منهج و چگونگی شکل گیری هیئت تحریر شام توسط جولانی

منهج و چگونگی شکل گیری هیئت تحریر شام توسط جولانی

به قلم: ابوخالد کردستانی

ابومحمد جولانی یکی از سربازان  ابوبکر بغدادی بود که با پشتیبانی های مالی و تسلیحاتی وی توانست در سوریه پروبال بگیرد. منهج و عقیده وی در این دوران هیچ تفاوتی با منهج و عقیده ی رهبرش نداشت. پس از تصرف مناطق مختلف در خاک سوریه ابوبکر بغدادی تصمیم می گیرد که حکومت واحدی را تحت عنوان دولت اسلامی در عراق و شام تأسیس کند و این به معنی کم نمودن و در واقع بر هم زدن توهم امارت و حکومت جولانی در سوریه به شمار می رفت .

به همین دلیل جولانی بعیت خود به رهبرش را زیر پا گذاشته و همچون یک رهبر یاغی تعدادی از نیروهایش را دور خود جمع نموده و مستقیما به القاعده ی ایمن الظواهری بیعت می دهد. مشخص است که این بیعت به ظواهری صرفا جهت کنترل نیروهای تحت کنترل خود و مدیریت بحران به وجود آمده بود . چون به محض آرام شدن اوضاع  بیعت خود به القاعده را نیز به بهانه های مختلف زیر پانهاده و به صورت مستقل رهبریت گروه خود را در دست گرفت و اسم فتح الشام را برای این دارودسته ی تازه تأسیس انتخاب نمود.

این اقدام اخیر مورد مخالفت بزرگان گروه جولانی چون شیخ سامی العریدی شرعی عام جبهه  النصره ، ابوجلیبیب و ابوخدیجه  شرعی و امیر غوطه‌ی شرقی دمشق و… واقع گردید و تمام این افراد برجسته به همراه صدها نیروی دیگر پس از قطع ارتباط با جولانی از جبهه جدا شده و حتی وارد تشکیل فتح الشام و تحریرالشام هم نشدند. تعداد زیادی از این افراد در چند روز گذشته به جرم ارتباط با القاعده و دوله دستگیر شده اند .

جولانی تبدیل به یک خائن دمدمی مزاج شده بود که امکان حل شدن افراد باقیمانده اش در سایر گروهها و از میان رفتن توهم امارتش می رفت. بر این اساس از منهج سابق خود دست کشیده و ضمانت بقای خود را در اتحاد با گروههای آلوده ای دید که سابقه ی خوبی هم نداشتند. این اجتماع نامتناجس جدید به نام هيئة تحرير الشام به امارت أبوجابر الشيخ شکل گرفت. این عنوان پس از ۶ سال کشت و کشتار گروههای مختلف و متضاد در میان بخشی از این گروهها شکل گرفته است که در آن جولانی همچون حکومتهای ملوک الوایفی امارت و رهبریت دارو دسته اش را همچنان حفظ نموده است .
هيئة تحرير الشام از گروههای زیر شکل گرفت :

  • جبهة فتح الشام
  • جبهة أنصار الدين
  • حركة نورالدين الزنكي
  • لواء الحق
  • جيش السنة
  • احرار الشام

احرار الشام در مدت کوتاهی از این گروه تازه تأسیس کنار کشید و تنها عده ای از اعضای آن در این گروه باقی ماندند چون:

  • أبو جابر الشيخ : امیر قبلی حرکت احرار ، بعد از کشته شدن امیر آن  حسان عبود به همراه چهل تن دیگر ، در اجتماعی مخفیانه ، که ابوجابر اداره‌ی حرکت احرار را به مدت یک سال و نیم برعهده گرفت، وهم اکنون نیز به عنوان امیر جدید هيئة تحرير الشام انتخاب شده است.
  • أبوصالح الطحان امیر عسکری احرار (اکنون نیز معاون امیر عسکری تحریر است)
  • أبويوسف المهاجر سخنگوی عسکری احرار (اکنون نیز همین سِمت را در تحریر دارد )
  • أبويوسف الحموي شرعی احرار (که اکنون شرعی عام تحریر  است)

منهج گروه تازه تأسیس هيئة تحرير الشام :
آنچه که واضح و عیان است و برای هر صاحب بصیرتی پوشیده نیست، کیان جدید متشکل از نفرات مختلف با افکار و مناهج متفاوتی است، کسانی که تادیروز صاحب فکر سکولاریسم و دموکراسی و ملی گرائی، و صاحب  پشتیبانی و حمایتهای کلان از کفار و طاغوتهای منطقه قرار داشته، و اینکه کاملا در زیر سلطه و نظر طاغوتهای منطقه از جمله حکومت  سکولار ترکیه و آل سعود بودند؛ در این کیان جدید با فاصله گرفتن از جریان درع فرات و فتاوای ابوبصیر و عبدالرزاق مهدی و… مدعی شدند در تحالف جنگ با دوله نیز مشارکتی نخواهند داشت.
این گروه تازه تأسیس اصولی را برای پیشبرد کار خود ارائه دادند که از جمله‌ی مهمترین آنها پنج بند در فیلم یک دقیقه‌ایی به نام «تعرف علی هيئة تحريرالشام » است که آن را در کانال رسمی خود انتشار داد و عبارتند از :

  • حاكمية الشريعة غاية الجهاد والثورة ، ونبذ الديموقراطية و العلمانية
  • رفض العملية السياسية المفضية للإستسلام و إعادة إنتاج النظام المجرم
  • إقامة نظام حكم إسلامي يقوم على الشورى “أهل الحل و العقد”
  • إقامة علاقات متوازنة مع الجبهات المؤثرة
  • عدم وضع ملف المهاجرين ورقة مساسة سياسية

در این صورت حاکم گرداندن شریعت و پرهیز از دموکراسی و سکولاریسم  و تشکیل حکومت اسلامی بر اساس شورای “أهل الحل و العقد” و ایجاد روابط با سایر گروههای مسلح موثر به عنوان راهکار ارائه می گردند .

جهت رسیدن به این هدف  مدعی اند که جهاد را از جهاد نخبه ها (قشری خاص و دارای فکری خاص) به جهاد امت با تمام طوایف فکری آن انتقال می دهند. این همان دستاویزی است که امرای کنونی گروه جولانی  فاصله گرفتن از منهج دوله، القاعده و وجود انسانهای منحرف و فاسد در کیان موجود را برای سربازان خود توجیه می نمایند.

اما هیئت تازه تأسیس جولانی علاوه بر آنکه هماهنگ با تحالف تحت رهبری آمریکا به نیروهای دوله حمله و بسیاری از آنها کشته و اسیر نمود، با همراهی با گروههای سکولاریست و دموکراسی خواه، چون ارتش آزاد و سایر متحدین ترکیه و دول خلیج، عملا به بهانه ی عمل به بند ۴ خود را در مسیر اهداف و برنامه های اشغالگران خارجی و مزدوران محلی آنها قرار داده است.

با تمام این تنازلات و تغییر و تحولاتی که دارودسته ی جولانی جهت حفظ بقای خود صورت داده اند اما مخالفینشان اقمار جولانی را عامل حضور دوله در سوریه و آن روی سکه ی دوله و القاعده می دانند و تنها به نابودی آنها در مراحل بعدی راضی هستند. بر این اساس منتظراند تا کی نوبت حمله ی فراگیر به این دارودسته ی سرگردان نیز فرا می رسد.

از الله متعال خواستاریم  که با رحم و کرم بی پایان خود جوانان اهل سنت ما را از وجود چنین رهبرانی محروم گرداند و  دین، جان، ناموس، مال و وطن ما را با چنین انسانهای سرگردان، قدرت پرست و بی رحمی مورد آزمایش قرار ندهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *