مختصری از تاریخ جماعتهای اسلامی در هورامان غربی

مختصری از تاریخ جماعتهای  اسلامی در هورامان غربی

شيخ عثمان بن عبد العزيزمرشد و مؤسس « حرکت اسلامی در کردستان در یکی از روستاهای هورامان غربی در اطراف حلبچه در سال ۱۹۹۲ به دنیا آمد و در سال ۱۹۹۹ وفات نمود .

در سال ۱۹۸۷ تشکیل حرکت اسلامی در کردستان عراق را اعلام نمود ه و جنبش اسلامی را چنین شناساند :

«همانا حرکت ونهضت ما اسلامی و فراگیر است و حرکتی نژادی و منطقه ای نمی باشد ، جنبش ما در مسیر انبیاء و فرستادگان الله در حرکت است و در یک حزب و جماعت مشخصی منحصر نمی گردد بلکه  در های آن برای تمام کسانی که ؛ به الله به عنوان رب و حاکم و به رسول الله صلی الله علیه وسلم به عنوان امام وپیشوا وبه قرآن به عنوان کتاب ومرامنانه و قانونی برای زندگی و نظامبخش جامعه وبه سنت وشریعت اسلامی به عنوان بهترین راه دست یابی به عدالت جهت زدودن فساد و به جهاد و قتال به عنوان راهی جهت دست یابی به مدارج وپله های عزت و بزرگی می نگرند باز است»

بعد از اشغال کویت توسط حکومت سکولاریستی عراق چند دستگی های متعددی در میان حرکت اسلامی به شرح زیر به وقوع پیوست :

– در سال ۱۹۹۲  جماعت « النهضه  » به وجود آمد.

– در سال ۱۹۹۴ جماعت دیگری تحت عنوان « اتحاد اسلامی » به وجود آمد . این جماعت روش جدید اخوانیها را برای خود برگزید و از کار جهاد و مبارزات مسلحانه دوری گزید .

– در سال ۱۹۹۵ به طور مخفیانه جماعت « اصلاح » به فرماندهی ملا کریکار از درون حرکت اسلامی به وجود آمد … اسم حقیقی وی نجم الدین فرج و در شهر سلیمانیه ی کردستان عراق به دنیا آمده است

– در سال ۱۹۹۷ فرمانده ی بزرگ آسو هولیری که بزرگترین فرمانده ی نظامی و عامل وحدت بخشی نظامی حرکت اسلامی  وسوران دوم بود ؛ از حرکت اسلامی  جدا گشته و جماعت « مرکز اسلامی » را به وجود آورد . اسم حقیقی وی اسعد محمد و از کردهای متولد اربیل در کردستان عراق بود .

– در سال ۱۹۹۸ فرمانده ابو عبدالله شافعی جماعت « توحید اسلامی » را به وجود آورد .

– در سال ۱۹۹۹ شیخ عثمان بن عبدالعزیز رحمه الله وفات یافت .در همان سال ملا علی عبدالعزیز رهبر حرکت اسلامی گشت و به مشورت فرمانده هان حرکت با جماعت« النهضه  »متحد گشت و اسم حرکت اسلامی را به « حرکت وحدت اسلامی » تغییر دادند .اما بعد از یک سال ونیم  این جماعت جدید نیز دچار تفرقه گشته و از آن دو حزب متمایز به جود آمد…. یکی « حرکت اسلامی » به رهبری ملا علی عبدالعزیز و دیگری « جماعت اسلامی » به رهبری ملا علی باپیر .

– در سال ۲۰۰۱ جماعت « توحید اسلامی » با جماعت « مرکز اسلامی » متحد گشته و جماعت « جند الاسلام » را به وجود آورده و ابو عبدالله شافعی را به عنوان رهبر خود برگزیدند . اسم حقیقی وی وریا هولیری است که در اربیل (یا هولیر) به دنیا آمد .

در همین زمان حزب سکولار و مرتد اتحادیه وطنی کردستان به رهبری جلال طالبانی،جنگ وحشیانه وناخواسته ای را بر این جماعت تازه تأسیس تحمیل کرد . در این جنگهای خونین مجاهدین از الگوی جنگهای پارتیزانی وچریکی مدرن روز استفاده می کردند به  همین دلیل تعداد کشته های اتحادیه وطنی از مرز هزار نفر گذشت اما در برابر تعداد کشته و زخمی های مجاهدان جند الاسلام کمتر از یکصد نفر بود .

–           در همین سال جماعت « اصلاح » به رهبری ملا کریکار با جماعت « جند الاسلام » متحد گشته و با همدیگر جماعت « انصار الاسلام » را به وجود آورده و ملا کریکار را به عنوان رهبر آن و ابو عبدالله شافعی را به عنوان مرد شماره  دو و فرمانده ی بزرگ آسو هولیری مرد شماره ی سه جماعت تازه به وجود آمده گردید .

قبل از اشغال عراق توسط نیروهای دیکتاتوری سکولاریستی به رهبری  آمریکا – انگلیس  ،جلال طالبانی مرتد جهت تصفیه حسابهای عقیدتی و شخصی اش ،با تنها جماعت راستین اسلامی ، به آمریکا رفت و ناتوانی خود و دیگر مرتدین محلی را درمبارزه با مجاهدین  را عاجزانه در درگاه شیاطین این زمان اعلام نموده و از آنها در سرکوب مجاهدین مدد وکمک خواست.

نیروهای متحد  دیکتاتوری سکولاریستی به رهبری  آمریکا – انگلیس  همزمان با حمله به صدام حسین سکولار  به مکانهای تحت حکومت مسلمین در هورامان غربی نیز یورش آوردند که ابو عبدالله شافعی آنرا چنین شرح می دهد:

«طبق گفته های وزیر خارجه آمریکا کولن پاول در سازمان امم متحده که جهت توجیه حملاتش به جماعت انصار الاسلام بیان میشد جماعت انصار الاسلام هدف همزمان آنها در جنگ با صدام حسین در عراق به شمار می رفت . بعد از حمله نیروهای متحد  دیکتاتوری سکولاریستی به رهبری  آمریکا – انگلیس  و مزدوران مرتد محلی اش در ۱۸محرم۱۴۲۴هجری موافق با ۲۱آذار۲۰۰۳ به پایگاههای ما در هورامان ، مجاهدین رشادت بالایی را از خود نشان دادند .اما پس از مدتی مقاومت دلیرانه با توجه به وضع موجود مبارزه ،شورای رهبری جماعت تصمیم  به متحرک نمودن مبارزه وجهاد ،و ترک مواضع فعلی در هورامان گرفت . اشغالگران ومرتدین محلی توانستند بر مواقع قبلی ما در هورامان تسلط پیدا کنند.

اما خداوند برمامنت نهاد و توانستیم پس از پائین آمدنمان به داخل شهرهای عراق با قدرت و نیروی بیشتر و روشی جدیدتر، به تجدید قوا و ادامه ی جهاد مسلحانه با اشغالگران ومرتدین محلی بپردازیم….»

در سال ۲۰۰۲ پلیس هلند ملا کریکار را که در راه دیدار خانواده اش در نروژ بود دستگیر کرد . سازمان اطلاعات آمریکا به بازجوئی از وی پرداخت و بیشتر از ۳۰ اتهام در همکاری و پشتبانی از گروههای به اصطلاح تروریست و زیر پا نهادن قوانین مهاجری را متوجه ایشان نمود……

در پایان ماه سوم سال ۲۰۰۳ از طریق بیانیه ای مجلس شورای رهبریت جماعت انصار الاسلام به خاطر شرایط به وجود آمده ،ملاکریکار را از رهبریت جماعت عزل نموده و ابوعبدالله شافعی را به عنوان رهبر و فرمانده آسو هولیری را به عنوان فرد شماره دو جماعت برگزیدند. 

در پایان باز باید به ملت شریف و دین دوست هورامان و سایر مناطق مسلمان نشین بگوئیم که : مسلمين بايد هوشيار باشند كه باهوش و ذكاوتي كه خداوند به آنها داده است دوست را از دشمن ،خادم به دين را از خائن به دين و ملت باز شناسند. اين شناخت زياد هم سخت نيست و نمي‌توانند عذر بياورند ،چون در يك طرف دین  سكولاريسم است و احکام ساخته دست بشر و در ديگر سو احكام و قوانین الهي.

اينها بايد در يك طرف قرار گيرند ،يا ديكتاتوري دین سكولاريسم در جامعه اجرا گردد ،كه به آنها اجازه مي‌دهد در حدود مسائل شخصي خود همچون نصرانیت، يهوديت، بوديسم و ديگر شریعتها و مكاتب بشري آزاد باشند و در امور سياست، آموزش و پرورش، اقتصاد، فرهنگ و ديگر مسائل اجتماعي و عمومي قوانين بشري سكولاريستي حاكم گردند ،و يا اينكه جانب و طرفدار جرياني مي‌گردند كه كفر به طاغوت خود را اعلام نموده خواهان اجرائی شدن احكام الهي در تمامي جنبه‌هاو زمينه‌هاي متفاوت زندگي بشري است.

انتخاب زياد سختي نيست يا حكم الله  در جامعه اجرا گردد يا حكم بشر و ديكتاتور سكولاريسم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *