تاریخچه‌ای مختصر از گروهک سکولار-کمونیست کومله

تاریخچه‌ای مختصر از گروهک سکولار-کمونیست کومله

 

 
ارائه دهنده : احسان هورامی [دانشجوی علوم سیاسی ]

سلیمان معینی، از اعضای برجسته حزب سکولار -سوسیالیست دموکرات کردستان ایران، و نماینده جناحی تندرو در آن حزب، در سال ۱۳۴۸ خورشیدی، به همراه سه نفر دیگر از اعضای خانواده‌های فئودال شهر بوکان، گروهی را تشکیل داد به نام گروه انقلابی زحمتکشان کردستان ایران.

گروه شیرین بهاره: چاوه (فرزند امام جمعه مریوان)، فواد مصطفی سلطانی (فرزند خان روستای آلمانه)، صدیق کمانگر (یک مالک کامیارانی) از مهمترین و مشهورترین اعضای این گروه بودند که تا سال ۱۳۵۶ خورشیدی تعداد اعضای آن در مریوان به ۴۸ و در سنندج به ۱۰۰ نفر می‌رسید. این گروه پیرو اندیشه مائویسیم بودند.

اتحادیه کشاورزان: در سقز، محمد حسین کریمی، که رابطه خوبی با شیوخ و خانواده‌های آیینی داشت، این اتحادیه را تاسیس کرد. پس از اعدام وی در ۲۶ بهمن ۱۳۵۷، شیخ عزالدین حسینی (امام جمعه مهاباد) که اخیرا هلاک شد رهبری این اتحاد را بر عهده گرفت.

کومله: در سال ۱۳۵۷، این سه گروه در هم ادغام شدند و حزب کومله را بنیانگذاری کردند.

کومه له سازمانی با پیشینه بسیار  هولناک و با سابقه جنایت بر علیه بشریت در کردستان ایران است و سال‌ها پیش از تأسیس حزب کمونیست ایران وجود داشته‌است.

اکنون غیر از انشعابیون که چندین گروه درست کرده اند سه جریان مختلف با نام کومله فعالیت میکنند. ١. کومله زحمتکشان کردستان ٢. کومله سازمان انقلابی زحمتکشان کردستان ایران ٣. سازمان کردستان حزب کمونیست ایران (کومله)

از سرکردگان این گروهک سکولار-کمونیست که تحت حمایت حکومت اقلیم کردستان هستند می توان از :

۱. سید ابراهیم علیزاده

۲. عبدالله مهتدی

۳.عمر ایلخانی زاده

۴. عبدالله کهنه پوشی ملقب به عه به موشه

۵. رضا کعبی

۶. جمیله رحیمی

۷. حسین شبق

۸. بهرام رضایی ملقب به بهرام ره ش

۹. جلیل آزادیخواه

نام برد. این افراد نقش بسزائی در اعمال خشونت آمیز شکنجه های شدید و هولناک ( سر بریدن/ کشیدن ناخن / حلق آویز کردن/ تیرباران و تجاوز جنسی و ترور ایفا می کنند. این در حالی است که با حکومت اقلیم کردستان با علم به این حقایق همچنان از این گروهک حمایت کرده و کمکهای نقدی و تسلیحاتی در اختیار آنان قرار می دهد.. این گروهک تحت حمایت امریکا/ انگلیس و رژیم صهیونیستی قرار دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *