شرکی که بسیاری از مسلمین ومومنین با اشتیاق از آن استقبال می کنند
به قلم: ابوابراهیم هورامی
سیدنا علی ابن اب طالب رضی الله عنه می فرماید: هر گناهی که خداوند بر آن حکم عذاب داده یا لعنت کرده یا بر آن خشم گرفته است کبیره است .[۱]
ابن حجر مکی رحمه الله در کتاب الزواجر فهرست تمام گناهان کبیره ای که طبق این تعریف هستند را برشمره که به ۴۶۷ مورد رسیده است. امام شمس الدین ذهبی رحمه الله نیز در باب کبائر کتابی نوشته و به ۷۰ گناه کبیره اشاره کرده است.
اگر به روایات و احادیث رسول الله صلی الله علیه وسلم نگاه کنیم متوجه می شویم که در بعضی از روایات به ۷ گناه کبیره و در بعضی به ۲۰ و در پاره ای از روایت نیز به ۷۰ و در روایاتی هم به بیشتر یا کمتر اشاره شده است .
نکته ای که در اینجا لازم است به آن اشاره شود این است که در تمام این موارد کبیره ای به همچون شرک وجود ندارد که قابل بخشش نباشد و در میان امور شرک آلود هم کبیره ای چون شرک تفرق وجود ندارد که مسلمین نسبت به آن جاهل بوده و به راحتی مرتکب آن شوند و حتی با اشتیاق از آن استقبال نموده و به هر منادی تفرقی لبیک می گویند، در حالی که الله تعالی به صراحت می فرماید :
وَلَا تَكُونُوا مِنَ الْمُشْرِكِينَ (۳۱) مِنَ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعًا ۖ كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ (روم/۳۲) و از زمره مشرکان نگردید . از آن کسانی که آئین خود را پراکنده و بخش بخش کردهاند و به دستهها و گروههای گوناگونی تقسیم شدهاند . هر گروهی هم از روش و آئینی که دارد خرسند و خوشحال است ( و مکتب و مذهب ساخته هوی و هوس خود را حق میپندارد ) .
حالا زمانی که دیده می شود که مسلمین وحتی مومنین میان مسلمین نیز در این دام و شرک خطرناک می افتند الله تعالی می فرماید :
إِنَّ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعًا لَّسْتَ مِنْهُمْ فِي شَيْءٍ ۚ إِنَّمَا أَمْرُهُمْ إِلَى اللَّهِ ثُمَّ يُنَبِّئُهُم بِمَا كَانُوا يَفْعَلُونَ (۱۵۹) بیگمان کسانی که آئین ( یکتاپرستی راستین ) خود را پراکنده میدارند ( و آن را با عقائد منحرف و معتقدات باطل به هم میآمیزند ) و دسته دسته و گروه گروه میشوند ( و هر دسته و گروهی از مکتبی و مذهبی پیروی میکنند ) تو به هیچ وجه از آنان نیستی و ( حساب تو از آنان جدا و ) سروکارشان با خدا است و خدا ایشان را از آنچه میکنند باخبر میسازد ( و سزای آنان را خواهد داد ) .
آیا به خودت مراجعه کرده ای که ببینی افکار و اعمالت در مسیر وحدت اسلامی است یا در مسیر شرک تفرق؟
به نظر شما به خاطر جهالت و هوای نفس و تکبر از
شرک تفرق استقبال کردن ارزش اینهمه تهدید و از دست دادن رسول الله صلی الله علیه
وسلم را دارد؟
[۱] شرح عقاید تفتازانی ص ۱۴۱