غلاة و گسترش شرک فرقه گرائی و فرصتی به نام حکومت بدیل اضطراری اسلامی ایران جهت تصفیه گری
به قلم: م. لطفالله بیگی / بانه
زمانی که الله متعال در قرآن می فرماید:
- مُنِيبِينَ إِلَيْهِ وَاتَّقُوهُ وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَلَا تَكُونُوا مِنَ الْمُشْرِكِينَ * مِنَ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعًا ۖ كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ (روم/۳۱-۳۲)
- إِنَّ الَّذينَ فَرَّقُوا دينَهُمْ وَ کانُوا شِيَعاً لَسْتَ مِنْهُمْ في شَيْءٍ إِنَّما أَمْرُهُمْ إِلَي اللَّهِ ثُمَّ يُنَبِّئُهُمْ بِما کانُوا يَفْعَلُونَ (انعام/۱۵۹)
و در مورد شرک هم می فرماید: إِنَّ اللَّهَ لَا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا بَعِيدًا (نساء/۱۱۶)
پس شیطان و مریدان او هم این حقیقت را دریافته اند که فرقه گرائی شرک است و الله متعال نیز به جز شرك، هر گناه ديگري را اگر خواست ميبخشد. پس فکر نکنید که شیطان از این حربه ی کلیدی غافل است. مسلماً شيطان آنقدر زيرک است که سعي میکند به هدف و به ريشه بزند. پس اگر خواست وارد شود از همين جا وارد ميشود.
حکومت اسلامی و شورای اولی الامر وابسته به آن و امت به وجود آمده و اجماعی که از این طریق حاصل می گردد تنها ضامن حفظ دین و جلوگیری از فرقه فرقه شدن و شرک فرقه گرائی است .
امام علی رضی الله عنه خیلی ظریف به بیان این مهم پرداخته و علت پیدا شدن تفرق را مشکلات حکومتی زمان عثمان بن عفان (استبداد و خودسری و دوری از شوری) و تند روی و بی تابی بعضی از مسلمین می داند.
امام علي قبل از وقايع جنگ جمل مي گوید : ” خداي عزوجل ما را به اسلام گرامي داشت و بدان سربلندمان نمود و از پس خواري و با يكديگر كينه ورزيدن و از هم دور بودن و بي مقداري با هم برادرمان نمود. چندانكه خدا خواست مردم بر دين اسلام بودند و حق در ميان آنها بود و كتاب خدا را پيشواي خويش نمودند تا آنكه اين مرد (عثمان) به دست اين مردم كشته شد. شيطان آنان را به نافرماني برانگيخت و امت را به يكديگر در آويخت بدانيد كه اين امت همچون امتهاي گذشته فرقه فرقه خواهد شد…”[۱]
در این تحلیل، هم به نوع حکومت و فاصله گرفتن آن از شوری (به عنوان عاملی اساسی و زیربنائی)، و هم به چگونگی واکنش افراد معترض نقد وارد شده است. افرادی که بیشترین سهم را بعدها در قتل امام علی و فاجعه ی کربلا داشتند و در تاریخ صدای فرقه فرقه شدن مسلمین و ظهور آشکار غلات از زمان حکمرانی و قتل عثمان بن عفان به گوش می رسد .
زمانی که این عامل اساسی (حکومت اسلامی بر منهاج نبوت) سست و سپس در زمان معاویه تخریب شد به حکم ضرورت مذاهبی به وجود آمدند اما در بطن این مذاهب غلات به صورتي بسيار ظريف و غير مستقيم، مسلمین را به وادي شرك فرقه گرائی کشاندند . جنگهای وحشتناک میان مذاهب شافعی، حنفی، حنبلی و… و کشتار هزاران مسلمان از فرقه ی مخالف نمونه های عینی این نگرش شرک آلود بوده اند.
مذاهب به حکم قاعده هائی چون «الضرورات تبیح المحظورات» به وجود آمدند، اما غلات جهت فریب مردم مسیر اولیه ی خود را در چند قدمي و در امتداد جویبار مذاهبی انتخاب می کنند که خود این مذاهب از دریای اسلام منشعب شده اند، اما كمي بعد راهشان كج میشود و با یاوه گوئی و دروغپردازی به بيغولههاي شرك و درههاي كينه، تعصب، اباحیگری، شبهه افکنی و در نهایت کنار نهادن شریعت ختم میگردد. این در حالی است که ظاهر و باطن لا اله – الا الله، بقدري واضح و قاطع است كه جايي براي تفسير و توجيه و تحريف و باز کردن پرانتز بين معني آن باقي نميگذارد و برای پیرو جوان، باسواد و بی سواد قابل فهم و درک است.
دين در نزد خداوند اسلام است ﴿إِنَّ ٱلدِّينَ عِندَٱللَّهِ ٱلۡإِسۡلَٰمُ﴾و عناويني مانند زیدی، حنفی، مالكي، شافعی، حنبلي، ظاهری و… سلفی، مدخلی، سني، شيعه وغیره نزد الله به عنوان دين و جایگزینی برای پیامش پذيرفته نيست و هر گونه تكه تكه شدن و فرقه فرقه شدن در اين دين آسماني، سرآغاز خدشه به اصل توحيد (يكي) و افتادن در وادي شرك است. چه زيبا امام محمد غزالي رحمه الله گفته كه: من در شرعيات مذهب قرآن دارم و در عقليات، مذهب برهان.
در این صورت عده ای بر این باورند که :
- دين از جانب خدا و مذهب ساختة دست بشر است
- در دين هيچ تضاد و تناقضي نيست ولي مذهب بدون اشکال و عیب وجود ندارد
- دین انسانها را به توحيد خدا و اتحاد بين ملتها دعوت ميكند ولي مذاهب، با وجود چنین ادعاهائی سرمنشاء و دعوت كننده به تفرقه و اختلافند
- دين توجه مردم را به خدا و مذهب توجه مردم را به انسانها دعوت میكند
- – فهم و اثبات دين بسيار آسان و ساده ولي اثبات مذهب نياز به هزار و يك جدل و كتاب و توجيه و تفسير دارد
- دين فقط كتاب خداست ولي در مذهب هزار و يك كتاب عجيب و غريب وجود دارد
- – در دين، هيچ خرافهای نيست ولي مذهب بدون خرافه و انحراف وجود ندارد
- – دين در هميشه تاريخ، موجب اتحاد و سربلندي يك ملت و مذاهب سرآغاز تفرقه و بدبختي آنها بودهاند.
- و…..
فرقه گرایان مذهبی منتسب به یکی از مذاهب اسلامی در گذشته و حال قرنهاست در جدلی بیهوده به سر می برند، رفتن شخص از مذهبی به مذهب دیگر گاه همچون عوض نمودن صندلی در اتوبوس و قطاری است که مسیر اشتباه را طی می کند، در وضع موجود سنی شدن یک شیعه یا شیعه شدن یک سنی نه سودی به اسلام می رساند و نه ضربه ای به آن وارد می کند . هر سود و زیانی که وجود دارد در اتحاد و تفرق میان این فرق است و تنها راه اتحاد نیز تشکیل و حمایت از حکومت اسلامی، شورای اولی الامر آن، امتی که از دل این شورا حاصل می گردد و در نهایت اجماع واحدی است که این امت به مسلمین ارائه می دهد .
این یعنی برگرداندن مسیر اتوبوس و قطار در مسیر صحیح آن و رسیدن به هدف.
یکی از برادرانم رحمه الله در نامه ای برایم نوشت:
” بسیاری از خطباء ما بیشتر از ۴۰۰ سال طول کشیده تا متوجه شوند لا اله الا الله گفتن ملاهای سنتی ما پس از نماز، آنهم با صدای بلند، به حکم ضرورت و در برابر کسانی بود که با پشتوانه ی اسلحه و وحشی های خام خوار چگینی می گفتند لا اله الا اسماعیل . نعوذ بالله (هر چند عده ای هنوز هم متوجه نشده اند) و این مجاهدین از جان گذشته را اهل بدعت می نامیده اند.
عده ای بیشتر از ۱۳۰۰ سال است که هنوز نفهمیده اند فرق بین دین با مذهبشان در چیست و ممکن است ۴۰۰ سال دیگر بفهمند که مذاهب نیز به حکم ضرورت و به دلیل عدم وجود حکومت اسلامی و شورای اولی الامر به وجود آمده اند . و ۴۰۰ سال دیگر می فهمند که ما تا زمانی که حکومت اسلامی بر منهاج نبوت و شورای اولی الامر واحدی نداشته باشیم اصولاً چیزی به نام امت واحد نداریم و تا زمانی که امتی واحد نداشته باشیم اجماع واحد، دین واحد و عزتی هم در کار نخواهد بود و تولید مذاهب نوین، تفرق وذلیلی همچنان برای مسلمین فاجعه خواهد آفرید.
کتاب «روابط متقابل اسلام و دین سکولاریسم»، «درسهای ۸گانه ی مقدماتی» و« عذر به جهل»[۲] شما اهل سنت را ۸۰۰ سال به جلو می برد، حالا می خواهند بپذیرند یا نه. البته علمای سوء و الرویبضه و دارودسته ی منافقین (سکولار زده ها) که مثل روباهان حيله گري كه مردم را فريب میدهند نمی خواهند این واقعیتها برای مردم روشن شود و مردم دست از تفرق بردارند و وحدت یابند، زيرا آنها سرگرم انجام وظيفهای هستند كه دین سکولاریسم و طاغوتهای جهانی و محلی جهت دامن زدن به تفرق و جلوگیری از وحد حقیقی به عهده ی آنها گذاشته است.”
در وضع موجود باید یقین پیدا کرد که شوراها و فضای آزاد فکری در حکومت بدیل اضطراری اسلامی ایران برای اهل سنت ایران فرصتی است که چندین قرن منتظرش بوده اند و تنها ابزاری است جهت پاک نمودن لکه های غلاة بر عقیده و رفتار مسلمین.
[۱] طبري ، ج ۶ ص ۳۱۴۱
[۲] هر سه از آثار شیخ ابوحمزه المهاجر هورامی حفظه الله هستند