شناخت ساده و علمی سکولاریسم و دموکراسی (۱) دین سکولاریسم و بنیانهای نوین آن

شناخت ساده و علمی سکولاریسم و دموکراسی (۱) دین سکولاریسم و بنیانهای نوین آن[۱]

ارائه دهنده : ام عثمان موکریانی  

همه ی ما می دانیم که شبکه های ماهواره ای منتسب به اهل سنت نزدیک به دو سال است که نقاب از چهره ی خود برداشته و علنا به سوی دین سکولاریسم و دموکراسی تبلیغ می کنند . در این صورت شناخت دین سکولاریسم برای اهل سنت یک نیاز روز است و لازم است سکولاریسم را آنگونه که هست بشناسیم نه آنگونه که دارودسته ی  منافقین(سکولار زده ها)  جهت فریب اهل سنت معرفی می کنند .

پس بیائیم دین سکولاریسم و دموکراسی آن را آنگونه که هست بشناسیم تا در دام کفار سکولار جهانی و مرتدین محلی و دارودسته ی منافقین (سکولار زده ها)  گرفتار نشویم . من آثار ماموستا ابوحمزه المهاجر هورامی را بهترین، ساده ترین و علمی ترین گزینه یافتم و تصمیم گرفته ام در چند شماره این دانستنی ها را ارائه دهم . ان شاء الله .

”  تعریف دین سکولاریسم: نخستين گام در بحث مربوط به سكولاريسم تبيين واژه‏ها و مفاهيمى است كه در زبان انگليسى و زبان‏هاى ديگر در اين باره به كار رفته است.

واژه ی سكولار:[۲]

واژه ی سكولار وصف است و انسان، جامعه، فرهنگ، حكومت، علم و غيره به آن توصيف شده و گفته مى‏شود: انسان سكولار، جامعه ی سكولار، حكومت سكولار و… .برای واژه ی سكولار معادل‌های متفاوتی در زبان فارسی ذكر شده است. از جمله معادل‌های زیر:

بشری، زمینی (غیر معنوی)، دنیوی، غیر مذهبی، این دنیایی، عرفی و این جهانی می‌باشد.[۳]

دنيوى، مادى، غيرمذهبى، نادين مدار، بى‏اعتنا به امور مذهبى و معنوى، دنيايى، اين جهانى، گيتى باور، دين گريز، از مردم عام (عامى)، كشيش بى‏فرقه، عرفى، خارج از صومعه، طرفدار دنيوى شدن امور، معانى و كاربردهايى است كه در فرهنگ‏هاى لغت براى واژه ی سكولار گفته شده است.[۴]

واژه ی سكولاريسم:[۵]

واژه ی سكولاريسم بيانگر مكتب و ايدئولوژى خاصى است كه به قوانین،عقاید و ارزشهای سكولار اعتقاد دارد و آن را ترويج و تأييد مى‏كند، و ریشه در دین مشرکین  باستان دارد و مبتنی بر وحی و امور فرا طبیعی نیست.

پسوند«ایسم»[۶]در انگلیسی نشان دهنده ی مکتب است و پشتوانه ای ایدئولوژیکی دارد مانند: اومانیسم[۷](مکتب اصالت انسان)، لیبرالیسم. سکولاریسم نیز اسمِ یک مکتب و ایدئولوژی است با طرز فکر ویژه ای که برای سکولاریزه کردن جامعه و جداانگاری شریعت های آسمانی و دنیا طرح، نقشه و برنامه دارد و برای رسیدن به آن هدف تلاش می کند.سکولاریسم، دینی است که حضور شریعت های آسمانی در ابعاد مختلف زندگی بشر را نفی می کند. در این دین، در نرم ترین واکنش، شریعت های آسمانی فقط با مسائل درونی افراد سر و کار دارد نه مسائل ظاهری واجتماعی آن‌ها. آموزشو پرورش، اقتصاد، سیاست و… باید بر عقلیت دین سکولاریسم مبتنی باشد نه هیچ دین دیگری.

سکولاریسم یعنی این که از قوانین خدا و غیر بشری برای اداره و پیشبرد کارها استفاده نکنیم، به زبان ساده تر از آسمان برای اداره ی زمین استفاده نکنیم. دین سکولاریسم بر این پایه بنا شده‌ است که زندگی با در نظر گرفتن امیال و خواسته های بشر پسندیده‌است و دنیا را با استفاده از دلیل و منطق عقلی، بدون استفاده از تعاریفی مانند خدا و یا هر نیروی ماورای طبیعی دیگری، بهتر می‌توان توضیح داد.”

برادران و خواهران اهل سنت من بدانید این همان دینی است که مشرکین(سکولاریستها) و دارودسته ی  منافقین(سکولار زده ها) قصد دارند بر ما تحمیل کنند؛ آیا به چنین کفر آشکاری راضی هستی ؟


[۱] برگرفته از کتاب روابط متقابل اسلام و دین سکولاریسم ، اثرماموستا ابوحمزه المهاجر هورامی ، جلد ۱ صفحه ۱۱۷

[۲]Secular

[۳]– ماری بریجانیان، فرهنگ اصطلاحات فلسفه و علوم اجتماعی، ویراست بهاء الدین خرمشاهی، تهران، مركز مطالعات فرهنگی،۱۳۷۱، ص ۴۸

[۴]– داریوش آشورى،  فرهنگ علوم انسانی انگلیسی- فارسی، تهران، انتشارات  مرکز، ص ۵۶، فرهنگ آكسفورد، فرهنگ انگليسى – فارسى باطنى، فرهنگ كامل انگليسى – فارسى آريانپور، فرهنگ وبستر

[۵]Secularism

[۶]ism

humanism[7]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *