اهمیت و جایگاه اتحاد اسلامی میان مسلمین

اهمیت و جایگاه اتحاد اسلامی میان مسلمین

به قلم: براهندک بلوچ

اتحاد از نظر مفهومی با وحدت فرق دارد . اتحاد یعنی اینکه چند گزینه با اختلافاتی که با هم دارند بر روی مشترکات با هم یکی می شوند. مثل اتحاد حنفی ها با جعفری ها و شافعی ها و زیدی ها و … . در اینجا همه قبول دارند که در مواردی با هم اختلاف دارند اما با این وجود بر مشترکاتی که با هم دارند با هم یکی می شوند.

اما وحدت در اصطلاح به معنای یکی بودن است که از آن به واحد تعبیر می کنند،یعنی اینکه همه در همه چیز مثل هم هستند. زمانی که ما به سوی وحدت اسلامی دعوت می کنیم هدف و امیدمان همین است اما ابتدا باید از اتحاد اسلامی میان مذاهب و تفاسیر اسلامی شروع کنیم تا به تدریج دلهایمان به هم نزدیک شود و با مناصحه و مشاوره ی دلسوزانه و صبورانه به تدریج اختلافات هم برداشته شوند.

پس شک نداشته باشیم همین الان یکی از نیازهای اساسی مسلمین برای رسیدن به شکوفایی و سعادت، برخورداری از مولفه‌ی ارزشمند اتحاد و هماهنگی بین همه ی ما می باشد. امروزه بسیاری از مشکلات و دگرگونی هایی که گریبانگیر ما شده است به خاطر فقدان عنصر اتحاد و همبستگی بین ما است که دشمنان هم از این نقطه ضعف ما سوء استفاده کرده اند.

در این اتحاد اسلامی که ما برای آن تلاش می کنیم همه پذیرفته ایم  که با وجود هزاران نقطه ی مشترک اما در مواردی دارای نقاط متفاوت هستیم. پس سعی می کنیم جنبه های مشترک خود را تقویت کنیم و از این حیث خود را هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک کنیم.

الله جل جلاله می فرماید: وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا[آل عمران/۱۰۳] و همگى به ریسمان خدا [قرآن و اسلام، و هر گونه وسیله وحدت‏]، چنگ زنید، و پراکنده نشوید . و تهدید کرده است که مسلمین اهل تفرقه و پراکندگی نشوند و چنانچه اهل تفرقه شوند عذاب سختی برای آنها وجود دارد و می فرماید:« وَ لا تَکُونُوا کَالَّذینَ تَفَرَّقُوا وَ اخْتَلَفُوا مِنْ بَعْدِ ما جاءَهُمُ الْبَیِّناتُ وَ أُولئِکَ لَهُمْ عَذابٌ عَظیمٌ [آل عمران/۱۰۵[ و مانند کسانى نباشید که پراکنده شدند و اختلاف کردند (آن هم) پس از آنکه نشانه‏هاى روشن (پروردگار) به آنان رسید! و آنها عذاب عظیمى دارند.

مگر اینهمه مشترکات مسلمین نشانه های روشن الله نیستند که برای اتحاد و وحدت میان مسلمین به ما رسیده است؟

ما اگر دست از اتحاد بکشیم و اهل تفرقه شویم اولین صدمه ی آن به خودمان و فرزندان و ما و حتی نسلهای بعدی می رسد. چون توانایی و قدرت لازم برای رسیدن به پیروز در برابر دشمن را از دست می دهیم و دشمنان بر ما مسلط می شوند . به همین دلیل الله جل جلاله این نکته را به  مومنین یادآورمی شود که با عدم اتحاد و همبستگی به سستی و شکست مواجه می شوند و می فرماید: « وَ أَطیعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ ریحُکُمْ وَ اصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرینَ [انفال/۴۶] و (فرمان) خدا و پیامبرش را اطاعت نمایید! و نزاع (و کشمکش) نکنید، تا سست نشوید، و قدرت (و شوکت) شما از میان نرود! و صبر و استقامت کنید که خداوند با استقامت کنندگان است».

پس بیائید سخن الله جل جلاله را گوش دهیم و فریب دشمنان قسم خورده ی مسلمین را نخوریم و با اتحاد با تمام مسلمین حنفی و جعفری و شافعی و حنبلی و غیره راه نفوذ دشمنان و بخصوص کفار سکولار خارجی و احزاب سکولار محلی و دارودسته ی منافقین بومی را در میان خود مسدود کنیم و در مسیر پیشرفت و ترقی و قدرتمند شدن واقعی قرار بگیریم.

راه قدرتمند شدن واقعی در اتحاد و وحدت اسلامی است و راه شکست و ذلیلی و بی ابهتی و سستی در تفرق است. شما کدام راه  را انتخاب می کنی؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *