در انتخابات ایران در صف اصلاحگرانی یا اپوزیسیون سکولار؟
ارائه دهنده: جمشید احمدی (سنندج)
با آنکه نگرشهای جماعت دعوت و اصلاح در مورد دموکراسی و … با نگرش ما متفاوت است اما موارد مختلفی وجود دارند که می توانند ما را در یک جبهه متحد کنند. یکی از این موارد نگرش ما به دارالاسلام ایران است .
با آنکه این جریان در تمام کشورهای سکولار هم دارای چنین نگرشی به صاحبان قدرت هستند با این وجود همین نگرش آنها حتی اگر در دمورد دارالاسلام ایران به صورت موقتی هم باشد باز می تواند مفید و قابل ارزش و استفاده باشد .
ما در این روزها شاهد بررسی انتخابات ١٤٠٠ با حضور جمال اسماعیلی مسؤول هیأت اجرایی جماعت و صلاح قاسمیانی مسؤول ستاد انتخابات در جمع اعضای شعبه تهران و البرز بودیم که جمال اسماعیلی در این نشست ابراز داشت که هدف اولیهی انتخابات چرخش قدرت و جابهجایی مسؤولان و ایجاد فرصت مدیریتی برای نگاههای مختلف جامعه است. وی در ادامه بیان کرد مشارکت اهل سنت در انتخابات پرهیز از عزلت و گوشهنشینی، تأکید بر حضور مؤثر و نقشآفرینی در راستای توسعهی جامعه در ابعاد مختلف میباشد چرا که بهبود وضعیت سیاسی بر پایه مشارکت عمومی میتواند بستری مناسب برای بهبود جامعه در سایر ابعاد باشد.
صلاح قاسمیانی مسؤول ستاد انتخابات جماعت نیز در این نشست با تبیین اهمیت و نقش کلیدی سیاست بر همه حوزههای فردی و اجتماعی، تأکید کرد: «جماعت یک حزب سیاسی نیست که درصدد کسب قدرت و دستیابی به آن باشد، چرا که جماعت بهعنوان یک تشکل مدنی، رسالت خود را در ابعاد فرهنگی و اجتماعی تعریف کرده است، اما اگر این جماعت بخواهد در سرتاسر ایران و بهویژه در مناطق قومی و مذهبی و مرزی فعالیت کند نمیتواند عنایت لازم را به موضوع سیاست نداشته باشد.»
وی در ادامه به مواضع سیاسی و انتخاباتی جماعت اشاره کرد و گفت: «گفتمان ما اصلاحگری است. ما در صف براندازان و اپوزیسیون قرار نمیگیریم و تغییر در همه حوزههای اجتماعی و بالأخص سیاست را در چارچوب اصلاح بدون خشونت و در عین امیدواری پی میگیریم و حداکثر استفادهی لازم از همه فرصتها و منافذ قانونی و از جمله انتخابات را به نفع آیندهی کشور، جامعه مدنی و اهل سنت میدانیم.»
این جماعت به نکته ی خیلی مهم و واقعی اشاره کرده اند و آن اینکه در این انتخابات دو موضع بیشتر وجود ندارد:
- شرکت کردن برای اصلاح بدونه خشونت
- شرکت نکردن و رفتن به صف براندازان و اپوزیسیون
قانون اساسی ایران بر اساس یکی از مذاهب اسلامی نوشته شده است و قطعاً با قوانین سکولاریستی سایر کشورها متفاوت است به همین دلیل فتواهای علماء در مورد حرام بودن شرکت در انتخابات سایر کشورهای سکولار و طاغوتی برای دارالاسلام ایران بی ارزش و نابجاست .
این برای همه واضح است که در برابر دارالاسلام ایران تنها دو جبهه و دو موضع وجود دارد . موضع شما در برابر دارالاسلام ایران چیه و در کدام جبهه قرار گرفته ای؟