اسباب و عوامل خارجی رشد دین سکولاریسم در میاین مسلمین(۲۵۵)

اسباب و عوامل خارجی رشد دین سکولاریسم در میاین مسلمین(۲۵۵)

دین سکولاریسم و سوء استفاده از عقاید دینی مردم همچون یک ابزار :

بر گرفته از کتاب روابط متقابل اسلام و دین سکولاریسم

مؤلف: ابوحمزه المهاجر هورامی

در عقیده ی اسلامی اساسا تنها نظامی که می‌تواند انسان را به سعادت برساند، نظام الهی است؛ تنها قانونی که انسان را می‌تواند به سعادت برساند، قانون الهی است و تنها رهبری که می‌تواند انسان را به سعادت برساند، رهبری الهی است. البته باید حواسمان هم باشد که در طول تاریخ افراد بسیاری از شریعتهای آسمانی سوءاستفاده کرده‌اند که این ربطی به دین اسلام ندارد. خیلی‌ها حتی به نام دین در برابر انبیا و پیروان صادق آنها ‌ایستادند. فرعون با نام دین و دفاع از دین مردم را بر علیه موسی بسیج نمود و  حسین بن علی علیهما السلام را تحت رهبریت حاکمیت دینی کشتند و گفتند که او علیه حکومت حق خروج کرده است. ا‌ین‌ها ربطی به دین اسلام ندارد..

در طول تاریخ دین سکولاریسم کوشیده است تا حاکمیت خود بر مردم را از کانال علمای درباری بر زیر دستان بفهماند و به آن جنبه ی قدسی بدهد. و در دوراني كه دين سكولاريسم موفق به تحريف و سازگار نمودن دين اسلام با اهداف و برنامه هاي خود مي شود از كانال علماي دست پرورده اش به توده هاي مردم چنين القاء مي كند كه  نظم اجتماعی موجود، نوعی «نظم قدسی» است؛ بدین معنا که اعضای جامعه تصور می‏کنند سازنده این نظم، نیرویی متعال مثل خداوند بوده و کنش و عقلانیت انسان‏ها دخالتی در ساخته شدن آن ندارد.

به تعبیر دیگر، در جوامعی که دين سكولاريسم موفق شده است كه نظم قدسی را حاكم گرداند ، یک نظام نمادین دینی سازگار با اميال و اهداف دين سكولاريسم وجود دارد که همه‏ چیز را سازمان‏دهی می‏کند و انسان‏ها باید در زیر سایه آن  زندگی کنند،  و کنش‏های خود را بر اساس آن توجیه کنند و بدیهی است که این نظام‏های نمادین تا حد زیادی انحصار طلبند. اين همان چيزي است كه در ايران عصر ساساني و ظهور امثال كرتير و قرون وسطي وانگيزاسيون نصارا در اروپا و ايران عصر صفوي و غيره مشاهده اش نموده ايم . در عصر صفوي یک نظام سلطنتی الگوبرداری شده از دوره ساسانی، با این دید که شاه فرّه ایزدی دارد و ظل الله است و به همین دلیل نمی‏توان آن را زیر سؤال برد، حاکم شده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *