بیداری اسلامی معاصر و جنبش اخوان المسلمین در بلوچستان از طلوع تا غروب (تاریخ شفاهی بلوچستان) قسمت دهم

بیداری اسلامی معاصر و  جنبش اخوان المسلمین در بلوچستان از طلوع تا غروب (تاریخ شفاهی بلوچستان) قسمت دهم

✒️به قلم: محمد صدیق دهواری

♦️استاد تحسین در خاطرات خود همچنین می گوید:

«در آن زمان دومین گردهمایی بزرگ اهل سنت «شورای شمس» به رهبری کاک احمد مفتی زاده برگزار و جمع فراوانی از جوانان اهل سنت مشارکت نمودند. پس‌ازاین گردهمائی کاک احمد مفتی زاده (رحمه‌الله) بازداشت گردید و علی‌رغم همه کوشش‌های داخلی و خارجی، آزاد نشد تا اینکه در دهه هفتاد شمسی از زندان آزاد و پس‌ازآن در بیستم بهمن ماه ۱۳۷۱ه.ش در بیمارستان درگذشت. رحمه‌الله.

?پس از آمدن استاد صلاح‌الدین بهاء الدین به پاوه، با درخواست و اصرار برخی از خویشاوندانش، در این شهر سکونت گزید و فعالیت‌ها شکل دیگری گرفت.

 سفرها به برخی از شهرها همانند: تهران، کرمانشاه، مریوان و سنندج آغاز شد تا جوانان را جمع نمایند و توافق شد تا مجموعه‌ای برای فعالیت تشکیل و برخی از کارها تقسیم شد و هم‌چنین برنامه‌ریزی برای چگونگی ادامه فعالیت صورت گرفت.»

استاد تحسین نیز برابر با برنامه‌ریزی صورت گرفته و به سهم خود، به پاوه منتقل شد و تا چند سال در این شهر ماند تا اینکه جنگ عراق علیه ایران در آن‌منطقه شدت گرفت و بمباران هوایی آن شهر و شهرهای کردی مرزنشین، افزایش یافت، همانند: کرمانشاه، قصر شیرین، پاوه، مریوان، سردشت و دیگر شهرهای کردستان.

?وی همچنین می‌گوید: «پس‌از این که اجازه فعالیت علنی از سوی حکومت ایران به ما داده نشد، توافق کردیم با برادران ایرانی که به فکر و اندیشه اخوان دل‌بستگی و انتساب دارند، با رهبری و مدیریت مشترک، فعالیت‌ها را استمرار بخشیم.

?رابط و برقرارکننده ارتباط با خارج (اخوان عالمی) و ناظر و مشرف بر کار ما استاد محمد احمد راشد (ابو عمار) بودند و بر این منوال، فعالیت‌ها ادامه یافت و برای تداوم و گسترش آن، از برادران خواسته شد پاوه را ترک و به کرمانشاه و دیگر شهرها منتقل شوند و به برخی از کارهای معیشتی  بپردازند.

من نیز به همراه دو نفر دیگر از برادران به منطقه بلوچستان که ساکنانش اهل سنت بودند و منطقه دورافتاده‌ای بود، عزیمت نمودم.

 ?همچنین به من ابلاغ شد پیش از رفتن، با استاد عبدالرحمن پیرانی در روانسر دیدار نمایم و در آنجا ایشان اعلام کرد در زاهدان دوره ویژه‌ای برای طلاب مدارس در زاهدان برگزار می‌شود و شما در این دوره شرکت کنید.»

?این‌چنین اولین گروه اخوان پس از پنج سال تأخیر از ورود آنان در ایران همزمان با  برگزاری دوره آموزشی علمی-تربیتی دارالعلوم مکی زاهدان  به بلوچستان صورت می‌گیرد و این امر نیز ناشی از تفکر و اندیشه مولوی عبدالملک ملازاده ومولوی عبدالغفور لشکرزهی بود که در بخش های پیشین اشاره شد و همراهی پدرش مولوی عبدالعزیز ملازاده، مدیریت حوزه علمیه دارالعلوم مکی زاهدان صورت گرفت.

ادامه دارد

در بخش دیگر به  خاطرات همراهان استاد تحسین  در اولین سفر به بلوچستان پرداخته می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *