جنگ نرم دین سکولاریسم بر جامعه ی اسلامی (۲۸۷)
بر گرفته از کتاب روابط متقابل اسلام و دین سکولاریسم
مؤلف: ابوحمزه المهاجر هورامی
خداوند می فرماید : هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ. (توبه / ۳۳)خدا است كه پيغمبر خود (محمّد) را همراه با هدايت و دين راستين (به ميان مردم) روانه كرده است تا اين آئين (كامل و شامل) را بر همهي آئينها پيروز گرداند (و به منصّهي ظهورش رساند) هرچند كه مشركان نپسندند. با این وجود در قرون اخیر عده ای از سکولاریستهای محلی با استدلال به نظریه سکولاریزاسیون ماکس وبر که مدرنیته را اسیدی معرفی می کند که تمام نظامات ارزشی قدسی و فرامادی را می خورد، چنین تبلیغ می نمودند که دین اسلام نیز همانند نصرانیت شامل این حکم می گردد .
این نظریه بیشتر ازهرچیز سالهاست که با تشکیل دولت اسلامی ما ابطال شده است وامروزه جامعه شناسان به نصرانی- کاتولیکی بودن ریشه های نظریه سکولاریزاسیون نوین و عدم صدق آن درباره اسلام اذعان می کنند.
با این حال دفع پیروان این نظریه به کلی متفی نیست . سرزمینهای مسلمان نشین ما در میان جنگ و محاصره و تحریم و تهدید بوده است اما سیاست دشمنان سکولار با گسترش رسانه های مختلف در حال تغییر است، بنابراین سیاست حکومت اسلامی ما هم از امروز باید عوض شود. اگر تا دیروز مقابله امنیتی و نظامی و استحکام سخت افزاری، مادی و اقتصادی در اولویت بود از امروز صحنه مقابله به قلمرو پنهان بنیادهای هویتی نظام اسلامی ما کشیده شده است.
امروز وقت آن است که نظام اسلامی تنها به نهادها و طبقات نظامی و اقتصادی توجه نداشته باشد بلکه علاوه بر آن به نهادها و طبقات فکری و فرهنگی جامعه نیز اهمیتی متناسب با نیاز امروز جامعه را بدهد .
این یک واقعیت ملموس است که تهدیدها نسبت به یکدیگر، مراتب و منزلتهای متعددی دارند؛ به گونهای که پارهای از آنها، در مقایسه با پارهای دیگر، اهمیت و اصالت بیشتری دارند. تهدیدهای عقیدتی – فرهنگی و نرم را میباید بزرگترین نوع تهدیدهای درونیِ جامعهی اسلامی قلمداد کرد. تهدیدهای نرم آن دسته از تهدیدهای اجتماعی هستند که به استحالهی ماهوی انقلاب و جامعهی اسلامی منجر میشوند و به این ترتیب، نظام اجتماعی [۱] برخاسته از اسلام را، از درون، پوک وتهی از ارزشها میسازند. این سنخ از تهدیدهای اجتماعی، بر خلاف تهدیدهای سخت، بسیار پیچیده و تودرتو هستند و به صورت نامحسوس و تدریجی، ذات و هویت ایدئولوژیک نظام اجتماعیِ اسلامی را متلاشی و منهدم میکنند.
تجربههای تاریخی، نشان داده است که تحقق و فعلیت یافتن تهدیدهای فرهنگی در جامعهی اسلامی، به دو صورت رخ میدهد: یکی از بالا و در سطح ساختار سیاسی [۲] و به واسطهی ستیزهجویی با قانون شریعت الله و رهبران مجری این قانون ، دیگری از پایین و در سطح جامعه و به واسطهی تصرف در ذهنیت عمومی و تخریب باورها و ارزشهای اسلامی. دشمن سکولار از هر دو بعد در حال فعالیت گسترده است، اما با نا امیدی از سطح رهبریت جامعه تمرکز خود را بر تخریب و تصرف افکار عمومی حاکم بر مردم متوجه نموده است .
[۱]Social system
[۲]Political Structure