من در گروهی هستم که بعضی از اشخاص به آیات و سنتهای پیامبر شوخی می کنن حتی آنها را قبول ندارند. آیا من هم چون در این گروه هستم گناهکار می شوم ؟ من باید چکار کنم ؟

السلام علیکم و رحمه الله . من در گروهی هستم که بعضی از اشخاص به آیات و سنتهای پیامبر شوخی می کنن حتی آنها را قبول ندارند. آیا من هم چون در این گروه هستم گناهکار می شوم ؟ من باید چکار کنم ؟

  • علیکم السلام ورحمه الله و برکاته

بسم الله و الحمد لله

اما بعد:

الله تعالی می فرمایند: وَقَدْ نَزَّلَ عَلَیْکُمْ فِی الْکِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آیَاتِ اللّهِ یُکَفَرُ بِهَا وَیُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلاَ تَقْعُدُواْ مَعَهُمْ حَتَّى یَخُوضُواْ فِی حَدِیثٍ غَیْرِهِ إِنَّکُمْ إِذاً مِّثْلُهُمْ إِنَّ اللّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِینَ وَالْکَافِرِینَ فِی جَهَنَّمَ جَمِیعاً ‏(نساء/۱۴۰)خداوند در کتاب (قرآن، این حکم را) بر شما نازل کرده است که چون شنیدید به آیات خدا کفر ورزیده می‌شود و آیات خدا به بازیچه گرفته می‌شود، با چنین کسانی منشینید تا آن گاه که به سخن دیگری بپردازند (و دست از کفر و شوخی نابهنجار خود بردارند ) . بیگمان در این صورت (که با ایشان همنشین می‌شوید و به استهزاء آنان گوش فرا می‌دهید) شما هم مثل آنان خواهید بود (و در استهزاء به قرآن شریک ایشان خواهید گشت) . شک نیست که خداوند منافقان و کافران را همگی در دوزخ گرد می‌آورد؛ (پس از مخالطه و مجالسه ایشان بپرهیزید تا همراه آنان به آتش دوزخ گرفتار نیائید) .‏

در زمینه ی حضور ما در گروهها و کانالهای اطلاع رسانی باید این را بدانید که یک حد و حدودی برای با هم بودن وجود دارد،  شماحق ندارید تحت عناوین و شعارهائی چون تسامح و مدارا و تحمل مخالف و آزادی بیان و عقیده و غیره  در گروهی باشید که به یکی از قوانین شریعت الله بی احترامی می شود و شما سکوت کرده باشید.

در زمان عمر بن عبدالعزیز رحمه الله ۵ نفر را به جرم نوشیدن شراب آوردند، یکی از اینها روزه بود و تنها نزد این ۴ نفر نشسته بود گفتند چکار کنیم؟ . عمربن عبدالعزیزرحمه الله  با ذکر این آیه فرمود حد را از همین شخصی شروع کنید که روزه بوده،  اینهم یکی مثل آنهاست.

اما در چنین موقعیتهائی چه باید کرد ؟ رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید:  مَنْ رَأَى مِنْكُمْ مُنْكَرًا فَلْيُغَيِّرْهُ بِيَدِهِ فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَبِلِسَانِهِ فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَبِقَلْبِهِ وَذَلِكَ أَضْعَفُ الإِيمَانِ .[۱] كسيكه از شما كار زشت و منكری را ديد بايد آن را با دست خود تغيير دهد، اگر نتوانست با دست تغيير دهد، با زبان و گفتار خود تغيير دهد، و اگر نتوانست با زبان تغيير دهد، با دل خود آن را انكار كند و اين مرحله يعنی انكار به وسيله دل ضعيف ترين ايمان است.

در این صورت فضای مجازی عرصه ی زبان و قلب است، اگر با زبان نتوانستی این منکر را تغییر دهی باید با قلبت آنرا انکار کنی و انکار با قلب هم یعنی مبارزه ی منفی . حداقل صداقت شما در مبارزه ی منفی هم کناره گیری و همراهی نکردن با این مجرمین است.اگر کناره گیری نکردی  نشان از عدم صداقت شماست.  چون عمل قلب و قصد انسانها در دنیا تنها از طریق اعمال ظاهری مشخص می شوند. مادام که  شما با اینها هستی نشان میدهد که واقعا با این مجرمین هستی و عضوی از همین دارودسته هستی .

السلام علیکم و رحمه الله و برکاته

ابوحمزه المهاجر هورامی

۱/۱۱/۱۳۹۶

…………………

[۱] [أخرجه مسلم وأبو داود والترمذي والنسائي عن أبي سعيد الخدري

یک دیدگاه در “من در گروهی هستم که بعضی از اشخاص به آیات و سنتهای پیامبر شوخی می کنن حتی آنها را قبول ندارند. آیا من هم چون در این گروه هستم گناهکار می شوم ؟ من باید چکار کنم ؟”

  1. اﺯ ﻧﺸﺮاﺕ ﺳﺎﻳﺖ ﻧﻬﺎﻳﺖ ﺳﭙﺎﺱ و ﺗﺸﻜﺮ
    ﺩﺭ اﻓﻐﺎﻧﺴﺘﺎﻥ ﺗﻌﺪاﺩﻱ ﻛﺜﻴﺮﻱ اﺯ ﺟﻮاﻧﺎﻥ اﺯ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻫﺎﻳﺘﺎﻥ اﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﻴﻜﻨﻨﺪ. ﻗﺒﻼ ﺩﺭ ﻗﺎﻟﺐ اﺯ ﺩﻱ ﻭﻱ ﺩﻱ ﻫﻤﻪ ي ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻫﺎﻱ ﺳﺎﻳﺖ اﻟﻨﻔﻴﺮ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﺭﺱ ﺟﻮاﻧﺎﻥ ﻗﺮاﺭ ﮔﺮﻓﺖ. ﻛﻪ ﻧﻬﺎﻳﺖ ﻣﻮﺛﺮ ﻭاﻗﻊ ﺷﺪ و اﺯ ﻣﻴﺎﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﻮ ﺷﺘﻪ ﻫﺎي اﺳﺘﺎﺩ اﺑﻮ ﺣﻤﺰﻩ ﻫﻮﺭاﻣﻲ ﻣﻮﺭﺩ ﺗﻮﺟﻪ ﺧﻴﻠﻲ ﺯﻳﺎﺩ اﺯ ﺟﻮاﻧﺎﻥ ﻗﺮاﺭ ﮔﺮﻓﺖ. و ﻫﻤﻴﺸﻪ اﺯ اﺛﺎﺭ ﺟﺪﻳﺪ و ﻧﻮ اﺳﺘﺎﺩ ﺩﭘﺮﺳﺎﻥ و ﺟﺳﺖﻮﺟﻮ ﻣﻴﺪاﺭﻧﺪ. ﺑﻨﺎ ﺧﻮاﺳﺖ ﻣﺎ اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ اﺴﺘﺎﺩ ﺩﺳﺖ ﺑﻪ ﻧﺒﺸﺘﻪ ﻫﺎﻱ ﻭﺳﻴﻊ و ﮔﺴﺘﺮﺩﻩ و ﺗﺮﺟﻤﻪ ﻛﺘﺎﺑﻬﺎﻱ ﻛﻪ اﺷﺪ ﺿﺮﻭﺭﺕ ﻣﻴﺒﺎﺷﺪ ﺑﺮاﻱ ﺟﻮاﻧﺎﻥ ﻓﺎﺭﺳﻲ ﺯﺑﺎﻥ ﺑﺰﻧﺪ.
    ﻣﺎ ﻧﺘﻴﺠﻪ اﻳﻦ ﭘﻴﺎﻡ ﺭا ﺩﺭ ﺳﺎﻳﺖ ﺗﺎﻥ ﺩﻧﺒﺎ ﻣﻴﻜﻨﻴﻢ. ﺟﺰاﻙ اﻟﻠﻪ ﺧﻴﺮا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *