درسهائی از درگیری با ملای مسجد آساوله سنندج

درسهائی از درگیری با ملای مسجد آساوله سنندج

به قلم: مسعود سنه ای

از زمانی که مسلمین از قالب مشخص مذاهب سنتی فاصله گرفته و مراکز مدیریت و کنترل علمی اهل علم از بین رفت، تفاسیر و افکار مختلف التقاطی جایگزین شدند که همگی تا کنون در مسیر تفرق بیشتر در میان مسلمین و جنگ روانی داخلی و گاه جنگ فیزیکی و مسلحانه داخلی قدم برداشته اند.

اهل سنت کردستان ایران نیز همچون مکانهای دیگر از این آفتها به دور نمانده است و در میان مومنین آن، افکار و تفاسیر مختلفی از اسلام به وجود آمده است. البته در کنار این مومنین ما شاهد رشد عجیب دارودسته ی منافقین در قالب ملاها و مولوی ها و شیوخ و … بوده ایم که همچون یک آفت ویرانگر در کنار حکام و طاغوتها و حتی عوام سکولار زده بر علیه مومنین شریعت گرا عمل کرده اند. گاه با نام تصوف و گاه با نام نجدیت و گاه با نام مفتی زاده و اخوان و ….

رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید: أكثرُ مُنافقي أُمَّتي قُرَّاؤها (صحيح الجامع۱۲۰۳) اکثر منافقین امت من در میان قرآن خوانها هستند. یعنی به اصطلاح در میان ملاها و مولوی ها و شیوخ و ماموستاها و آخوندها هستند.

 ما هم اکنون داریم می بینیم کسانی که از پدرو مادری مسلمان به دنیا آمده اند اما تمایلی به اسلام ندارند به راحتی نماز و سایر عبادات را رها کرده و یا طرفدار یکی از احزاب سکولار و مرتد شده اند و به این شکل صف خودشان را از مومنین جدا کرده اند و تنها دارودسته ی منافقین هستند که جهت حفظ منافعی برای خود یا دیگران ادای مسلمین را در عبادات ظاهری در می آورند و در یکی از گروههای فکری منتسب به تصوف یا نجدیت یا مکتب یا اخوان  یا دراویش و … بر علیه اتحاد و وحدت اسلامی مومنین سنگر بندی کرده اند.

 خودباختگان فرهنگی و عقیدتی سکولار به سبک خودشان به دین اسلام و فرهنگ اسلامی ملت ما حمله کرده اند و دارودسته ی منافقین داخلی به همراه مومنین جاهل هم به سبک خودشان در این جبهه ی جهانی ضد اسلامی قرار گرفته اند.

ما بدون شک تلاش زورگویانه جهت به دست گرفتن اداره‌ی مساجد از طریق حذف ماموستایان و همچنین هیات امنای مورد پذیرش مردم محل را شایسته دارالاسلام نمی دانیم و علاوه بر آن هر گونه زد و خورد با ائمه ی مساجد به سبک برخوردی که با کیوان مرادیان مریوانی در مسجد آساوله سنندج را صحیح نمی دانیم و بر این باوریم راههای مختلف دیگری هم وجود دارند که مسلمین می توانند مسائل اختلافی خودشان را از کانال این راهها حل کنند.

به نظر شما اگر فرقه ای با پشتوانه نظامی بنویسد که ورد فلان فرقه صوفی و مکتبی و اخوانی و نجدی و شیعه و … به مسجد من ممنوع چه اتفاقی می افتد؟

اینکه این ملا با توهین و بد دهنی و تکفیر نابجای مخالفین خودش از ورد چنین مسلمینی به مسجد جهت ادای نماز جلوگیری کند و آنها مجبور شوند که در کوچه به ادای نماز بپردازند در واقع  دچار ظلمی شده است که الله تعالی در مورد چنین کسانی می فرماید: وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَىٰ فِي خَرَابِهَا ۚ أُولَٰئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوهَا إِلَّا خَائِفِينَ ۚ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ (بقره/۱۱۴) و کیست ستمکارتر و ظالمتر از آن که مردم را از ذکر نام خدا در مساجد منع کند و در خرابی آن اهتمام و کوشش نماید؟ چنین گروه را نشاید که در مساجد مسلمین در آیند جز آنکه (بر خود) ترسان باشند. این گروه را در دنیا ذلت و خواری نصیب است و در آخرت عذابی بزرگ.

این ملا با منع نمازگزاران مخالف خودش هم دچار بزرگترین ظلم شده و هم با خالی شدن مسجد باعث خرابی مسجد شده است و  عملاً خودش مسیر تفرق و خشونت را به جای مسیر گفتمان و اتحاد برگزیده است و همه ی ما انتظار چنین واکنشهائی از سوی مخالفین را داشتیم.

بدون شک ما هرگونه تهدید و پرونده سازی و برچسپ‌ زنی مثل سلفی و صوفی و مشرک و مکتبی و … و واکنش خشونت طلبانه افکار و تفاسیر مختلف اسلامی در دارالاسلام ایران مثل آنچه در مسجد ابراهیم خلیل الله محله‌ی کانی کوزه‌له‌ی سنندج و مسجد جامع شهرک آساوله‌ی سنندج رخ داد را تأئید نمی کنیم، اما باید بدانیم که مقصر اصلی کسی است که آغازگر بوده و جرم طرف مقابل هم برگردن آغازگر است.

پس همه بیائیم جبهه ی شیطان که امروزه در اختیار کفار سکولار جهانی و احزاب سکولار محلی است را بر علیه مومنین یا ری ندهیم و به این سفارش رسول الله صلی الله علیه وسلم عمل کنیم که به مومنین می فرماید: لا تَكُونُوا عَوْنَ الشَّيْطَانِ علَى أخِيكُمْ (بخاری۶۷۸۱) شيطان را عليه برادرتان، کمک نکنيد.

3 دیدگاه در “درسهائی از درگیری با ملای مسجد آساوله سنندج”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *