موضع شرعی دربرابر اخوان المفلسین
به قلم: مسعود سنه ای
حرکت اخوان المسلمین که توسط حسن النباء تقبله الله بنیانگذاری شد و با اندیشه های سید قطب تقبله الله آبیاری شد و پا گرفت در مسیر حرکت خود دچار افت و خیزهای زیادی شده است.
بزرگترین ضربه ای که این جریان بعد از شهادت حسن النباء رحمه الله دچار شد انحراف در منهج و برنامه و به دنبال آن تفرق و چند دستگی بود.
زمانی که طی کوتایی حساب شده، الهضیبی یک کارمند بازنشته ی دولت سکولار و مزدور مصر جانشین حسن البناء می شود و با کتاب « ﺩﻋﺎﺓ ﻻ ﻗﻀﺎﺓ » آشکارا در برابر اندیشه های سید قطب رحمه الله قرار می گیرد و علاوه بر آن جریان اخوان المسلمین را از سازمان مخفی و سازمان مسلحانه ی آن تهی می کند، عملاً این جریان تحریف شده و تبدیل به حزبی سازگار با قوانین سکولاریستی حاکم بر جامعه و یکی از بازیگران خیمه شب بازی پارلمان و دموکراسی سکولاریستها می شود.
این اقدامات تخریب گرایانه منجر به تفرق و چند دستگی در جریان اخوان المسلمین شد با این وجود هر دسته و گروه با برداشت خود برای تشکیل حکومتی اسلامی و ایجاد وحدت میان مسلمین فعالیت می کرد غیر از شاخه ای از آن که رسماً خود را سکولار نامیده و برای سکولاریسم و دموکراسی سکولاریستها فعالیت می کند مثل آنچه اردوغان در ترکیه و غنوشی در تونس برایش فعالیت می کنند. این دسته ی اخیر سکولاریستهائی هستند که از احساسات مذهبی مسلمین به عنوان یک ابزار جهت کسب قدرت سود می گیرند همچنانکه سکولاریستهای لیبرال احساسات نژادی مردم را ابزار کرده اند و سکولاریستهای چپ و سوسیالیست هم مسائل اقتصادی و معیشتی مردم را ابزار کرده اند.
غیر از این دسته، سایر جریانات منشعب از اخوان المسلمین یا گروههائی مومن ومجاهد و یا مسلمین فاسقی هستند که از مفاهیم اصلی اخوان مفلس و تهی شده اند؛ با این وجود هر دو از مسیرهای مختلفی برای هدفی اسلامی تلاش می کنند.
با تمام انتقاداتی که از اخوانی های شریعت گرا و مبارز داریم و مسیر حرکتی آنها را انحرافی می دانیم با این وجود کفشهای فاجران آنها را از تمامی کفار سکولار خارجی و احزاب سکولار محلی باارزشتر و پاکتر میدانیم و حمایت از این مسلمین (مومن و فاسق و اهل بدعت) در برابر تمام کفار سکولار خارجی و داخلی یک وظیفه ی شرعی است.