آینده از آن جنبش‌های اسلامی است چرا؟

آینده از آن جنبش‌های اسلامی است چرا؟

به قلم: شهيد (باذن الله) دكتر عبدالعزيز رنتيسي

گسترش جنبش هاي اسلامي نيازي به استدلال ندارد ، افكار مخالف با تفكر اسلامي در كشورهاي عرب و مسلمان آشكارا در حال عقب نشيني در برابر تفكرات جنبش هاي اسلامي است . در راي گيريهاي اخير در كشورهاي مغرب ، پاكستان و بحرين جنبش هاي اسلامي پيروزي هاي بي نظيري به دست آورده اند . جالب است بدانيم اين پيروزي ها در زماني به دست مي آيد كه محدوديتهاي زيادي بر جنبش هاي اسلامي اعمال مي شود و اين جنبش ها از بسياري از حقوق كه گروههاي ديگر از آن بهره مندند برخوردار نيستند . گاهي اجازه تشكيل حزب ندارند و چنانچه اين اجازه به آنان داده شود، اجازه ندارند پايگاه تبليغاتي براي خود داشته باشند و پس از مدت كوتاهي كه از تاسيس اين حزب گذشت با صدور حكم انحلال حزب و يا دستگيري رهبر و يا اعدام سياسي (ترور) آن را از صحنه رقابت خارج مي كنند .

ما هيچ وقت فشارهاي وارده به سازمانها و موسسات خيريه اسلامي را كه در فعاليتهاي اجتماعي ، آموزشي ، بهداشتي و يا فرهنگي و يا غيره مشاركت دارند ، فراموش نمي كنيم .

همچنين تبليغات ظالمانه اي را كه به هدف ضربه زدن به جنبش هاي اسلامي و رهبران و فرماندهان اين جنبش ها صورت مي گيرد ، فراموش شدني نيست . اين حملات تبليغاتي عموما از سوي جريانهايي صورت مي گيرد كه رسانه ها و مراكز تصميم گيري را در دست دارند . اين جريان ها با در اختيار داشتن رسانه ها و مراكز آموزشي و موسسات مختلف و به علت نداشتن وجداني كه اين جريان ها را از كنترل حقد و حسد نسبت به اسلام و پرچمداران آن باز دارد ، حق و باطل را وارونه جلوه مي دهند و از اين كار خود هيچ ابايي ندارند . از جمله خطرات ديگري كه جنبش اسلامي با آن مواجه مي باشد اين است كه دشمنانش حكومتهايي را در دست دارند كه از آن براي سركوب ، تهديد ، از بين بردن و دستگيري و ارعاب اين جنبش ها بهره مي گيرند.

با وجود همه اين مسايل ، جنبش هاي اسلامي خود را به گونه اي نشان داده اند كه قدرتهاي بزرگ جهان نمي توانند آنان را در محاسبات خود ناديده بگيرند . غرب در برابر اين موج فزاينده اسلامي در سردرگمي به سر مي برد . به همين علت گروهي به آمريكا توصيه مي كنند كه هجوم تبليغاتي سختي را بر ضد اين جنبش ها آغاز كند و يا اينكه با زور اين جنبش ها را از صحنه روزگار حذف نمايد ، افراد ديگري مانند فوللر رئيس سابق سازمان سيا از آينده نگران است و براين باور است كه آمريكا بايد جنبش هاي اسلامي را به عنوان يك واقعيت سياسي كه ناديده گرفتن آنان امكان ندارد ، به رسميت بشناسد و اين حقيقت را كه آينده در نقاط مختلف (آمريكا و جهان ) از آن اين جنبش هاست ، بپذيرد .

اين پرسش هنوز به جاي خود باقي است كه با وجود همه مشكلات و موانعي كه بر سر راه جنبش هاي اسلامي وجود دارد چرا اين جنبش ها همچنان در حال پيشرفت و گسترش هستند ؟ آيا نيروي شرارت در جهان خواهد توانست اين موج رو به گسترش را متوقف سازد ؟

گروهي از تحليل گران براين باورند كه مهم ترين علت پيشرفت جنبش هاي اسلامي مديون خدماتي است كه اين جنبش ها به ملتهاي خود عرضه مي دارند . اين مساله زماني تأثير بيشتري از خود برجاي مي گذارد كه بسياري از سازمانها و گروههاي ديگر از كمك به اين ملتها ناكام مانده اند و در ريشه كن ساختن جهل ، فقر و بيماريهاي گوناگون با شكست مواجه شده اند . علاوه بر اين ، سازمانها و گروههاي مذكور (با گرايشات غير اسلامي ) از سوي اين ملت ها به فساد مالي و اداري و اخلاقي و غيره كه مشكلات و مشقتهاي ملتها را مضاعف ساخته اند ، متهم شده اند .

شكي نيست كه اين تحليل در جاي خود درست و صحيح است اما نمي تواند پيشرفت جنبش هاي اسلامي در كشورهاي غني و ثروتمندي كه موسسات مختلفي در آنها تمامي تلاش خود را براي خدمت به ملتهاي خود به كار مي گيرند ، توجيه كند . همچنين اين تحليل نمي تواند دليل مناسبي براي شكوفايي و رشد جنبش هاي اسلامي در اروپا ، آمريكا و نقاط مختلف جهان باشد .

صاحبان اين نظر بر اين باورند ، براي مقابله با موج اسلام گرايي و متوقف ساختن آن بايد حكومتها را اصلاح كرد و سازمانها را كاملا به خدمت ملتها گماشت و آنها را از همه اشكال فساد پاكسازي كرد . اين باور صحيح است اما دست يابي به آن بسيار دشوار ؛ زيرا كسي كه با فساد رشد كرده باشد ، مشكل بتوان اين صفت را از او زدود .

اما موضوع ، بسيار عميق تر و مشكل تر از است . اگر ما بخواهيم اسباب حقيقي اين مساله را دريابيم بايد جوهر انسان و كنه ملتها را خوب بشكافيم . سپس بايد به نقش بزرگي كه جنبشهاي اسلامي در مناطق مختلف ايفا مي كنند ، توجه كنيم و در اين صورت است كه به جواب درست دست خواهيم يافت .

پيامي كه جنبش هاي اسلامي براي ملتها دارد با فطرت اين ملت ها سازگار است ( فاقم وجهك للدين حنيفا فطرة الله التي فطر الناس عليها ) { روي خود را خالصانه متوجه آيين حقيقي خدا يعني اسلامي كن . اين فطرتي است كه خداوند مردمان را بر آن سرشته است }

اين جنبشها فطرت و سرشت ملتها را مخاطب قرار مي دهند به همين سبب پيام و خطاب آنان با وجود انسان و حقيقت آن هماهنگ است در حالي كه ديگران شهوتهاي انسان را ـ با وجود تفاوت ماهيت اين شهوتها از جمله شهوت جاه و مقام و منصب، شهوت مال و… ـ مخاطب قرار مي دهد و از آنجا كه اكثريت غالب ملتهاي عرب و مسلمان بر سرشت اسلامي خود باقي مانده اند ، ميان اين ملتها و سازمانهاي كه در صدد بودند با زور اسلحه و نه دليل و برهان و منطق ، تفكرات خارجي و وارداتي را به اين ملت تحميل كنند ، اختلاف و نزاع درگرفت . جنبشهاي اسلامي نيز نداي فطرت را لبيك گفتند و انسانها را از درون تحت تأثير قرار دادند به همين سبب از سوي كساني كه سرشت آنان پاك باقي مانده است و خواسته هاي نفساني آنان را فاسد نكرده به راحتي پذيرفته شده است .

دليل ديگر اين است كه پيام جنبش هاي اسلامي با كرامت و شخصيت انساني موافق و همسو است . جنبش هاي اسلامي نه براي اغراض تاكتيكي يا اهداف گروهي ويا اهداف كوچك شخصي بلكه براي دفاع از اين كرامت و شخصيت پرچم جهاد را در دست گرفته اند . اين جنبش ها معني واقعي ، ملموس و عملي كرامت امت را به آن بازگرداندند ، به همين جهت اين امت ديگر تحقير را نمي پذيرد و حاضر به چشم پوشي از يك وجب از سرزمين متعلق به مسلمانان نيست و حفاظت از اين سرزمينها را بر خود واجب مي داند .

جنبش اسلامي در فلسطين چه در گذشته و چه در حال عامل مهمي در جهت مقابله با توطئه هايي بوده است كه از سوي آمريكا و اروپا و تل آويو به هدف پايان دادن به مساله فلسطين و از بين بردن موجوديت فلسطينيان شكل گرفته است . اين توطئه ها هميشه با مقاومت جنبش اسلامي روبرو بوده است و اين جنبش با تمام صلابت به حقوق خود چنگ زده است و حاضر به ناديده گرفتن هيچ جزئي از اين حقوق نشده است و آماده است بهاي اين موضع گيري خود را نيز بپردازد . اين جنبش در مرج الزهور درِ تبعيد را بست و بهاي آن را پرداخت . در داخل فلسطين جان بهترين فرزندانش را در عملياتهاي شهادت طلبانه فدا كرد و خواب را از چشمان دشمن گرفت . اين جنبش اگر وعده اي به ملت داد به آن عمل كرد و اگر به دشمن هشدار داد ، آن را عملي ساخت . به همين سبب و به دليل بر عهده نگرفتن عمليات ديگران ! از حمايت گسترده اي برخوردار شده است و با اين عمل ، خود را به عنوان نماينده امين كرامت امت معرفي كرد .

اين درحالي است كه مخالفان اين جنبش هر روز امتياز جديدي به دشمنان مي دهند و براي اينكه جنبش اسلامي را نابود كنند ، در همكاري با دشمن با يكديگر رقابت مي كنند . آنان همچنين ياس و نااميدي را در ميان توده مردم مي گسترانند تا رغبت مقابله با دشمن در ميان ملت از بين برود . آنان حتي به اين هم بسنده نكردند و بدعت تبعيد فلسطينيان را پايه ريزي كردند به همين سبب ملت اين دشمنان را از خود راندند و از شخصيت و كرامت خود دفاع نمودند .

پيام جنبش هاي اسلامي با ارزشها و اخلاق نيز همسو است ، به نيكي ها امر مي كند و از منكرات نهي مي كند . اين درحالي است كه دشمنان اين جنبش ها در فساد غوطه ورند و از منكر حمايت واز معروف جلوگيري مي كنند . جنبش هاي اسلامي در مقابل ظلم و ستم اين دشمنان ـ كه هيچ ابايي از آن ندارند ـ صبر مي كنند و با تمام وجود از قداست سلاح خود محافظت مي كنند و آن را تنها به سوي دشمنان امت نشانه مي گيرند . چه توطئه ها كه دشمنان اين امت براي اين جنبشها طرح ريزي نكردند اما جنبش هاي اسلامي براي محافظت از وحدت صفوف از مقابله به مثل خودداري كردند .

به همين سبب جنبش اسلامي دائما در حال گسترش است و توجه همگان را به سوي خود جلب كرده است تا آينده به خواست خداوند متعال از آن آنان باشد ( ليحق الحق و يبطل الباطل و لو كره المجرمون ) { تا حق را پيروز و باطل را نابود گرداند ، اگر چه مجرمان آن را خوش ندارند . }

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *