آمادگی هائی که تهیه کرده ایم ما را در کدام دسته قرار داده؟ آنهائی که به الله حسن ظن دارند یا سوء ظن!
به قلم: احسان هورامی (کارشناس ارشد تاریخ اسلام)
الله متعال می فرماید: وَیُعَذِّبَ الْمُنَافِقِینَ وَالْمُنَافِقَاتِ وَالْمُشْرِکِینَ وَالْمُشْرِکَاتِ الظَّانِّینَ بِاللَّهِ ظَنَّ السَّوْءِ عَلَیْهِمْ دَائِرَةُ السَّوْءِ وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ وَلَعَنَهُمْ وَأَعَدَّ لَهُمْ جَهَنَّمَ وَسَاءتْ مَصِیراً (فتح/۶) و تا این که مردان و زنان منافق، و مردان و زنان مشرکی را عذاب کند که به خدا گمان بد میبرند. بدیها و بلاها تنها ایشان را در برمیگیرد (و فقط بر آنان چنبره میزند) و خداوند بر ایشان خشمگین میگردد، و آنان را نفرین میکند (و از رحمت خود محروم میسازد) و دوزخ را برای ایشان آماده ساخته است، و دوزخ چه جایگاه نهائی بدی است !
در اینجا الله تعالی یکی از ویژگی های منافقین و مشرکین(سکولاریستها) را سوء ظن به الله تعالی می داند و به این شکل لعنت و خشم خود را شامل آنها کرده و به انها وعده ی جهنم نیز می دهد. اما مسلمین چگونه باید به الله تعالی حسن ظن داشته باشند و از این صفت ناپسند و خطرناک دوری کنند؟
زمانی که الله متعال می فرماید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ (محمد/۷) ای مؤمنان ! اگر (دین) خدا را یاری کنید، خدا شما را یاری میکند (و بر دشمنانتان پیروز میگرداند) و گامهایتان را استوار میدارد (و کار و بارتان را استقرار میبخشد).
یا زمانی که می فرماید: وَلَیَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن یَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ (حج/۴۰) به طور مسلم خدا یاری میدهد کسانی را که (با دفاع از دین) او را یاری دهند .
اگر شما این را باور کردی یعنی به الله تعالی اعتماد و اطمینان و حسن ظن پیدا کرده ای. اما نصرت دین الله حرکت به سوی اهداف اسلامی و تطبیق قانون شریعت الله و مسلح شدن در برابر تمام توطئه ها و جنگ روانی و مسلحانه ی دشمنان اسلام و مسلمین است. این یعنی آماده باش و حضور فعال در تمام عرصه های مدیریتی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و علمی و سیاسی و فنی و…
حالا چگونه متوجه شویم که مومنین به بیماری دارودسته ی منافقین و مشرکین(سکولاریستها) آلوده نشده اند؟ تنها با آمادگی و تهیه ی اسباب عملی در این زمینه هاست چنانچه الله تعالی می فرماید: وَلَوْ أَرَادُوا الْخُرُوجَ لَأَعَدُّوا لَهُ عُدَّةً وَلَٰكِن كَرِهَ اللَّهُ انبِعَاثَهُمْ فَثَبَّطَهُمْ وَقِيلَ اقْعُدُوا مَعَ الْقَاعِدِينَ (توبه/۴۶)
اگر (این منافقان نیّت پاک و درستی داشتند و) میخواستند بیرون روند، توشه و ساز و برگ آن را آماده میکردند (و آمادگی های لازم را فراهم می کردند) امّا خدا بیرونشدن و حرکتکردن آنان را نپسندید و ایشان را از (این کار) بازداشت. و بدیشان گفته شد: با نشستگان بنشینید (چرا که شایستگی آن را ندارید که در کارهای بزرگ و راه سترگ خدا گام بردارید).
پس بدانیم اگر کسانی برای تطبیق سکولاریسم و دموکراسی و لیبرالیسم سکولاریستها در حال تهیه ی اسباب هستند شک نکن که اینها به الله تعالی سوء ظن داشته و در ردیف دشمنان پنهان داخلی (منافقین) و بخشی از دشمنان کافر آشکار(مشرکین) قرار گرفته اند.
تنها کسانی به الله حسن ظن دارند و بر او توکل دارند که برای اهداف اسلامی و حرکت به سوی جامعه و حکومتی اسلامی قویتر و باشکوه تری آمادگی های لازم فکری و عقیدتی و اجتماعی و… را فراهم می کنند.
حالا شما با مقدمه چینی ها و اسباب و آمادگی هائی که فراهم کرده ای خودت را در کدام دسته قرار داده ای؟