سخنان انتخاباتی مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه مسجد مکی زاهدان چه مسیری را نشان می دهد؟
به قلم: بازماندگان (مدرسه ی علوم دینی شیخ ضیائی بندرعباس)
اخیراً دیدیم که مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی نکاتی را در مورد صلاحیت کاندیداهای انتخاباتی یازدهمین دورۀ مجلس شورای اسلامی صحبتهائی کرده بود که واکنشهای مختلفی را در میان طیفهای مختلف اهل سنت ایران در بر داشت.
مولوی اسماعیل زهی در این زمینه می گوید: ” شورای محترم نگهبان شرط «التزام عملی به اسلام» را برای تایید صلاحیت افراد قرار داده است؛ مگر این شورا میخواهد برای مساجد امام جماعت و یا برای مدارس دینی استاد و مدرّس تعیین کند که چنین شرطی را گذاشته است؟! “
ما به مولوی می گوئیم: مگر امام مسجد و مدرس مدرسه ی دینی مهمتر است یا کسی که در سرنوشت مسلمین و اداره ی مملکت نقش بازی می کند؟ آیا کسی که شما می خواهید نماینده ی مسلمین شود و التزام عملی به اسلام نداشته باشد شرعاً شایستگی سرپرست شدن برای مسلمین را دارد؟ اگر اینها مسلمان هستند باید التزام عملی به اسلام داشته باشند و اگر مسلمان هم نیستند طبق فرموده ی الله جل جلاله که می فرماید: «و لَنْ یَجْعَلِ اللّهُ لِلْکافِرینَ عَلَى المُوْمِنینَ سَبیلاً» حق سرپرستی و نمایندگی مسلمین را ندارند. آیا در تاریخ اسلام دیده ای که مرتدی مثل مسیلمه یا سجاع یا کافری چون ابوجهل و ابولهب نماینده ی مسلمین گردند؟
مولوی شما بفرمائید: کدام نماینده ی رسول الله صلی الله علیه وسلم التزام عملی به اسلام نداشت؟
به دنبال این، مولوی: زمانی که می خواهی به مخاطبت بقبولانی که مردم ما انگیزه ی اسلامی چهل سال گذشته را ندارند[۱] و از یکدست کردن نمایندگان مجلس توسط ملتزمین عملی به اسلام نگرانی[۲] و مسئولین را به شنیدن ندای مردم دعوت می کنی[۳] و حاکمیت را به بکارگیری زور و سلاح در برابر مردم متهم می کنی[۴] و آنها را به پذیرش تنوع دعوت می کنی[۵] ، منظور شما از تنوع چیست؟ این دسته ی جدید با عقاید و تفکرات جدید چه کسانی هستند؟ علاوه بر این این مردمی که سینه برایشان چاک می کنی کدام ملت هستند که ملتزمین عملی به اسلام را نمی خواهند؟
مولوی : شما گفته اید که :”مجلس مرکز قانونگذاری کشور است.” حالا به نظر شما کسی که به قانون شریعت الله ملتزم نباشد چه قانونی را به تصویب می رساند؟
مولوی: ما پاسخ به تمام این سوالات را در همین سخنان خودت که در همایش تجلیل از فعالان ستاد انتخاباتی روحانی سال ۹۶ به نمایندگی از اهل سنت ایران گفتید را می توانیم پیدا کنیم که عرض کرده بودید :” خواسته ی اهل سنت این است که ایران مطرح بشه، وطن مطرح بشه، مذهب مطرح نشه، دین بین ما و بین الله تعالی است”
مولوی:
- اولاً چگونه به خودت اجازه داده ای که به نمایندگی از اهل سنت سخن بگوئی؟ شما به عنوان امام جمعه مسجد مکی زاهدان و رئیس مدرسه ی مکی چگونه به خودت اجازه می دهی به نمایندگی از تمام اهل سنت ایران چنین عقاید ضد اسلامی را بر زبان برانی؟ مگر اهل سنت جنوب یا شمال یا کردستان و … شما را به عنوان رهبر انتخاب کرده اند؟
- ثانیاً این سخنان که می گوئید دین بین ما و الله است و باید وطن مطرح شود و التزام عملی به اسلام نباید معیار شود و… اینها همگی شعارهای سکولاریستها و دشمنان قانون شریعت الله چون احزاب سکولار و شبکه های ماهواره ای کلمه و نور و … و شبکه های مجازی چون سهاب و جبهه ی سنت و غیره است که از زبان شما جاری می شود.
اینجاست که علمای اهل سنت همچون شیخ محمد علی امینی در خطبه امروز مسجد جامع بستک خواهان عمل قوی شورای نگهبان در رد صلاحیت برخی نمایندگان می شود که تنها در مساله ی مالی التزام عملی به اسلام نداشته و دارای مشکلات مالی هستند نه در سایر موارد عقیدتی و منهجی . ایشان می گوید: شورای نگهبان باید با اقتدار برخورد و رد صلاحیت کند تا زمینه حضور چنین افرادی برای مسوولیت فراهم نشود.
این واکنش علمای اهل سنت در مورد کسانی بود که تنها مشکلات مالی داشتند حالا به نظر شما موضع اهل سنت در مورد کسانی که مشکلات عقیدتی داشته و به جدائی امور دینی از امور سیاسی معتقد هستند و التزامی عملی به اسلام ندارند چگونه باید باشد؟
پس مولوی عبدالحمید : ما اهل سنت از شما انتظار داریم مدافع قانون شریعت الله و تطبیق بیشتر و بهتر قانون شریعت الله باشید نه مدافع ناسیونالیستهای ملی گرا یا سکولاریستهائی که دین را نه برای اداره ی جامعه و حاکمیت بلکه دین را تنها مساله ای بین الله و بندگان و امری شخصی می دانند.
مولوی اسماعیل زهی: اهل سنت دارند اعمال و رفتار امامان جمعه و خطیبان خود را می بینند، و علاوه بر این فرق بین علماء با خطباء مساجد را نیز قرنهاست که می دانند، پس لطفاً…..
[۱] عبدالحمید ملازهی : همۀ ما بهخوبی میدانیم که امروز آن انگیزههای سابق و چهل سال گذشته در مردم وجود ندارد.
[۲] عبدالحمید ملازهی : یکدست کردن مجلس شورای اسلامی سبب رشد کشور نمیشود.
[۳] عبدالحمید ملازهی: باید ندای مردم را بشنویم
[۴] عبدالحمید ملازهی : حفظ و بقای یک حکومت بهوسیلۀ زور و سلاح ممکن نیست،
[۵] عبدالحمید ملازهی : اگر در انتخابات تنوع نباشد مردم انگیزۀ لازم را برای شرکت در انتخابات ندارند