادن آخرت بر دنيا:
كسي كه مي داند و ايمان دارد كه خداوند چه نعمتهائي جاويدان و هميشگي براي مؤمنان، و چه عذابها و شكنجه هاي پي در پي و هميشگي براي كافران، آماده كرده است، شكي نيست كه دنيا را حقير و كوچك شمرده و خاطرجمع و مطمئن مي گردد كه دنيا جز خانه اي موقت ومتاعي زودگذرا نيست پس خود را به خاطر دنيا ناراحت ونگران نمي سازد، در اين دنيا پاكدامن و پرهيزگار زندگي مي كند و براي رسيدن به منزله حقيقي وجاويدان سعي و تلاش مي نمايد، و قسم به خدا كه آن منزل (يعني بهشت) ارزش خستگي و كوشش زياد را دارد.