بیداری اسلامی معاصر و جنبش اخوان المسلمین در بلوچستان از طلوع تا غروب (تاریخ شفاهی بلوچستان) قسمت یازدهم

بیداری اسلامی معاصر و  جنبش اخوان المسلمین در بلوچستان از طلوع تا غروب (تاریخ شفاهی بلوچستان) قسمت یازدهم

✒️به قلم: محمد صدیق دهواری

استاد احمد شریفی

?ماموستا احمد شریفی  نیز از جمع سه نفر اولین افراد جماعت اخوان المسلمین به بلوچستان  این چنین به بیان خاطرات وسفر به بلوچستان می گوید:

♦️قرار بود یک گردهم آیی از طلاب و دانشجویان اهل سنت در زاهدان تشکیل شود، جماعت تصمیم گرفت که ما هم شرکت کنیم، یک یا دو روز پیش از سفر به زاهدان، نزد کاک ناصر رفتم و خدمتشان عرض کردم که به زاهدان خواهیم رفت و هیچ نواری از دروس، به زبان فارسی نداریم که در اختیار شرکت کنندگان قرار دهیم، ایشان ظرف یک یا دو روز دقیقاً یادم نیست، پانزده نوار عقیده به زبان فارسی آماده کردند و ما به همراه خود به زاهدان بردیم، اما سطح درس ها بالا بود و در آن مقطع نتوانستیم در اختیار افراد زیادی قرار دهیم، (این درس ها اکنون در مجموعه آثار کاک ناصر، موجودند)

?جوّ موجود در گردهمایی به شدت محبت آمیز و پرشور بود، افراد زیادی شرکت کرده بودند، از خراسان خانواده آریا نژاد (محمد، احمد، محمود، و اکرم)، کاک محمد آریا نژاد، آن موقع از هواداران کاک احمد مفتی زاده بودند، و در این دوره مطالبی از ایشان از جمله، مبحث شورا را تدریس می‌کردند.

آقای محمد حسین رئیسی از چابهار در تجمع‌های دوستانه از نحوه اسلام آوردن ایرانیان و تشکیل مذهب تشیع  و مذهب علیه مذهب سخن می‌گفت.

 ?از جمع سه نفره ما کاک تحسین به روش فردی به یار گیری می‌پرداخت و با کاک انور دهواری گرم گرفته بود. هریک از ما با همه دیدار می‌کردیم و آدرس و شماره تلفن رد و بدل می‌کردیم.

من با بچه های شمال: کاک عزت شیخی، اشرف حبیب زاده، و بهزاد قطبی خیلی دوست شده بودم.

?روز جمعه نوجوانی سیزده ساله از خراسان، پیش از خطبه‌های جمعه در دفاع از صحابه سخنانی به شدت گرم و احساس برانگیز ایراد کرد که فضای معنوی مسجد را به اوج رساند.( ایشان  مولوی عبدالرحمن خوافی هم اکنون از علمای بزرگ وشاخص  خراسان هستند)

 ?⚫️مرحوم مولانا نظرمحمد دیدگاه رحمه الله نیز در یکی از جلسات شرکت کرد و سخنانی به غایت زیبا ایراد کرد. من از لحن گفتار و تُن صدایش خیلی خوشم آمد و قطراتی از اشک را بر گونه‌هایم سرازیر کرد… مولانا عبدالحمید هم یک بار تشریف آوردند و سخنانی ایراد کردند…

استاد شریفی در ادامه خاطرات خویش در مورد بلوچستان می‌گوید:

?من سال قبل از این دوره با مرحوم قدرت الله جعفری به بلوچستان رفته بودم، و به خدمت مولانا عبدالملک ملازاده، در زاهدان، و مولانا صوفی دوست محمد بلوچ در سراوان و مولانا قمرالدین در ایرانشهر و تعداد زیاد دیگری از دوستان در هر یک از این شهرها رسیده بودم…

ادامه دارد .

 ان شاءالله در بخش بعدی از سفر سال پیش ماموستا احمد شریفی به بلوچستان برای شما خواهیم گفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *