گوشه هایی از راهنمائیهای جنگ امنیتی و اطلاعاتی جماعت بین المللی القاعده ی شیخ اسامه بن لادن به مجاهدین در رویاروئی با غرب سکولار و مزدوران محلی اش
ارائه دهنده : کارزان شکاک
شیخ عبدالله عدم یکی از فرماندهان جماعت القاعده ـی شیخ اسامه بن لادن ـ[۱] در پیامی که متوجه جوانان مسلمانی نمودند که راهی مناطق مختلف جهاد میشوند، بیان نمودند که: «مجاهدان امروز، به سوی جنگی سرنوشتساز با تمامی دولتهای کفر و در رأس آنان، غرب سکولاریست رهسپار میشوند، جنگی که هیچ گونه ملایمت و صلح و آرامشی در آن وجود نخواهد داشت. و این جنگی که راهی آن میشویم، در جایگاه اول جنگی امنیتی و اطلاعاتی خواهد بود که پیروزی در آن ازآنِ کسی است که به وارد ساختن ضربات استراتژی به مفاصل حیاتی طرف دیگر بپردازد.»
این فرمانده جماعت القاعده ی شیخ اسامه بن لادن افزودند که حملات القاعده شامل ضربات در قلب سرزمین دشمن است و آن را ضربات استراتژی کاری و تکان دهنده برای دشمن و نابوده کننده اقتصادش به منظور تحقق اهدافمان در از بین بردن غرب سکولار و ضعیف کردن آن و پس از آن، برپایی خلافت خداوند در زمین توصیف نمودند.
شیخ عبدالله عدم، «راهیان جدید برای پیوستن به میادین جهاد» را دعوت نموده است که تمامی نصایح و پندهای امنیتی را در پیش گیرند و اولین آن «این است که برادر مجاهد به مخفی بودن و سرّیت کامل، التزام نموده و پایبند باشد چرا که آن پیشنیاز است، به طوری که محیطی که در آن زندگی میکند به دیدگاهها و توجهات جهادی و نیز نیت قتالی وی علیه دشمنان خداوند، پینبرند و آن را حتی از نزدیکترین نزدیکان خود مخفی نگه دارد تا دشمن توانایی شناسایی توجهات و دیدگاههای وی را پیدا نکند و از سویی دیگر تا بتواند زمانی که خداوند تقدیر نمود و به سرزمین خود بازگشت و مکلف به عمل جهادی بود، از شبه امنیتی که مانع از حرکت و جنبش وی بعد از آن خواهد شد، خود را محفوظ و ایمن نگه دارد.»
ایشان همچنین از راهیان جدید برای پیوستن به هر میدان جهادیای خواستند که مسافرت ننمایند مگر اینکه اقدام به ساخت دلیل یا پوششی امنیتی با استفاده از تواناییهای علمی و عملی خود نموده باشند، تا بهانه ای گردد برای غیبت وی از سرزمین یا مکان حضورش، به طوری که فقدان وی حس نگردد و از وضعیت غیاب وی سوالی مطرح نشود. پوشش امنیتی، ساتر یا تجسمی است خارجی که یک شخصِ سرّی به وسیله آن، فعالیت سرّیای که به آن میپردازد را مخفی مینماید و حضور وی در زمان یا مکان مشخصی را بدون اینکه شک و شبهای در خصوص وی به وجود آورد را توجیه مینماید.
این فرمانده جماعت القاعده، مشتاقان به جهاد را بر حذر داشتند از اینکه برای پیوستن به میادین جبههای جهادی، به شکلی رسمی یعنی با مهر کردن گذرنامه وارد سرزمینهای هممرز با مرزهای آنان شوند، مگر اینکه این کشورها از جمله کشورهای توریستی و گردشگری باشند که افراد زیادی به منظور گردش و سیاحت در آن، به آن کشور راهی میشوند و در این حالت مشکلی نیست. و هدف از این کار آن است که گذرنامه سفر جدید پیشِروی خود را از مهرهای کشورهای مشکوک حفظ نموده باشد تا بازگشت دوباره وی به سرزمین خود بدون به وجود آمدن سوء ظنی، بر وی آسان گردد.
ایشان همچنین دعوت نمودند که از برقرار کردن ارتباط به طور قطع از کشورهای دارای شرایط مشکوک با جبهای که قصد آن را دارد، دوری نمایند و به تبع آن، در درجه مهمتر و اولاتر نیز نباید از کشورهای مقصد جهاد نیز ارتباط برقرار کند و این منع فقط بر امور جهادی یا جماعتی محدود نمیشود بلکه حتی خانواده و دوستان را نیز در بر میگیرد. چرا که یک ارتباط اشتباه به شیوهای نادرست، موجب میگردد که مکان تو تعیین گردیده و توجه و دیدگاهت شناخته شود و در ادامه کسب موفقیت در کار ویژه مخفیانهات را از میان خواهد برد.
و افزودند تکنولوژیهای دیجیتالی پیشرفته از بدترین و سرسختترین دشمن مجاهد بوده و هر چقدر از آن دور باشید و استفادهتان از آن کم باشد، از امنیت بیشتری برخوردار خواهید بود.
ایشان همچنین از مجاهدان جدید خواستند که هویت حقیقی خود را از تمامی افرادی که با آنان روبرو میشوند، مخفی نگه دارند، خصوصا اطلاعاتی که به امنیت شخصی وی مرتبط میشود همچون سرزمینی که از آن آمده و حقیقت توجهات و دیدگاههای وی، و افزودند «این تغییر هویت و مخفیکاری، از اولین قدمی که برداشته و سر خود را پایین میگذارد آغاز میشود و تا آنگاه که پاهای خود را در میان برادرانتان جای میدهد ادامه مییابد و این مشخصات خصوصی تو مخفی باقی میماند مگر بر مسئولان اسقبال در جماعتی که قصد جهاد همراه آن را دارید. تا اینکه این جماعت ببیند چگونه میتواند از تو استفاده نماید و تو را به سمتی پیش ببرد که با استعدادهای ذاتی و تواناییهای حرکتی و جسمی تو متناسب باشد.»
شیخ عبدالله عدم همچنین پیشگامان جدید به میادین جنگ را از فرار کنندگان برحذر داشتند چرا که آنان در بیشترشان، همکاری کوبنده با سازمانهای اطلاعاتی کشورشان را دارند.
[۱] القاعده ی شیخ اسامه بن لادن با منهج سید قطبی با القاعده ی ایمن الظواهری با منهج سلفیت خاص نجدیت تفاوتهای منهجی و عملی ریشه ای دارد