شناختی بر خنجر مسموم مرتدین سکولاریست ترکیه بر پیکره ی امت اسلامی ( قسمت پنجم )

شناختی بر خنجر مسموم مرتدین سکولاریست ترکیه  بر پیکره ی امت اسلامی  ( قسمت پنجم  )

گردآوری و ارائه دهنده : احسان هورامی

استقرار سیستم دفاع موشکی ناتو در ترکیه: دلایل و پیامدها

پیشینه تاریخی، ماهیت و ابعاد طرح پیشنهادی

درک صحیح ماهیت و ابعاد اجراي  طرح نظامي ناتو در ترکیه، بدون توجه به پیشینه این طرح و نیز سایر طرح‌های پیشنهادی و در حال اجرای ناتو امکان‌پذیر نیست. در واقع این طرح تداوم یک فرایند طولانی از زمان پروژه جنگ ستارگان رونالد ریگان علیه اتحاد جماهیر شوروی سابق در دهه ١٩٨٠ میلادی و طرح سیتم دفاع موشکی ملی کلینتون در دهه ١٩٩٠ میلادی است.

در دوران ریاست جهموری جورج بوش، طرح استقرار سیستم دفاع موشکی با جدیت بیشتری پیگیری شد و دو کشور چک و لهستان در شرق اروپا به عنوان محل استقرار این سامانه برای مقابله با موشک‌های دور برد روسیه مد نظر قرار گرفت. طرح یادشده، از سه عنصر تشکیل می‌شد: نخست موشک‌های رهگیری بود که این موشک‌ها از این توانایی برخوردار بودند که موشک‌های پرتاب شده را نابود کنند. به علاوه دو سامانه رادار باند ایکس که اصطلاحاً ۳۶۰ درجه امکان چرخش دارند.

این طرح با توجه به مخالفت شدید مسکو راه به جایی نبرد و نکته شایان توجه آن است که آمریکایی‌ها در آن مقطع با پیشنهاد روسیه مبنی بر استفاده مشترک از رادار قبله در آذربایجان، به منظور رهگیری موشک‌های ایران مخالفت کردند؛ با این استدلال که اطلاعات دریافتی از این رادار‌ها به طور مستقیم در اختیار روسیه قرار می‌گرفت.

با روی کارآمدن باراک اوباما، کوشش مجددی برای احیا و عملیاتی ساختن طرح‌های استعماري و اشغالگرانه در قالب دروغين دفاع موشکی صورت گرفت. بدین منظور در سپتامبر ٢٠٠٩، دولت اوباما یک بودجه ١٥/٣ میلیارد دلاری را با هدف استقرار سپر دفاع موشکی در مناطق مورد تهدید به تصویب رساند. نکته شایان توجه در طرح جدید این بود که این بار به جای شرق اروپا و مقابله با موشک‌های دور برد روسیه که موجب حساسی و واکنش شدید روسیه می‌شد، ترکیه به عنوان محل استقرار سامانه موشکی انتخاب و مقابله با موشک‌های کوتاه برد جمهوری اسلامی ایران به عنوان هدف طرح اعلام گردید.

در راستای این طرح، ایالات متحده در ٩ سپتامبر ٢٠٠٩، اعلام کرد که در حال برنامه ریزی برای فروش ١٣ سامانه موشک پاتریوت، موشک‌های PAC-3   و سخت افزارهای مربوط به پایگاهای زمینی دفاع هوایی به ترکیه است. این تصمیم آشکارا نشان داد که واشنگتن کشور سكولاريستي ترکیه را به عنوان جایگزین اروپای شرقی در طرح استقرار سپر دفاع موشکی انتخاب کرده است. از سوی محافل خبری اعلام شد که ارتش سكولاريست ترکیه در نظر دارد رادارهای مخصوصی را برای شناسایی سکوهای پرتاب موشک‌های بالستیک ایران در خاک خود مستقر کند و در همین راستا قصد خرید موشک‌های رهگیر پاتریوتPAC-3   ، ساخت امریکا را دارد.

در واقع در ادامه تحولات یاد شده بود که طی جریان نشست شورای راهبردی در بیست و نهمین اجلاس شورای همکاری ترکیه و امریکا در واشنگتن، موضوع استقرار سیستم‌های موشکی ناتو در خاک ترکیه، با هدف مقابله با سیستم‌های موشکی ایران مطرح گردید. در این نشست، رابرت گیتس، وزیر دفاع امریکا و وجدی گونول، وزیر دفاع ترکیه به بررسی مقدماتی این طرح پرداختند.

با اعلام رسانه‌ای این موضوع که واکنش‌های متعددی را در داخل و خارج ترکیه به‌ویژه از سوی ایران در پی داشت، مذاکرات دیگری نیز در آنکارا و بروکسل صورت گرفت تا در نهایت به ترتیبی که پیش‌تر بدان اشاره شد، در اجلاس سران ناتو در لیسبون به تصویب نهایی رسید. در مجموع سیستم دفاع موشکی ناتو در خاک كشور سكولاريستي ترکیه مستقر شده، مجموعه‌ای از ایستگاه‌های راداری است که می‌تواند سکوهای پرتاب موشک را شناسایی نماید. این سامانه همچنین برخوردار از موشک‌های رهگیری بسیار پیشرفته‌ای است که قادر به هدف قرار دادن موشک‌های پرتاب شده از سوی کشور مورد نظر هستند . در مجموع استقرار این سامانه در مجاورت خاك كردستان و كوههاي كردستان كه مي تواند مامن مناسبي براي مجاهدين در جنگهاي آينده برعليه سكولاريستهاي اشغالگر و مرتدين سكولاريست محلي گردد علامت و نشانه ي مناسبي نيست و همچون يك مانع و سد بايد به آن نگريست كه قتل و عام مسلمانان شرناخ توسط هوراپيماهاي بدون سرنشين ناتو ادامه جنايات و تكرار وحشيگريهاي سكولاريستهاي جهاني و سكولاريستهاي مرتد محلي در يمن و پاكستان و سومالي و افغانستان و عراق و… است . قدرت بيداري اسلامي و مجاهدين فرقه ي ناجيه در ميان كردها و منطقه ظالمين را به اتخاذ چنين سياستهاي نظامي در مجاورت اين كوههاي آزادي خواه سرافراز كشانده است .

مواضع و سیاست‌های كشور سكولاريستي ترکیه

پیش از پرداختن به مواضع و سیاست‌های كشور سكولاريستي ترکیه در قبال طرح ناتو، ذکر این نکته شایان توجه است که پس از تشکیل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال ١٩٤٩ میلادی، ترکیه سكولاريست از جمله کشورهای سكولاريستي پیشگامی بود که به فاصله اندکی در سال ١٩٥٢، به عضویت این نهاد نظامی –امنیتی بلوک سكولاريستي غرب درآمد و در طول دوران جنگ سرد، در خط مقدم اهداف و برنامه ریزی‌های ناتو در مقابله با بلوک سكولار سوسياليستي شرق و پیمان ورشو قرار داشت. این روند با فروپاشی بلوک شرق نیز با توجه به همسویی سیاست‌ها و اهداف جریانات سیاسی-نظامی سكولاريستي و غرب‌گرای ترکیه، همچنان تداوم یافت.

 با توجه به تعهدات دیرپا، سنتی و سكولاريستي مرتدين ترکیه در قبال پیمان ناتو، قدرت عدم پذيرش طرحهاي اربابانش را ندارد . واین دیدگاه از سوی جریانات سكولاريستي ، نظامی و دانشگاهی ترکیه به‌ویژه محافل سياستگذار و رهبريت كشور سكولاريستي تركيه به شدت حمایت می‌شود. در این خصوص برخی از اعضای شورای امنیت ملی ترکیه جهت انحراف افكار عمومي و توجيه نوكر منشي خودشان در قبال اربابان غربي شان  به مطرح كردن و ايجاد نگرانی‌هایی درباره توانایی‌های نظامی رو به رشد ایران  پناه برده اند ، و با غوغاسالاري معتقد به پذیرش و اجرای این طرح از سوی آنکارا هستند؛ با این استدلال سست که تمام خاک ترکیه در تیررس موشک‌های شهاب ٣ ایران با برد ١٥٠٠ کیلومتر قرار دارد. این دیدگاه در محافل علمی و دانشگاهی ترکیه نیز مروجين و خائناني را به استخدام گرفته است ؛ از جمله حسین باغچی، استاد   روابط بین‌الملل در دانشگاه خاورمیانه آنکارا، در اظهار نظری بیان داشت که ارتش آن کشور، از استقرار   این طرح در ترکیه استقبال می‌کند؛ چرا که موشک‌های شهاب ایران همه   نقاط ترکیه را در تیررس خود دارند و در بحث بازدارندگی نظامی، انگیزه‌ها مطرح نیستند، بلکه توانمندی‌های نظامی دشمنان بالقوه مطرح است.

بي پايگي اين عوام فريبي ها زماني برجسته مي گردد كه فهميده شود با توجه به مناسبات و ملاحظات ترکیه در قبال کشورهای همسایه و وارد شدن آسیب جدی به چهره و جایگاه نوین ترکیه در سطح منطقه خاورمیانه  براي تركيه  در مقابل همسايگانش هيچ سودي ندارد بلكه سكولاريستهاي مرتد آنکارا  قربانی و دست‌آویز اختلافات سیاسی و نظامی برخی از کشورهای غربی و نیز اسرائیل با ایران  و جنگ نوين جهاني برعليه بيداري اسلامي و مجاهدين فرقه ي ناجيه گشته اند  و با پذیرش این طرح، سیاست خارجی  نامتوازن و وابسته ي چند  دهه ي  اخیر مرتدين سكولار تركيه را به نمايش گذاشته و نیز  عملا همچون جنايات متعدد ديگرش در آينده اي نه چندان دور امنيت حيات خودشان  را به مخاطره انداختند. این دیدگاه  در میان  افکار عمومی جامعه مسلمان نشين ترکیه از حمایت جدی برخوردار است؛ نمونه بارز آن را می‌توان در راهپیمایی‌ها و اعتراضات مردمی و نیز ارسال نامه‌های سرگشاده به مقامات ترکیه در مخالفت با این طرح مشاهده نمود. علاوه بر افکار عمومی، بخشی از جریانات سیاسی، نظامی و محافل دانشگاهی ترکیه نیز با این دیدگاه همراهی می‌کنند. از جمله احمد فاروق آنسال به عنوان یکی از فعالان سیاسی ترکیه معتقد است که طرح سپر موشکی در زمینه حفاظت هسته‌ای نیست و این طرح در واقع حفاظت از اسرائیل به عنوان تنها قدرت هسته‌ای خاورمیانه است. افزون بر این، اجرای این طرح موجب دلسردی و ناامیدی میان ترکیه و کشورهای منطقه خواهد   شد. 

اما شعار بودن مسئله ي تهاجمي موشكهاي ايراني و روشدن اوج خيانت سكولاريستهاي مرتد تركيه در جنگ جديد جهاني عليه مجاهدين فرقه ناجيه در منطقه  را مي توان در پي تصميمات اتخاذ شده  در آنکارا و بروکسل دريافت كه  مقامات ترکیه اعلام نمودند که با در نظر گرفتن شرایط زير این طرح را در خاک ترکیه انجام مي دهند :

۱٫ تهدید آمیز نبودن این طرح علیه   هیچ یک از همسایگان ترکیه و حذف نام ایران از کشورهای هدف؛  

  2. پوشش دادن همه خاک ترکیه از سوی این طرح؛

  3. شریک کردن آنکارا در سیستم فرماندهی و کنترل این طرح؛

  4. عدم خروج اطلاعات این سیستم به کشورهای غیر عضو ناتو به ویژه اسرائیل.( در حالي كه تركيه و آمريكا متحد استراتژيك اسرائيل  هستند و اين بند فقط جهت انحراف افكار عمومي گنجانده شده است )

به موازات اعلام  بندهاي یاد شده، و آماده شدن و فريب افكار عمومي سكولاريستهاي مرتد تركيه كاسه ي داغتر از آش شده و نوكر منشي خود را در خيانت بيشتر به مسلمين منطقه و وفاداري بيشتر به سياستهاي نظامي ناتو را به نمايش گذاشتند و بدين ترتيب آن روي سگي خودشان بيشتر نشان داده و مسائل جدیدی در خصوص نحوه همکاری سكولاريستهاي مرتد ترکیه با ناتو از سوی مقامات ارشد( سكولاريست اما به اطلاح  و به دروغ اسلامگراي ) ترکیه مطرح شد که شایان توجه است. از جمله احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در پایان نشست وزرای خارجه و دفاع ناتو در بروکسل، عنوان نمود که در شرایط کنونی جایگاه ترکیه در ناتو بسیار مهم‌تر از آن است که بحث کنار گذاشتن روابط دفاعی با آن مطرح باشد. اکنون آنکارا فقط شریک ناتو نیست بلکه صاحب ناتو است. در همین راستا اوغلو سه اصل حاکم بر روابط ترکیه و ناتو را مطرح نمود که حاکی از رویکرد سگان بوكش آنکارا در قبال این نهاد نظامی است: نخست این‌که ترکیه کشوری نیست که ناتو تازه بخواهد نقش آن را توجیه کند، بلکه ترکیه محور برنامه‌های ناتو است. دوم آن‌که ‌ناتو باید «امنیت غیر قابل تفکیک» را مد نظر قرار دهد. این قابل درک نیست که بخش‌های خاصی از ترکیه (در بحث سپر موشکی)، مستثنی شود. ترکیه باید به طور کامل مورد حمایت قرار گیرد. بحث اصلی، امنیت تمام اعضای ناتو است. و سوم آن که ترکیه دیگر خط مقدم ناتو نخواهد بود. ترکیه در همسایگی خود «هیچ» تهدیدی احساس نمی‌کند و طرحی هم برای این ندارد که مثل دوران جنگ سرد، تبدیل به یک کشور خط مقدم ناتو شود. . رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه نیز در این رابطه اظهار داشت: «اینکه چه کسی فرماندهی سیستم دفاع موشکی را در اختیار خواهد داشت، موضوع بسیار مهمی است. اگر ناتو قصد دارد که این سیستم را در خاک ترکیه مستقر کند، آنکارا باید کنترل و فرماندهی آن را در اختیار داشته باشد».

این مسائل در حالی از سوی مقامات ترکیه عنوان می‌شد که مرتدين سكولاريست تركيه  تحت فشار کم ‌سابقه امریکا قرار گرفت تا بخشی از سیستم موشکی ۱۹۰ میلیون دلاری ناتو را در خاک خود مستقر کند.اين يك امر از جانب اربابان بود و هيچ جاي چانه زني يا اختياري براي زير دستان مزدور باقي نمي ماند . آن چنان که هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه و رابرت گیتس، وزیر دفاع امریکا در یادداشتی هشدارآمیز به مقام‌های ترکیه اعلام کردند که بحث سپر موشکی آزمونی برای سنجش تعهدات( به زباني ديگر نوكرمنشي ) ترکیه به مسائل امنیتی غرب است. در این رابطه یک مقام ارشد امریکایی، طی مصاحبه‌ای با روزنامه دیلی تلگراف، عنوان نمود که ما به ترکیه یادآور شدیم که طرح سیستم دفاع موشکی یک آزمون دشوار برای سنجش میزان تعهد آنکارا به ترتیبات امنیت دسته جمعی منعقد شده با متحدان غربی است .

اجلاس ناتو در لیسبون

اجلاس سران ناتو در لیسبون، پایتخت پرتغال که در ١٩و ٢٠ نوامبر ٢٠١٠ (٢٨ و ٢٩ آبان ١٣٨٩) برگزار شد، یکی از نقاط عطف و تعیین‌کننده در مسیر اجرایی شدن طرح سپر دفاع موشکی به شمار می‌رود. در این اجلاس، مسائل مهمی مانند بازتعریف استراتژی ناتو در ده سال آینده، واگذاری مسئولیت تامین امنیت در سراسر افغانستان به دولت این کشور و خروج نیروهای ناتو در انتهای سال ۲۰۱۴ میلادی و مشارکت راهبردی روسیه در برنامه‌های آتی ناتو مورد تصویب قرار گرفت و در خصوص ابعاد و چالش‌های اجرای طرح سپر دفاع موشکی نیز تصمیمات مهمی اتخاذ گردید. در این اجلاس، سران ناتو جهت هموار نمودن مسیر اجرای طرح، نام ایران را از فهرست تهدیدهای موشکی ذکر شده در سند راهبردی خود حذف کردند. در همین رابطه خبرگزاری آلمان در گزارشی از بروکسل، که روز چهارشنبه ۲۶ آبان ١٣٨٩ منتشر شد، بیان کرد: «به گفته دیپلمات‌ها، امریکا ابتدا تأکید داشت که در این اجلاس از ایران به عنوان تهدید موشکی عمده یاد شود ولی این خواسته با مخالفت ترکیه مواجهه و در نهایت حذف شد». مخالفت شدید ترکیه با اظهارات نیکولا سارکوزی در مورد اهداف واقعی این طرح- یعنی مقابله با تهدیدات موشکی ایران- در اجلاس لیسبون نیز در همین راستا صورت گرفت. چرا؟ چون هدف اصلي و پشت پرده ي اين خيانت آشكار تركيه بيداري اسلامي منطقه و ترس از آينده ي اين بيداري اسلامي در ميان مسلمين منطقه است.  از این رو بود که وجدی گونل، وزیر دفاع ترکیه با رد اختلاف نظر با ناتو معتقد است که آنکارا از روند مذاکرات و بحث و بررسی‌ها در ناتو درباره طرح سپر دفاع موشکی که در سال ٢٠١٥ به طور کامل اجرایی می‌شود، رضایت دارد. در مجموع، افزون بر موارد یاد شده، ذکر دو نکته در خصوص اجلاس لیسبون شایان توجه است:

نکته اول، همسویی قابل توجه اروپایی‌ها ي سكولار با اجرای این طرح است؛ چراکه پیش از این دولت آمریکا در دوران بوش، تلاش می‌کرد سپر موشکی خود را با اعمال فشار به کشورهای اروپایی بقبولاند. از این رو تصمیم اخیر ناتو برای استقرار سپر موشکی در ترکیه و سراسر اروپا و امریکای شمالی، نشان از همسویی و همبستگی اروپایی‌ها با آمریکا دارد و با توجه به هدف اعلامی رسمي (در حالي كه هدف پشت پرده ي اين طرح جنگ جهاني با بيداري اسلامي و مجاهدين آن است )این طرح، یعنی مقابله با تهدیدات موشکی ایران، این همراهی گام دیگری از همراهی اروپا با امریکا پس از تصویب تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران است. به عبارتی دیگر، همکاری بین دو سوی آتلانتیک نه‌تنها شامل همکاری در تحریم ایران، بلکه همکاری در امور نظامی را نیز در بر خواهد گرفت.

نکته دوم، روند مثبت و همکاری‌جویانۀ فدراسیون سكولاريستي روسیه با برنامه‌ها و اهداف پیمان ناتودر جنگ جهاني عليه بيداري اسلامي و مجاهدين فرقه ي شريعت گراي ناجيه  است. این امر با توجه به حضور دیمتری مدودف، رئیس جمهور روسیه در اجلاس لیسبون، از آن رو شایان توجه است که برای نخستین بار پس از بحران اوت ٢٠٠٨ گرجستان، بلند‌پایه‌ترین مقام کرملین در نشست سران ناتو حضور می‌یافت. در اجلاس لیسبون، ناتو برای نخستین باربه خاطر وجود دشمن مشتركي به نام بيداري اسلامي و مجاهدين آن  در سند راهبردی خود اعلام نمود که روسیه برای ناتو تهدید محسوب نمی‌شود. بهبود روابط روسیه و امریکا موجب شد که این بار به صورت آشکار موشک‌های کوتاه و میان برد ایران، جایگزین موشک‌های دوربرد و قاره پیمای روسیه شود و تهدید سیستم‌های موشکی روسیه از سوی غرب، به فراموشی سپرده شود؛ به گونه‌ای که فیلیپ کرولی، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا، در واشنگتن اعتراف کرد که کشورش هیچ مانعی برای فعال‌سازی همکاری‌ها بین روسیه و ناتو در زمینه ایجاد سپر ضدموشکی نمی‌بیند و در مقابل، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که این کشور در صورتی حاضر به همکاری با ناتو در زمینه ایجاد سامانه‌های دفاع ضد موشکی در خاک اروپا است که منافع هر دو طرف به‌طور مساوی تامین شود .

نتیجه‌گیری

در مجموع می‌توان گفت:

دکترین عمق استراتژیک و سیاست خارجی دولتمردان سكولاريست حزب عدالت و توسعه‌، ضمن حفظ میراث سكولاريستي  کمال آتاتورک، در صدد تثبيت بيشتر خيانت به مسلمين جهان و جنايات آشكارش به بيداري اسلامي سرزمينهاي مسلمان نشين  است. از این رو رویکردهای دروغين اتخاذ شده از سوی آنکارا در قبال بيداري اسلامي در بعضي از كشورها چون سوريه و….  و برخی دیگر از کشورهای منطقه در سال‌های اخیر نباید این تصور را پدید آورد که سیاست خارجی سكولاريستهاي مرتد ترکیه با فاصله گرفتن از جهان سكولاريست غرب، راه شرق و جهان اسلام را در پیش گرفته است. باید توجه داشت که كشور سكولاريستي ترکیه یکی از قدیمی‌ترین اعضای پیمان ناتو به شمار می‌رود و به دلیل هم سویی با جهان سكولاريست غرب، از امتیازات فراوانی به‌ویژه در حوزه اقتصادی برخوردار شده است و از این رو است که آنکارا پیشنهاد ناتو مبنی بر استقرار سپر موشکی در خاک ترکیه را به طور کامل پذيرفت و در واقع منافع بلند مدت سكولاريستهاي مرتد ترکیه  به‌ویژه تداوم رشد اقتصادی طبقه ي سرمايه دار خون آشام  و عضویت در اتحادیه اروپا را قربانی عدم پذیرش این طرح ننمود. و در واقع توان رد اين سياست از سوي اربابانش را نداشت .

احتمال مخالفت ترکیه با این طرح از آن رو بسیار بعید می‌نمود که این طرح از سوی پیمان ناتو به ترکیه ارائه شده است و طبق قانون اساسی سكولاريستي ترکیه، دولت موظف به پذیرش و اجرای تصمیمات این نهاد نظامی است. در حالی که اگر این طرح به مانند موضوع اجازه عبور ارتش امریکا از ترکیه در سال ۲۰۰۳، از سوی دولت امریکا و در چهارچوب مناسبات دو جانبه آنکارا-واشنگتن مطرح می‌شد، با طرح آن در پارلمان ترکیه، احتمال مخالفت با این طرح در داخل وجود داشت و آمریکایی‌ها نیز با اطلاع از شرایط قانونی و حقوقی ترکیه و نیز تجربه تلخ قبلی، این بار پیشنهاد خود را در قالب پیمان ناتو ارائه نمودند تا از ضمانت بیشتری برخوردار شود. از این رو نباید شرایطی را که در طرح سپر موشکی در داخل ترکیه در جریان بود، با مخالفت این کشور در اجازه عبور ارتش امریکا در سال ۲۰۰۳، مقایسه نمود.

طرح استقرار سپر دفاع موشکی در خاک ترکیه- حتی با توجه به جرح و تعدیل‌هایی که در پذیرش آن صورت گرفت- تهدیدی جدی متوجه امنیت مجاهدين مسلمان موجود در مرزهاي مشترك سوريه و تركيه و عراق و ايران و امنيت ملی ایران است. این طرح را نباید با طرح استقرار این سامانه در خاک جهموری چک و لهستان یکسان دانست. نخست آن که استقرار این طرح در شرق اروپا در آن مقطع و با توجه به مناسبات سرد مسکو-واشنگتن، با مخالفت شدید روس‌ها مواجهه شد و علی‌رغم این که امریکایی‌ها بارها اعلام نمودند که هدف این طرح مقابله با سیستم موشکی ایران است، ولی به دلیل مخالفت سرسختانه روسیه – که در راستای منافع استراتژیک و ژئوپلیتیک روسیه و نه ایران، صورت می‌گرفت- این طرح هرگز به مرحله اجرا در نیامد. حال آن که در شرایط کنونی، روسیه نه تنها مخالفتی با استقرار این طرح در خاک ترکیه از خود نشان نمی‌دهد بلکه  در سایه تحولات کنونی به‌ویژه تصمیمات اجلاس لیسبون، خود نیز در این طرح  جهاني كه مجاهدين بيداري اسلامي و سركوب نهضتهاي اسلامي مشارکت مي نماید که در این صورت شرایط دشوارتری متوجه بيداري اسلامي منطقه خواهد شد. نکته دوم بعد جغرافیایی اجرای این طرح است. مجاورت جغرافیایی ترکیه با مكانهاي بيداري اسلامي مجاهدين در خاور ميانه ، در مقایسه با فاصله نسبتاً زیاد جهموری چک و لهستان از اين منطقه، به‌ویژه در زمینه کنترل راداری و اطلاعاتی، وضعیت بازدارندگی و توازن قوا در حوزه قابلیت‌های متعارف را به نحو قابل توجهی به نفع سكولاريستهاي مرتد ترکیه و منطقه  تغییر خواهد داد که این امر، تدوین سیاستگذاری دقیق و ارائه راهکارهای مناسب را ضرورت می‌بخشد.

باید به اهداف اعلانی و اعمالی این طرح نیز توجه نمود. در واقع اگرچه هدف اعلامی این طرح، مقابله با تهدیدات موشکی ایران اعلام شده است و استقرار آن در نزدیکی مرزهای ایران نیز با هدف پررنگ جلوه دادن آنچه تهدید ایران خوانده می‌شود صورت گرفت، اما در واقع اهداف اعمالی این طرح در دراز مدت، مقابله با جريان مبارك بيداري اسلامي و مجاهدين فرقه ناجيه و خيزش اسلامي مسلمين منطقه مي باشد . كه نمونه ي قتل و عام شرناخ مقدمه ي اين آغاز نامبارك براي ستمديدگان منطقه است .

            راه اندازی سیستم رادار دفاعی ناتو در ترکیه

فرمانده ارشد ارتش آمريکا راه اندازی سيستم رادار دفاعی ناتو در ترکيه را رسما تایيد کرده و گفته است که سربازان و کارشناسان نظامی آمريکا در منطقه مستقر شده¬اند.اين سيستم رادار دفاعی، بخشی از سامانه دفاع موشکی ناتو برای مقابله با خطرات احتمالی علیه سکولاریستهای اتحادیه ی اروپا از جانب اسلامگرایان فرقه ی ناجیه و آینده ی این جماعتها است.

سرتيپ مارک هرتلينگ، فرمانده نيروهای آمريکايی مستقر در اروپا می¬گوید که سيستم رادار دفاعی ناتو در جنوب ترکيه آماده شده و عده¬ای از سربازان و کارشناسان آمريکايی هم در منطقه هستند.

اين نخستين بار است که يک فرمانده ارشد آمريکايی استقرار اين سيستم را که بخشی از سامانه دفاع موشکی ناتو در اروپا است، تایيد می¬کند.خبرگزاری¬های ترکيه هم از استقرار سربازان آمريکايی در منطقه خبر داده¬اند.مقامات آمريکايی تاکنون اعلام نکرده¬اند که چه تعداد از سربازان و کارشناسان نظامی آمريکا به منطقه اعزام شده¬اند.سامانه دفاع موشکی ناتو از چندين سيستم دفاعی تشکيل شده که هر کدام از آنها در يکی از کشورهای اروپايی مستقر خواهد شد.فرمانده نيروهای آمريکايی در اروپا گفته است که واحدهای زمينی دفاع موشکی آماده عمليات هستند و همکاری¬های دائم با نيروهای دريايی و هوايی آمريکا نيز ادامه دارد.به گفته مارک هرتلينگ، فعاليت¬های مربوط به استقرار سامانه دفاع موشکی به خوبی و طبق برنامه پيش می¬رود.اين سيستم رادار  در منطقه «کورجيک » در ۶۰ کيلومتری شهر مالاتيا در جنوب شرقی ترکيه  مستقر شده است. اين منطقه ۴۰۰ کيلومتر تا آنکارا و ۷۰۰ کيلومتر تا مرز ايران فاصله دارد.سامانه دفاع موشکی ناتو که مرکز عملياتی آن در پايگاه هوايی «رم اشتاين» آلمان است در کشورهای لهستان، رومانی و اسپانيا نيز مستقر خواهد شد.

اعتراض‌به استقرار سامانه‌موشکی ناتو در ترکیه

هزاران نفر از مردم مسلمان ترکیه در اعتراض به طرح استقرار سامانه موشکی ناتو در استان ملطیه واقع در شرق این کشور، تظاهرات کرده‌اند.

به گزارش شبکه خبری ان ‌تی ‌وی ترکیه ، حدود پنج هزار نفر از ساکنان شهر کورچیک در ۷۰۰ کیلومتری مرز ایران جایی که قرار است موشک‌های ناتو در آن مستقر شوند، روز دوشنبه (۱۱ مهر، ۳ اکتبر) با برگزاری تظاهرات خیابانی این طرح را محکوم کردند.

دولت ترکیه در ماه سپتامبر اعلام کرد که با طرح استقرار رادارهای X-band در خاک این کشور موافقت کرده است.

معترضان روز دوشنبه با بیان این‌که سامانه موشکی امنیت و اقتصاد منطقه را تهدید می‌کند، از دولت ترکیه نیز انتقاد کردند.

آن‌ها می‌گویند، موافقت دولت ترکیه مبنی بر استقرار این سامانه در خاک خود، تحت فشار آمریکا انجام گرفته است.

از سوی دیگر، احزاب سیاسی سكولاريستي مخالف از دولت سكولاريست ترکیه خواستند با این طرح که هدف از آن محافظت از رژیم اسرائیل است، مخالفت کند.

از جمله مخالفان این طرح، حزب سكولاريستي جمهوری‌خواه خلق (CHP) به رهبری کمال قلیچ داراوغلو بوده است که ضمن انتقاد از این طرح اعلام کرد، هدف از آن، محافظت از رژیم اسرائیل است.

همچنین نعمان کورتولموش، رهبر حزب سكولاريست صدای مردم که یکی از منتقدان این طرح است، اظهار داشت، دولت ترکیه از یک سو با رژیم اسرائیل مخالفت می‌کند و از سوی دیگر با طرحی موافقت می‌کند که هدف عمده آن دفاع از این رژیم است

            امپرياليستهاي خارجي از طريق جريانات فاسد و خيانت پيشه ي به ظاهر اسلامي اينبار قصد دارند همان بلائي را بر سر مسلمين در بياورند كه قبلا از طريق سكولاريستها و ناسيوناليستها انجامش داده بودند . اما اينبار چهره ي مسخ شده و كريهي  از اسلام را تحت عنوان اسلام ميانه رو و معتدل و… را علم نمده اند و با اين حربه ي كثيف به جنگ اسلام و مردم اقدام نموده اند به نحوي كه بوي گند جناياتشان از پشت نقاب كثيفشان قابل استشمام بوده و همگان اوج اين خيانت را دريافته اند .

پی نوشتها :

۱ – ولی کوزه‌گر کالجی 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *