
اهمیت و جایگاه مرز بندی عقیدتی و سیاسی با دشمن
به قلم: کارزان شکاک
امروزه در میان اهل سنت متاسفانه از سوی چند حزب و گروه در کلاسهای خصوصی و شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی تفکراتی تبلیغ می شود که آشکارا علاوه بر آنکه کفر به طاغوت و ولاء و براء مسلمین را هدف قرار داده اندبا جنگ نرم و روانی خود زمینه را نیز برای تسلیم شدن مسلمین به کفار سکولار و اشغالگر جهانی و نوکران محلی آنها و در نهایت تسلط فکری و سپس نظامی و اقتصادی دشمنان فراهم می کنند.
در کنار سکولاریستهای لیبرال و چپ که تکلیف خود را روشن کرده و به جامعه ی کفار مشرک و سکولار پیوسته اند دو گروه دیگر به چنین تخریباتی روی آورده اند :
- یکی طرفداران اخوان لیبرال و سکولار زده (شاخه ی انحرافی جریان مبارک اخوان المسلمین) که علناً برای دموکراسی و حقوق بشر سکولاریستها و میدان دادن به دشمنان و از بین بردن مرزهای عقیدتی- سیاسی تحت عنوان تساهل و میانه روی و تکثر گرائی و پلورالیسم و تحزب و… از هیچ کوششی فروگذاری نکرده اند…
- دیگری طرفداران مکتب احمد مفتی زاده هستند که با طرح توطئه ی «کافری در دنیا وجود ندارد» عملاً تمام مرزبندی های عقیدتی و سیاسی مسلمین با دشمنان را در تمام مراحل زندگی فردی و اجتماعی و حکومتی و سیاسی هدف قرار داده اند.
الله متعال با ایجاد این مرز بندی های خاص با دشمنان قصد دارد از سلامت جسمی و روانی مسلمین محافظت کند و این مرز بندی های ایجاد شده با دشمنان برای مصونیّت شخص، خانواده و جامعه ی مسلمین از آفات است .
- زمانی که الله تعالی برای مسلمان در غذا خوردن کفار اهل کتاب با کافر مشرک (سکولار) فرق گذاشته و مرز بندی ایجاد می کند،
- – زمانی که الله تعالی برای مسلمان در ازدواج کردن با کافر اهل کتاب و کافر مشرک (سکولار) مرز بندی به وجود می اورد،
- زمانی که الله جل جلاله برای حکومت اسلامی مسلمین در گرفتن جزیه و زندگی مسلمات آمیز با کفار اهل کتاب و کفار مشرک (سکولار) تفاوت قائل شده و مرز بندی به وجود می آورد،
درواقع متوجه می شویم که الله تعالی برای تمام جوانب زندگی فردی و اجتماعی و خانوادگی و حکومتداری و سیاستهای خارجی مسلمین مرز بندی های عقیدتی و سیاسی خاصی به وجود آورده تا با ایجاد این حدود و مرزبندی ها از مسلمین محافظت کند به همین دلیل در جاهای مختلفی می فرماید:
- تِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ فَلَا تَقْرَبُوهَا (بقره/۱۸۷) این حدود و مرزهای الهی است و بدانها نزدیک نشوید.
- تِلْکَ حُدُودُ اللّهِ فَلاَ تَعْتَدُوهَا وَمَن یَتَعَدَّ حُدُودَ اللّهِ فَأُوْلَئِکَ هُمُ الظَّالِمُونَ (بقره/۲۲۹) اینها حدود و مرزهای ( احکام شرعی) الهی است و از آنها تجاوز نکنید ، و هرکس از حدود و مرزهای ( اوامر و نواهی) الهی تجاوز کند ( ستمگر بوده و ) بیگمان این چنین کسانی ستمگرند ( و به خود و به جامعهای که در آن زندگی میکنند ستم مینمایند) .
پس الله تعالی این حدود و مرزها را تعیین کرده است که مسلمین به آنها نزدیک نشوند و از این حدو مرزها رد نشوند، به همین دلیل یکی از صفات مومنین را اینگونه بیان می کند:وَالْحَافِظُونَ لِحُدُودِ اللهِ (توبه/۱۱۲) و حافظ حدود خدا میباشند .
در اینجا ضمن رعایت این دستورات الله تعالی، یکی از وظایف ما این است که اجازه ندهیم مرزهائی که الله تعالی با دشمنان تعیین کرده است کم رنگ شوند، چون با کم رنگ شدن و عبور از این مرزهای عقیدتی و فردی و اجتماعی و حکومتداری، راه برای نفوذ دشمنان به درون(فکر و قلب) و جامعه ی مسلمین باز شده و به فرد و جامعه ی اسلامی مسلمین صدمات غیر قابل اجتنابی وارد می شود.
زمانی که مرز روشن نباشد، دشمنان می توانند به راحتی در فکر و عقیده و درون و سپس در جامعه ی مسلمین نفوذ نموده و با مکر و فریبها و شگردهای خاصی که دارند، در جنگ روانی حساب شده ای در فضای مجازی و حقیقی، بر عقیده و رفتار مسلمین و سپس بر جامعه ی مسلمین چیره شوند و اینگونه راه برای تسلط دشمن فراهم می شود. در حالی که الله تعالی روش برخورد ما را اینگونه معرفی کرده و می فرماید: « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّی وَعَدُوَّکُمْ أَوْلِیَاء تُلْقُونَ إِلَیْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ کَفَرُوا بِمَا جَاءکُم مِّنَ الْحَقِّ (ممتحنه/۱) ای مؤمنان ! دشمنان من و دشمنان خویش را به دوستی نگیرید . شما نسبت بدیشان محبت میکنید و مودت میورزید ، در حالی که آنان به حق و حقیقتی ایمان ندارند که برای شما آمده است.
و با هشداری خطرناک در انتهای آیه می فرماید: وَمَن یَفْعَلْهُ مِنکُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاء السَّبِیلِ (ممتحنه/۱) هر کس از شما چنین کاری را بکند، از راستای راه منحرف گشته است.