جنبشهای جهادی اسلامی و شگردها و اهداف جنگ نرم دیکتاتوری سکولاریسم علیه آنها
ارائه دهنده : احسان هورامی [دانشجوی علوم سیاسی ]
«دشمنت را بشناس و همچنین خود را، خواهی دید كه طی هزاران نبرد هم شكست نخواهی خورد زمانی كه از دشمن غافل هستی و حضورش را نادیده گرفته ای، حتی اگر خودت را خوب بشناسی، بدان كه شانس برد و باخت تو یكسان است. اگر شرایطی هم پیش آید كه هم دشمن و هم خودت را به دست فراموشی سپرده باشی، در هر نبردی، بازنده خواهی بود.»
اگرچه «سون تزو» به عنوان استراتژیست معروف در كتاب «هنر جنگ» نكته فوق را در ۵۰۰ سال پیش از میلاد مطرح كرد، اما این عبارت همچنان اهمیت خود را حفظ كرده و دشمن شناسی یك اصل همیشگی در روابط بین افراد ،احزاب و دولت ها محسوب می شود. به ویژه این اصل در عصر حاضر به جهت بهره گیری از فناوری های نوین در دشمنی از اهمیت فوق العاده حیاتی برخوردار است. هر قدر جنگ ها از ماهیت سخت و نیمه سخت به سمت نرم، تمایل پیدا كرده ضرورت دشمن شناسی نیز پر اهمیت تر جلوه می نماید.
بنابراین با غفلت و فراموشی از تلاشها و نبرد بی صدای دشمن از یك سو و عدم شناخت توانایی ها و ضعف های خود از سوی دیگر، گام های دشمن را به پیروزی نزدیك خواهیم كرد،.
۱- شدت یافتن و پیچیده تر شدن دشمنی
شواهد و بررسی ها نشان می دهد كه جاهلیت موجود شرق و غرب به رهبری سازمان ملل و توسط آمریکا وناتو با انگیزه و برنامه های متنوع و پیچیده ، نبرد با اسلام را دنبال می كنند. به عبارت دیگر برخلاف برخی توهمات، ناكامی آمریكا و ناتو برای براندازی نرم نظام اسلامی نه تنها آنها را از پیگیری جنگ نرم مأیوس نساخته بلكه موجب شد تا بر قوت های این پروژه تكیه بیشتر كرده و جنگ نرم را با شدت بیشتر و سازمان یافته تری پی گیرند.
۱/۱- افزایش نشست های راهبردی
بررسی ها نشان می دهد كه دشمن، محافل فكری و راهبردی خود را برای براندازی نرم جنبشهای جهادی اسلامی بیش از گذشته فعال كرده است. در این راستا افزایش نشست های راهبردی این محافل و برقراری ارتباط بیشتر دولتمردان سوسیالیستی و آمریكایی با محافل سکولاریستی موصوف، بیانگر جدیت بیشتر دشمن برای نبرد با جنبشهای جهادی اسلامی است
۲/۱- افزایش بودجه
به میزان توصیه های راهبردی كه محافل فكری متصل به قدرت در آمریكا و غرب صورت می گیرد شاهد تصویب بودجه و سرمایه گذاری های مالی و معنوی دولتمردان این كشورها برای براندازی نرم جنبشهای جهادی اسلامی هستیم. چنانچه روزنامه نیویورك تایمز اعلام كرد كه واشنگتن ارائه كمك های اینترنتی برای احیای مخالفان جنبشهای جهادی اسلامی را آغاز می كند. به عنوان نمونه، شورای دولتی پخش برنامه های رادیو و تلویزیون آمریكا (BBG ) برای سال مالی ۲۰۱۰ میلادی مبلغ ۷۴۵ میلیون دلار برای گسترش برنامه صدای آمریكا (VOA ) ، از كنگره در خواست كرد. همچنین دولت آمریکا ۱۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار در بحث جنگ نرم علیه جنبشهای جهادی اسلامی هزینه كرده است. كمك ۳۵ میلیون دلاری آمریكا به فعالان سایبری مخالف جنبشهای جهادی اسلامی تنها یك فقره از اعتبار مالی دشمن علیه ایران است كه در سال جاری تصویب شد.
۳/۱- در گیركردن جنبشهای جهادی اسلامی و غیرجهادی
یكی از اقدامات دیگری كه دیکتاتوری سکولاریسم به رهبری آمریكا و ناتو برای فروپاشی روانی و اشغال فضای مجازی جنبشهای جهادی اسلامی انجام داده و همچنان در جهت هماهنگی بیشتر هستند درگیر كردن در گیركردن جنبشهای جهادی اسلامی و غیرجهادی و برقرار ارتباط مضاعف با نهادهای غیرجهادی همچون جریان دروغین و تقلبی منتصب به اخوان المسلمین هماهنگ با دیکتاتوری سکولاریسم در زمینه جنگ نرم علیه جنبشهای جهادی اسلامی است…..
۴/۱- افزایش برنامه های رسانه ای
آمریكا و متحدین آن علاوه برسرمایه گذاری های كه در سالهای گذشته انجام داده اند در سال۲۰۱۰ سعی كردند شبكه های جدید عربی ،فارسی ، کردی ، پشتون و…را راه اندازی نمایند كه دارای اهداف جدیدی هستند .
به عنوان مثال در زمینه ی زبان فارسی شبكه EuroNews نیز صدای فارسی را برای اخبار خود راه اندازی و در دستور كار قرار داد و ۲۴ France قرار شد تا پایان شش ماه اول ۲۰۱۰، حداقل سه ساعت در روز برنامه به زبان فارسی پخش كند. BBC Persian پیش بینی كرده بود در اوایل تابستان ۱۳۸۹، ۴ ساعت به زمان برنامه های خود اضافه كند و روزانه ۱۲ ساعت برنامه به صورت زنده داشته باشد. همچنین DW آلمان قرار شد سه روز در هفته به مدت یك ساعت و نیم اخبار و برنامه های تحلیلی به زبان فارسی پخش كند. دوTv Persia راه اندازی شد. شبكه تلویزیونی استار نیز برنامه های خود را به زبان فارسی راه اندازی كرد. در ماه های اخیر هم شبكه «فارسی وان» كه به پخش سریال هایی با دوبله فارسی می پردازد نیز از قاعده جمع آوری و جذب مخاطب خالی نیست.
۵/۱- برقراری ارتباطات الكترونیكی
مجریان براندازی نرم در خارج به این نتیجه رسیدند كه هر قدر برنامه های آنها به صورت ارتباط متقابل باشد بهتر جواب می دهد از همین رو دیپلماسی دیجیتالی، دیپلماسی شهروندی و یا دیپلماسی توئیتری را برای این منظور ابداع و توسعه داده اند. از سوی دیگر اداره «شورای مدیران پخش»، مهندسین متخصص خود را به كار گمارد تا با تدوین استراتژی های لازم، از دسترسی مخاطبین به برنامه ها اطمینان حاصل نمایند.
۶/۱- راه اندازی شبكه های ارتباطی
یكی دیگر از تلاشهای دیکتاتوری سکولاریسم پیدا كردن راههای جدید برای نفوذ و جذب مخاطب و یا اطلاع گیری و اطلاع رسانی بیشتر در سرزمینهای مسلمان نشین است. در این باره ابتكارات رسانه ای آنلاین و جدید عربی – فارسی – کردی و…از جمله برنامه های آمریكا ومتحدینش می باشد. به عنوان مثال بخش فارسی صدای آمریكا در ژانویه ۲۰۱۰ اولین برنامه كاربردی برای گوشی های آیفون و اندروید را ایجاد كرد. این برنامه به كاربرانی که زبان فارسی را می فهمند اجازه می دهد تا محتوای وب سایت شبكه خبر فارسی صدای آمریكا را از طریق ایمیل، فیس بوك و توئیتر پخش كنند و همچنین با فشار دكمه ای در دستگاه های موبایل عكس ها و تصاویر ویدئویی را از طریق یك لینك بی نام و امن ارسال نمایند.
۷/۱- آموزش
آموزش براندازی نرم از سابق مورد توجه طراحان براندازی نرم قرار داشته و برای این منظور، پایگاههای مختلفی در اطراف مکانهای تحت نفوذ جنبشهای جهادی اسلامی یا در كشورهایی كه بیشترین نفوذ جنبشهای جهادی اسلامی را دارد، ایجاد كرده اند اما این برنامه علی رغم شكست آنها همچنان در دستور كار آنها قرار داشته و با توان بیشتری در حال پیگیری است. از جمله در اخبار آمده بود كه نظامیان آمریكایی در واشنگتن در خصوص چگونگی استفاده از برخی نرم افزارها علیه جنبشهای جهادی اسلامی گروه های اپوزیسیون سکولار را آموزش می دهند. همین اقدام در دفاتر دیپلماسی عمومی آمریكا در دبی یا سایر كشور دنبال می شود.
۸/۱- حمایت بیشتر از فتنه گران سکولار تحت عنوان حمایت از حقوق بشر
اكثر استراتژیست های غربی و آمریكایی در توصیه های خود به كاخ سفید این عبارت را متذكر می شوند كه سیاست های آمریكا نباید جنبش به اصطلاح میانه رو اسلامی در سرزمینهای مسلمان نشین را در برابر جنبشهای جهادی اسلامی تضعیف و یا نسبت به حمایت از آن كوتاهی نماید.چنانچه مركز امنیت آمریكای جدید، پیشنهاد داده كه اوباما باید یك برنامه استراتژیكی و ارتباطاتی پیاده كند تا از جنبش میانه ی سیاسی اسلامی حمایت نماید.
۹/۱- بیشتر كردن فشارها و تحریم ها
در كنار اقدامات نرم افزارانه برای پیشبرد جنگ نرم علیه جنبشهای جهادی اسلامی ، فشارهای دیپلماتیك و اقتصادی نیز از سوی دول غربی دنبال می شود. بر این اساس، مراكز راهبردی آمریكا از جمله مركز اینتر پرایز در توصیه های راهبردی خود از اوباما خواستند تا «درگیرسازی عمومی استراتژیك» از نو سازماندهی شود تا برای فشار بیشتر جلب حمایت كند. در واقع صاحب نظران آمریكایی بر این باورند كه با فشار ها می توان قدرت نرم جنبشهای جهادی اسلامی را تضیعف و آنها را وادار به تغییر رفتار در داخل نماید
در همین راستا كاخ سفید تلاش می كند تا كشورهای مسلمان نشین كه با فشارهای غرب علیه جنبشهای جهادی اسلامی همكاری مطلوب مورد نظرشان را نمی كنند، تحت فشارهای مضاعفی قرار دهند. جدیدترین اقدامات از این دست در رابطه با ایران است كه كنگره آمریكا لایحه ای را علیه ایران به تصویب رساند و به همن ترتیب علیه ایران اقدامات مجازات كننده ای را در دستور كار قرار دادند.
۲- اهداف
مجموع اقدامات غرب و آمریكا برای براندازی نرم یا فروپاشی و تغییر سیاسی در جنبشهای جهادی اسلامی كه با شدت بسیار زیاد دنبال می كنند دارای دو دسته از اهداف مقدماتی و نهایی است:
۱/۲- اهداف مقدماتی
این اهداف دارای سه محور زیر است كه در مجموع در انتظارند تا فضای مجازی جنبشهای جهادی اسلامی تحت اشغال و اختیار آنها در آید.
یك- تضعیف قوت های جنبشهای جهادی اسلامی: تردیدی نیست كه مهمترین قوت های جنبشهای جهادی اسلامی قدرت نرم منشعب از اصول دینی از یک سو و ظلم و فساد آشکار موجود در دشمنانش ازدیگر سو است . یكی از كارهایی كه با شدت زیادی دنبال می شود، تضعیف بازوهای توجیهی و امنیتی جنبشهای جهادی اسلامی است. در این راستا، جمع بندی آنها در این است كه اسلحه مهمترین بازوی حفاظتی دستاوردهای اسلامی و عزت مسلمین است و برای هر نوع موفقیتی در براندازی نرم جنبشهای جهادی اسلامی ، باید سد اسلحه ای که دست مجاهدین است شكسته شود.
دو- تشدید ضعف های جنبشهای جهادی اسلامی: به باور براندازان نرم، جنبشهای جهادی اسلامی دارای ضعف هایی در زمینه های سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی هستند كه باید با تعمیق آنها، نارضایتی ها تشدید و بستر های نفوذ و تغییر سبك زندگی سریع تر صورت گیرد.
سه : از بین بردن فرصت های داخلی و بیرونی برای پیشرفت و توسعه قدرت سخت، نیمه سخت و نرم جنبشهای جهادی اسلامی . جنگها و فشار های دیوانه وار علیه جنبشهای جهادی اسلامی ضمن اینكه در صدد افزایش ناكارآمدی جنبشهای جهادی اسلامی و مآلاً ایجاد نارضایتی است سعی دارند فرصت های بیرونی جنبشهای جهادی اسلامی را از بین ببرند.
۲/۲- اهداف غایی
اهداف غایی دیکتاتوری سکولاریستی به رهبری ناتو و آمریكا در نبرد علیه جنبشهای جهادی اسلامی طیف گونه است كه یك سر آن تغییر رفتار عموم مسلمین و علی الخصوص مجاهدین فرقه ی ناجیه را شامل می شود و سر دیگر آن تغییر اساسی در منهج و برنامه ی جهادی ومسلحانه ی جنبشهای جهادی اسلامی و درنهایت جلوگیری از تشکیل حکومت اسلامی وماندگاری بیشتر جاهلیت و فقر و نا امنی را هدف قرار داده است.