خاستگاه و پیدایی دین سکولاریسم(۶)
بر گرفته از کتاب روابط متقابل اسلام و دین سکولاریسم
مؤلف: ابوحمزه المهاجر هورامی
خاستگاه و پیدایی دین سکولاریسم و پیامدهای آن در برابر مسلمین و دین اسلام به این که در کدام عصر و دوره ای شکل گرفته و علل و انگیزه های شکل گیری آن چه بوده است، مربوط می شود. چنان که پیداست منشاء دین سکولاریسم به زمان پیدایش انسان و جایگزینی حکم و قانونی به جای حکم و قانون الله بر می گردد، و اولین کسی که حکمی را جایگزین حکم الله نمود شیطان است که با بهانه های نفسانی از دستور الله مبنی بر سجده ی آدم سرپیچی نمود و به دنبال آن شیطان محرک آدم جهت کنار نهادن قانون و دستور الله و اخراج آدم از بهشت گشت.
در این نگاه می توان بنیانگذار دین سکولاریسم را شیطان دانست که در دوره های مختلف و با توجه به زمینه هایی که خود انسان ها فراهم نموده اند، به نسبت های مختلف، این دین توانسته است در میان انسان ها و در برابر دین اسلام ابراز وجود نماید.
توجه به این نکته که انسان ممکن است گفتار و کردار شرکی انجام دهد، اما مشرک نمی گردد؛ در مورد منافق و کافر هم همین قاعده حاکم است. اگر آدم علیه السلام یکی از قوانین شیطان را جایگزین یکی از قوانین الله نمود، اما به دلایل مختلف، در همان دایره ی گناه و توبه محدود گشته و به قانون الله برگشت و بر دین و قانون سکولاریستی شیطان باقی نماند و سکولار نشد.