تحلیلی بر سخنان مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان در باره مذاکره با آمریکا

 تحلیلی بر سخنان مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان در باره مذاکره با آمریکا

به قلم : کارزان شکاک

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان در براره مذاکره با آمریکا می گوید : ما اهل مذاکره و گفتمان هستیم، حتی اگر این گفتمان با دشمنان درجۀ یک ما باشد. اصل «گفتمان» در اسلام ایرادی ندارد، چنان‌که رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم با بدترین دشمنان‌شان که مشرکین مکه بودند به مذاکره نشستند و فرمودند که با هر نشست و گفته‌ای که به صلح بینجامد همکاری می‌کنم. لذا ما نیز نباید باب گفتمان را ببندیم، بلکه ضمن دفاع از حقوق خودمان، باید با دشمنان‌مان هم مذاکره و گفتمان داشته باشیم .

بدون شک اسلام مخالف دیپلماسی و گفتگو با دشمنان نیست و در این مذاکرات اهداف کلی دیپلماسی را اینگونه بر می شمارد:

  • حفظ کیان اسلام
  • حفظ منافع دار السلام
  • تغییر موازنه به سمت منافع مسلمین

  در کنار این به شدت به پایبند بودن به عهد و پیمان دعوت می دهد و در جاهای مختلفی می فرماید :

–    يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ …  (مائده /۱) اي مؤمنان ! به پيمانها و قراردادها وفا كنيد

–  الْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا …(بقره/۱۷۷) و (نيكي كردار كساني است كه) وفاكنندگان به پيمان خود بوده هنگامي كه پيمان بندند .

–    ‏الَّذِينَ يُوفُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَلَا يَنْقُضُونَ الْمِيثَاقَ‏ .( رعد/۲۰) ‏ ( خردمندان ، يعني ) آن كساني كه به عهد خدا وفا مي‌كنند ، و پيمان ( موجود ميان خود و بندگان ) را نمي‌شكنند

–    وَأَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كَانَ مَسْئُولًا .( اسراء/۳۴) و به عهد و پيمان ( خود كه با خدا يا مردم بسته‌ايد ) وفا كنيد ، چرا كه از ( شما روز رستاخيز درباره‌ي ) عهد و پيمان پرسيده مي‌شود .

بر این اساس همچنانکه مسلمین را به پایبند بودن به عهد و پیمان دعوت می کند با هر گونه عهد شکنی دشمنان نیز برخورد جدی کرده و هیچ عذر و بهانه ای را از آنها نمی پذیرد . به عنوان مثال :

  1. منشور مدینه  یا اولین قانون اساسی دولت اسلامی، که مهم ترین و جامع ترین پیمانی است که بوسیله پیامبر اسلام با جوامع دیگر، از اهل کتاب و مشرکین تنظیم و تدوین گردید .

در این پیمان آمده است که هیچ کس نباید در حق هم پیمان خود ستم کند  و  یهودیان و مشرکین پیمان می بندند هرگز بر ضرر رسول خدا و یاران وی قدمی برندارند و به وسیله زبان و دست ضرری به او نزنند…؛ حالا اگر مثل یهودیان بنی نضیر دچار غدر و پیمان شکنی شدند چه ؟

رسول الله صلی الله علیه وسلم  در اینجا قاطعیت به خرج داده و هیچ عذری را از پیمان شکنان قبول نمی کند و ۱۰ روز به آنها فرصت می دهد که مدینه را ترک کنند و این تصمیم هم اجرائی می شود .

یکی دیگر از مفاد این پیمان نامه این است که :« قریش و دوستانشان پناه داده نمی‌شوند. اگر کسی به مدینه حمله کرد همه دفاع خواهند کرد» حالا اگر مثل یهودیان بنی قینقاع و بنی قریظه دچار غدر و پیمان شکنی شدند چه ؟

رسول الله صلی الله و سلم قاطعانه هیچ عذر و بهانه ای را از آنها قبول نمی کند و قضاوت  «سعد بن معاذ» رئیس قبیله اوس  گه گفت : «رأی من این است که مردان آنان کشته و زنان و فرزندان آنان اسیر گردند». را اجراء کرد .

د رمورد عهد شکنان بنی قینقاع و خیبر هم کوچکترین مدارائی صورت نگرفت و قاطعانه بدون پذیرش عذر و بهانه ای مجازات شدند .

  • صلح حدیبیه هم یکی از پیمانهای مهمی بود که باعث تغییرات مهمی در شبه جزیره ی عربستان و جهان گردید .

بر اساس یکی از مفاد این پیمان نامه دو طرف می‌توانند با هر قبیله‌ای که خواستند هم‌پیمان شوند. (در عرف آن زمان چنین بود که حمله به هم‌پیمان در حکم حمله و تعرض به خود آن طرف تلقی می‌شد.)  حالا اگر مشرکان قریش به عهد خود خیانت کردند و به قبیله ی مشرک خزاعه که هم پیمان پیامبر بود حمله کردند چه ؟

در اینجا باز رسول الله صلی الله علیه وسلم هیچ عذر و بهانه ای را از امثال ابوسفیان نماینده ی قریش نمی پذیرد و قاطعانه تصمیم به فتح مکه و نابودی مرکز و پایتخت مشرکین ان زمان می گیرد .

باز ما چنین قاطعیتهائی را در مورد پیمان شکنانی چون عرنیین و … دیده ایم و هرگز رسول الله صلی الله علیه وسلم در این زمینه اجازه نداده است دشمن دوباره وی را فریب دهد چون خودش می فرماید : لا يلدغ المؤمن من جحر واحد مرتين» مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود .

حتی اگر مسلمین طبق دلایل و مستندات صریح و واضح ترس داشته باشند که دشمنان مرتکب پیمان شکنی می شوند باز این دشمنان مشمول همان حکم خائنین و پیمان شکنان می گردند . الله تعالی می فرماید : « ‏وَإِمَّا تَخَافَنَّ مِنْ قَوْمٍ خِيَانَةً فَانْبِذْ إِلَيْهِمْ عَلَى سَوَاءٍ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْخَائِنِينَ‏(انفال/۵۸) و هر گاه (با ظهور نشانه هایی) از خیانت گروهی بیم داشته باشی (که عهد خود را شکسته، حمله غافلگیرانه کنند)، به طور عادلانه به آنها اعلام کن که پیمان شان لغو شده است، زیرا خداوند، خائنان را دوست نمی دارد.

علاوه بر این همه می دانیم که زبان گفتمان مشرکین(سکولاریستها) همیشه اسلحه بوده است تا زمانی که ما دست از محتوا و مفاهیم ۴ گانه ی دین خود بکشیم : وَلا یَزَالُونَ یُقَاتِلُونَکُمْ حَتَّى یَرُدُّوکُمْ عَنْ دِینِکُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا وَمَنْ یَرْتَدِدْ مِنْکُمْ عَنْ دِینِهِ فَیَمُتْ وَهُوَ کَافِرٌ فَأُوْلَئِکَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِی الدُّنْیَا وَالآخِرَهِ وَأُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ (البقره:۲۱۷ )

پس اینها تا زمانی با ما می جنگند که ما دست از مفاهیم و محتوای ۴ گانه ی  دین خود بکشیم که عبارتند از :

۱-        قدرت و حاکمیت.

۲-        قوانین، حدود و راه و روشی که مردمان تحت نفوذ این حاکمیت از آن پیروی می کنند.

۳-        اطاعت و فرمانبرداری از قدرت حاکمیت و قانونی که اجرا می کند.

۴-        و در نهایت محاسبه، قضاوت، پاداش دادن یا مجازات کردن.

آمریکا به عنوان قریش زمان هم اکنون از با زور اسلحه قصد دارد با تهی کردن دین اسلام از این مفاهیم  اسلامی تو خالی و مسخ شده برای مسلمین باقی بماند و مسلمین در این چهار مورد تابع و تسلیم  دین سکولاریسم و سکولاریستها (مشرکین)شوند و عملا  تابع ۱- حاکمیت ۲- قوانین ۳- اطاعت از این حاکمیت و قوانین ۴- مجازات کردن و پاداش دادن توسط این حاکمیت وقوانین شوند .

تمام گفتگوها و مذاکره های آمریکا در این راستا است که تا کنون علاوه بر این هزاران بار نسبت به دیگران دچار پیمان شکنی و خیانت و فریبکاری آشکار شده است و تمام تبلیغات دروغین آن طبق قاعد«الحرب خدعة» یکی از تاکتیکهای او در جنگ روانی و نرم  می باشد.

در این صورت هر کسی که تحت چنین شرایطی دم از گفتگو و مذاکره با چنین دشمنی می زند در بهترین گمان چنین به نظر می رسد که بر مفاهیم شرعی عهد و پیمان آشنا نیست و گرنه تحت چنین شرایطی دعوت به مذاکره در واقع دعوت به ذلت و تسلیم شدن محض به دشمن و انحراف از مسیر اصلی شریعت و تحریک دشمن به پیشروی بیشتر و صدمه زدن به مسلمین است .

 تجربیات و عبرتهائی که از پیمان بستنهای آمریکا با اهل قبله داریم عقل هر انسان متعادلی را قانع می کند که آمریکا کلاهبردار غداری است که مذاکرات و گفتگوهای او زمانی انجام می شود که از طریق نظامی نتوانسته باشد مخالفین را به تسلیم وادارد و علاوه بر آن اهل وفای به هیچ عهد و پیمانی هم نیست ، آمریکا هرگز متحد و معاهد نمی خواهد بلکه آمریکا تنها مزدورانی می خواهد که تسلیم شرایط او شده باشند .  

 با آمریکا (قریش زمان) که اینهمه دچار غدر و خیانت شده است تنها باید قاطعانه از موضع قدرت نظامی صحبت کرد و شرایط خود را بر آن تحمیل کرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *