وحدت مورد نظر رهبران دارالاسلام ایران (۲)

وحدت مورد نظر رهبران دارالاسلام ایران (۲)

ارائه: شیعه علی

آیت الله خامنه ای رهبر دارالاسلام ایران   د ر تفسیر بخشی از آیه ی : وَأَطيعُوا اللَّهَ وَرَسولَهُ وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ريحُكُم ۖ وَاصبِروا ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصّابِرينَ  (انفال/۴۶) می گوید:

« وَتَذهَبَ ريحُكُم » یعنی چه؟ یعنی همین دیگر. وقتی اختلاف پیدا شد، وقتی تفرقه پیدا شد، وقتی نسبت به هم سوءظن وجود داشت، وقتی یکدیگر را خائن دانستیم، طبیعی است که با هم همکاری نخواهیم کرد. همکاری هم اگر بکنیم، با هم صمیمی نخواهیم بود. این همان چیزی است که آن دشمن دنبال اوست. هم عالم شیعه، هم عالم سنی، باید این را بفهمند؛ این را درک کنند. بدیهی است دو تا مذهب در برخی از اصول، در برخی از فروع با هم اختلاف دارند؛ البته در بسیاری هم با هم اتحاد دارند..

اما اختلاف به معنای دشمنی نیست. فتاوای فقهای شیعه در مواردی صد و هشتاد درجه با هم اختلاف دارد. فتاوای ائمه‌ی اهل سنت در مواردی بسیار با همدیگر اختلاف دارد؛ اما لزومی ندارد وقتی اختلاف دارد، انسان به همدیگر بدگوئی کنند و فحش بدهند. خیلی خوب، او مذهبش این است، آن هم مذهبش این است…  (دیدار روحانیون و طلاب تشیع و تسنن کردستان‌ ۲۳/اردیبهشت/۱۳۸۸)

در این صورت باید بدانیم که اختلاف در فلان تاویل یا اجتهاد شرعی امری عادی و طبیعی است که ممکن است در درون یک مذهب هم اتفاق بیافتد و این اختلافات بسیار کم مانع اتحاد مسلمین بر اساس آنهمه موارد مشترک میان آنها نمی شود.

ما مسلمین با قرآنی مشترک و پیامبری مشترک و قبله ای مشترک و عبادتهائی مشترک تمام موارد جهت   اتحاد را داریم نگاه کنید خداوند چه کسانی را جزو رستگاران می نامد؟  ذَلِکَ الْکِتَابُ لاَ رَیْبَ فِیهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِینَ، ‏الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَیُقِیمُونَ الصَّلاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ، والَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِمَا أُنزِلَ إِلَیْکَ وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلِکَ وَبِالآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ ‏، أُوْلَئِکَ عَلَى هُدًى مِّن رَّبِّهِمْ وَأُوْلَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ ‏(سوره بقره۲-۵) این کتاب هیچ گمانی در آن نیست و راهنمای پرهیزگاران است .‏آن کسانی که ۱- به دنیای نادیده باور می‌دارند ، ۲- و نماز را به گونه شایسته می‌خوانند ، ۳- و از آنچه بهره آنان ساخته‌ایم می‌بخشند .۴- ‏آن کسانی که باور می‌دارند به آنچه بر تو نازل گشته و به آنچه پیش از تو فرو آمده ، ۵- و به روز رستاخیز اطمینان دارند .‏این چنین کسانی، هدایت و رهنمود خدای خویش را دریافت کرده و حتماً رستگارند .‏

آیا همه ی مسلمین به این ۵ مورد ایمان ندارند  این ۵ ومورد  را انجام نمی دهند؟   خدا می فرماید اینها حتماً رستگارند؛ پس سخنان جاهلان و تفرقه اندازان و شاگردان شیطان را گوش ندهیم و به سخن خدا اعتماد کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *