
سابقه ی تاریخی اردوغان و آل سعود و… در میان مسلمین و حکم شرعی در مورد آنها
به قلم: سید مراد کامیارانی
امروزه که حکومت سکولار ترکیه به نمایندگی از ناتو به کوردهای سکولار و مزدور اوجالان حمله کرده و قبل از آن رژیم فاسد آل سعود و امارات و مصر و… به انقلابیون متحد شافعی- زیدی یمن یورش برده و جنایات فراموش نشدنی را در حق این مسلمین بی پناه یمن مرتکب شده اند، شاهد تبلیغات دسته ای از ملاها و رسانه های به ظاهر اسلامی ماهواره ای و مجازی هستیم که به نفع این جنایتکاران در حال تبلیغ بوده و این جانیان را حتی به عنوان مدافعین و خادمین اسلام و مسلمین و… معرفی نموده اند.
در این زمینه لازم میدانم دیدگاه علمای اسلام در مورد شخصی چون تیمور لنگ را ذکر کنم که از قانونی ترکیبی مثل یاسا پیروی می کرد که از نصرانیت و یهودیت و اسلام گرفته شده بود . یعنی از قوانین شریعتهای آسمانی نه مثل دین سکولاریسم و سکولاریستها که هیچ ربطی به شریعتهای آسمانی هم ندارد .
ابن کثير می گويد: «ياسق يا ياسا، عبارت است از کتابی ـ شامل مجموعه اي از احکام که واضع آن چنگيز خان، آنها را از شرايع مختلف از جمله يهوديت و نصرانيت و اسلام گرفته است و در آن احکام زیادی است که وي آنها را براساس نظر و هوی و هوس خود آورده است؛ و بدين ترتيب، در ميان فرزندانش شرع و قانونی مقرر نمود که از آن پيروی کرده و آن را بر حکم کتاب الله عزوجل و سنت رسولش مقدم داشتند».[۱]
تیمور لنگ اسلامش را اعلان نمود و شعایر اسلامی را در سرزمینش اظهار داشت؛ چنانکه پیامهایی با مضمون عتاب و سرزنش برای برخی حکام فرستاد مبنی بر اینکه چرا مساجد بنا نکرده و بر نمازها مراقبت و محافظت نمی کنند.. در این نامه ها خطاب به آن حکام آمده است: «کسانی را که به عنوان فرمانده و والی قرار دادی بر مذهب بدی هستند؛ نزد انها هیچ مسجدی نیست و نسبت به اقامه ی نماز جمعه و جماعات حریص نیستند. بلکه نمازهای فرض و سنت را بجا نمی-اورند .. و چون کسی برای اذان دادن برای نماز اقدام کند با اذیت و آزار آنها مواجه می شود .. جای تاسف دارد مقام و لقب ریاستی که بر دوش داری؛ حیف این مقام و لقب».
تیمورلنگ برای علمای دین احترام خاصی قائل بود و نسبت به ساخت مساجد و مدارس در سمرقند و اصفهان و تبریز حریص بود .. اما اعتماد او بر تشریع و قانونگذاری چنگیزخان یعنی قانون “یاسا”بود؛ و آن را اصل و اساس و مرجع مملکت داری-اش قرار داده بود. به همین دلیل بود که علما به کفر وی فتوا دادند .. چنانکه ذیلا به اقوال علما می پردازیم:
? سخاوی رحمه الله در سیاق سخن از تیمورلنگ می-گوید: «وی به اصول و قواعد چنگیزخان اعتماد کرده بود و آن را اصل و مرجع قرار داده بود. به همین دلیل جمع زیادی به کفر وی فتوا دادند با اینکه شعایر اسلامی در سرزمین های تحت سیطره ی او آشکار بود».[۲]
ابن عربشاه رحمه الله می گوید: «تیمورلنگ به اصول و قواعد چنگیزخان معتقد بود؛ و این اصول و قواعد را مانند فروع فقه در میان امت اسلامی دانسته و برای آنها همان جایگاهی را قائل بود که برای دین محمدی قائل بود .. از این جهت علما و مشایخ ما مانند حافظ الدین بزازی رحمه الله و استاد ما علاء الدین محمد بخازی و دیگر علمای اعلام و ائمه ی اسلام به کفر تیمورلنگ حکم نمودند و همچنین به کفر کسی فتوا دادند که اصول و قواعد چنگیزخان را بر شریعت اسلامی ترجیح داده مقدم بداند».[۳]
شوکانی رحمه الله در سیاق سخن از چنگیزخان و قانون التقاطی وی موسوم به یاسق و ملزم نمودن دیگران بدان می گوید: «به این ترتیب کسانی که جای او [چنگیزخان] را گرفتند راه و روش ملعونش را پیش برده و بدان پایبند بوده و از تدبیر شوم او تخطی نکردند .. چنانکه این مساله در میان جانشینان وی ادامه داشت .. تا اینکه نوبت به تیمورلنگ رسید و او نیز این راه و روش و تدبیر کفری را ترجیح داد چنانکه در تدبیر مملکت داری اش تنها بنا بر کتاب یاسا عمل می کرد نه هیچ مرجعی دیگری».
و این سخنان از این علما پیرو قاعده ی عامی در نصوص شریعت می باشد که شیخ محمد شنقیطی رحمه الله از آن چنین تعبیر می کند: «از جمله هدایت های قران به راه مستقیم این است که: هرکس از تشریع و قانونگذاری جز تشرعی و قانونی پیروی کند که سید و سروز فرزندان آدم محمد بن عبدالله صلوات الله وسلامه عليه با خود آورده است، اتباع و پیوری وی این تشریع مخالف، کفر بواح و آشکاری است که خارج کننده ی او از دین اسلام است». [۴]
تیمور لنگ سرزمین های اسلامی را با قتل و کشتار زیادی مواجه کرد و مسلمانان را انواع شکنجه ها چشاند؛ زمانی که بر لشکری پیروز می شد خوشحالی وی این بود که افراد آن لشکر را جمع کرده و از جمجمه های آنها هرمی درست شود و در برخی اوقات آنها را در گودالی قرار داده و زنده زنده دفن می کرد.
زمانی که تیمور لنگ به دمشق حمله کرد، به بزرگان و قاضیان دستور داد تا برای او به جمع اموال بپردازند .. پس هیچیک از آنها نبود مگر اینکه بین مردم ورع و تقوای او را تبلیغ می کرد .. چنانکه مجالس او را سراسر ذکر و یاد الله تعالی و استغفار از گناهان توصیف می کردند و اینکه همیشه تسبیح در دست دارد». [۵]شگفت اینکه عوام این سخنان را باور کرده و برای او یک میلیون دینار جمع کردند.
برادران و
خواهران گرامی : این تاریخ است که بار دیگر در مورد امثال اردوغان و سیسی و شاه
سعودی و اردن و… تکرار می گردد و دسته های بزرگی از مسلمین عبرت نمی گیرند.
[۱] تفسیر ابن کثير (۲/ ۶۷)
[۲] الضوء اللامع (۳/۴۹).
[۳] عجائب المقدور في نوائب تيمور(۴۵۵).
[۴] كتاب التشريع الوضعي في ضوء الشريعة الإسلامية (۳۷۶ )
[۵] ابن إياس /بدائع الزهور في وقائع الدهور