امارت اسلامی افغانستان از درون (۴)/ تحصیل دختران

امارت اسلامی افغانستان از درون (۴)/ تحصیل دختران

به قلم:مهاجر یاسر/ ابومحمود کندزی

شیرمحمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان با استاند به حدیث صحیح:

طَلَبُ العِلمِ فَريضَةٌ عَلى كُلِّ مُسلِمٍ و مُسلِمَةٍ (ابن ماجه (۲۲۴) البزار (۶۷۴۶) ابن عبدالبر(۱۷)السیوطی ۵۲۴۶ آلبانی۳۹۱۴) طلب دانش بر هر مرد و زن مسلمان فرض است.

می‌گوید: هیچ کسی دلیل شرعی مبنی بر ممنوعیت آموزش برای دختران ندارد.

این سیاست رسمی و شرعی امارت اسلامی افغانستان در مورد آموزش تمام مسلمین است چه مونث باشد چه مذکر. اهل علم در توضیح این حدیث صحیح گفته اند که جستجو کننده ی علم در واقع در مسیر کسب علم است که با آن علم راه و مسیر مردم را در زندگی روشن می کند و مشکلات انها را رفع می کند و مردم به این شکل در بخشهای مهم عبادی و دنیوی و مادی از علم این اهل علم سود می بینند.  

طبیعی است که یک دختر و زن زمانی که مریض می شود از علمی که یک زن دیگر در امور نسائی و زنانه کسب کرده است نفع می برد؛ و برای اینکه چنین زن مسلکی و متخصصی درست شود باید ابتدا تعلیم ببیند. در مسائل آموزشی هم باید زنانی تربیت شوند که بتوانند این دختران را آموزش دهند . به همین ترتیب در تمام اموری که زنها در زندگی خود با آن مواجه می شوند باید کسانی از میان خودشان وجود داشته باشند که ابتدا آموزش ببینند و بعد از طی سالها آموزش به تخصص لازم دست پیدا کنند.

پس همچنانکه مرد در این جامعه نیاز به علمای هر فن و حرفه دارد به همین شکل زنها نیز به عنوان نیمی از این مجتمع نیاز به چنین متخصصین مسلکی دارد؛ به همین دلیل است رسول الله صلی الله علیه وسلم طلب علم را بر مرد و زن به عنوان یک فریضه معرفی کرده است.

این سیاست واضح و روشنی است که امارت اسلامی افغانستان در مورد آموزش دختران در پیش گرفته اند اما به دو دلیل نبود اماکانات آموزشی لازم برای تعلیم دختران و وجود پاره ای دیدگاههای قبیله ای هنوز این سیاست در کل جامعه پیاده نشده است.

به عنوان مثل در تمام ولایت (استان) قندوز با چندین ولسوالی(شهرستان) و روستا، دختران در تمام سطوح می توانند درس بخوانند و هیچگونه ممانعتی وجود ندارد؛ اما چون معلمین کافی از میان زنان برای دخترانی که معمولا بعد از کلاس ششم به سن بلوغ رسیده اند وجود ندارد و علاوه بر آن عرف محلی بعضی از مناطق افغانستان اجازه نمی دهد که دخترانشان در این سن نزد معلمین مرد درس مدارس رسمی را بخوانند به همین دلیل می بینیم تا زمان رفع این مشکل در بعضی از مناطق افغانستان دختران در این سن نمی توانند ادامه تحصیل دهند.

 اما نکته ای که قابل توجه است  و کلاً توسط رسانه های جنگ روانی کفار سکولار جهانی و احزاب سکولار و مرتد محلی و دارودسته ی منافقین نادیده گرفته می شود این است که:

در مدارس و دانشگاههای خصوصی  و همچنین در مدارسی که علوم فقه اسلامی تدریس می شود  (مدارس دینی) به دلیل وجود امکانات لازم و حفظ کرامت و جایگاه زن مسلمان، دختران و زنان می توانند در تمام سطوح علمی ادامه تحصیل دهند و هیچگونه محدودیت سنی برای آنها وجود ندارد؛ چه استاد و معلم آنها یک عالم در میان مردها باشد یا در میان زنها.

ادامه دارد …. ان شاء الله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *