عدم دشمن شناسی و درجه بندی شرعی دشمنان از عوامل اشتباهات فاحش ماموستا کریکار
به قلم: شاهو کوردستانی
معمولا بسیاری از علمای کوردستان که به نحوی با فضای حاکم بر منطقه آشکاری دارند به نحوی عملا به نسبتهای مختلفی به ناسیونالیسم که فراورده ای سکولاریستیه آلوده شده اند هر چند که در زبان هم صد در صد بر خلاف این سکولاریسم پلید باشند .
ماموستا کریکار یکی از این علمای شناخته شدی کوردستان است که «عملا» نسبتهائی از ناسیونالیسم را با خود داشته و همین آلودگی باعث بهم خوردن دشمن شناسی شرعی و درجه بندی شرعی دشمنان نزد ایشان و بسیاری از پیروان ایشان شده است. این صفات بارز ماموستا کریکار را به وضوح در مصاحبه های او و موضع گیری هایش در مورد اتفاقات روز کوردستان مشاهده می کنیم.
بعضی وقتها انسان فکر می کند که ماموستا کریکار اصلا از دشمن شناسی شرعی و درجه بندی شرعی دشمنان بی خبر است و یا در حال بازی کردن با احساسات و عقل مردم اهل سنت است . به عنوان مثال می گوید:اگر نوشیروان مصطفی روی کار آید اذان ها را به عربی باز می گرداند . این سوال این جا مطرح است مگر در کردستان عراق به زبان کردی و یا هر زبان دیگری غیر از عربی اذان گفته می شود. ؟
لازم به تذکر است طبق تحقیقات اینجانب تا اکنون یک بار هم نشده است که اذان به زبان دیگری غیر از عربی در کردستان داده شود. و آیا بر فرض اگر اذان به زبانی دیگر غیر از عربی گفته شود . برای بازگرداندن آن به عربی می بایست مدح یک سکولار کمونیست کرده شود و او را در انتخابات یاری دهی که اهداف واهیت را به سرانجام برسانید.
ماموستا کریکار هنگامی هم که در هورامان عراق امارت اسلامی بود ، نروژ سکولار و دموکراسی خواه را به آنجا ترجیح داد، ومسئولین امارت اسلامی هورامان غربی هنگامی که ماموستا کریکار را از رهبریت خلع کرد در نواری که مربوط به این امارت اسلامی است می گویند : ماموستا کریکار به دلیل مخالفت با منهج جماعت عزل شد.
ماموستا کریکار از فن سخنوری قوی برخورداره که گاه انسان فکر می کند مخاطبانش را سحر می کند و کسی توجه نمی کند که چه ها گفته است . اما با کمی دقت در اسکلت نگرش ماموستا به وضع موجود مسلمین متوجه نوعی آشفتگی می شویم که غیر قابل انکار است .
اینکه می گوید: قانون اروپا و دموکراسی مقدس است ، یا اگر یک کمونیست سر کار آمد مستحق است به او تبریک گفته شود، یا برای یک مرتد جنایتکاری چون عمر نوشیروان مصطفای دعای طول عمر طولانی می کند، یا ابراهیم جعفری و رجل طیب اردوغان سکولار و کافر و قاتل مسلمین و عضو ناتو را مدح و ستایش می کند، یا می گوید: برای اجرای قوانین سکولاریستی چه اشکالی دارد پارلمان این حکم را اجرا کند ، یا می گوید : به دموکراسی باور دارم و …
اینها از جمله مواردی هستن که بنده بر این باورم که نمی توان تأویلی شرعی برای اکثر آنها پیدا کرد و نشان میدهند که ماموستا کریکار از دشمن شناسی شرعی و درجه بندی شرعی دشمنان برخوردار نیست و همین امر باعث شده است که عمل و رفتارهایش بر خلاف بسیاری از گفتارهایش در مورد طاغوت وولاء و براء و دین سکولاریسم باشد .
و آخر دعوانا أن الحمدلله رب العالمین