نظام شورائی اسلام و تحکیم قانون شریعت اسلام(۷۳)

نظام شورائی اسلام و تحکیم قانون شریعت اسلام(۷۳)

بر گرفته از کتاب روابط متقابل اسلام و دین سکولاریسم

مؤلف: ابوحمزه المهاجر هورامی

در نظام شورائی :

هر چه ما آرای مردم را در امور کلان حکومتی غیرمستقیم تر کنیم  و مشارکت مردمی را به اموری محدود کنیم که برآن اشراف و تسلط دارند نه تنها الزاماً منافاتی با رشد جامعه ندارد بلکه به نفع جامعه نیز می باشد.

درثانی درصد احتمال خطای یک جمع شورائی مثلاٌ ۳۰۰ نفری متخصص کمتر از درصد احتمال خطای یک شخص خانه دار یا شهروند غیر متخصص است ، بنابراین در نظام شورائی به این دلیل که تصمیمات در مرکز قدرتی با حضور ۳۰۰نفر صورت گرفته می شود درصد خطای کمتری نسبت به تصمیمات یک شخص غیر متخصص دارد.

زمانی که  رئیس هیئت حکومت از شورا  که پایگاهش مردم هستند منصوب می شود،مردم راحت تر می توانند منظورات خود دربارۀ روش ادارۀ کشور را از طریق شوراهای متعدد به منصه ظهور برسانند، علاوه بر این به دلیل اینکه  شورا پشتوانه قوی ای دارد راحت تر می تواند مشکلات و معضلات را حل کند و قدرت نظام در شورا متمرکز می شود.

حال با جمع بندی مطالب بالا و رصد شرایط فعلی سرزمینهای مسلمان نشین می توان گفت در حال حاضر مشکل مسلمین در نظام شورائی یا ریاستی و… بودن نیست؛ مشکل این است که ما باید در وهله اول تحکیم قانون شریعت الله را به عنوان قانون اساسی خود بپذیریم. نظام چه شورائی  باشد و چه غیره یکی از مهمترین لوازمش برای رسیدن به جامعه ی اسلامی  وجود قانون اساسی مبتنی بر شریعت پیامبر خاتم صلی الله علیه و سلم  است. ما نمی توانیم به حکومت اسلامی ملتزم باشیم اما به لوازمش ملتزم نباشیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *