موضع مولوی محمد جعفر محبی مدیر نهاد نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت زاهدان در حادثه مسجد مکی زاهدان چیست؟
به قلم: درا میر
هماهنگ با شایعه ی تجاوز به دختر بلوچ در شهریور ۱۴۰۱ش در چابهار ما برای اولین بار در تاریخ چند دهه ی انقلاب اسلامی ایران بعد از سراوان شاهد انتخاب و معارفه مولوی محمد جعفر محبی توسط آیت الله محامی از میان حنفی مذهبها به عنوان مدیر نهاد نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت واحد زاهدان بودیم.
مولوی عبدالرحمن محبی پدر مولوی جعفر از معتمدین نظام جمهوری اسلامی ایران و نهاد ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و از فعالین تقریب مذاهب اسلامی در بلوچستان بود و این صفت از پدر به پسر نیز رسیده است به گونه ای که مولوی جعفر توانسته است به چنین جایگاهی برسد.
با این توصیفات زمانی که پس از آنکه مولوی عبدالغفار نقشبندی اعلام کرد که تجاوز به آن دختر چابهاری برایش «محرز» شده و درواقع بدون در نظر گرفتن تمام ظوابط شرعی در مجرز شدن جرم «زنا» به تأئید وقوع جرم زنا فتوا داد که به دنبال آن شاهد موضع گیری های مختلف مولوی های مختلف و بازارگرمی رسانه های مختلف ماهواره ای و مجازی دشمنان خارجی بودیم انتظار می رفت که مولوی جعفر محبی نیز در برابر این تهاجم آشکار جنگ روانی واکنشی از خود نشان دهد.
متاسفانه بر اثر سهل انگاری و نادیده گرفتن شروط محروز شدن جرم زنا توسط کسانی چون مولوی نقشبندی و تحریک مردم و بخصوص جوانان، ما شاهد تولید فاجعه ی مسجد مکی زاهدان بودیم.
بعد از این فاجعه نیز باز ما انتظار داشتیم مولوی محبی به عنوان مدیر نهاد نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت زاهدان از خودش واکنشی نشان دهد اما …. .
اهل سنت سیستان و بلوچستان هم اکنون نیاز دارد موقف این مدیریت تازه تأسیس را در مورد فاجعه زاهدان بداند.
در زاهدان ما شاهد «تولیداتی» هستیم که این تولیدات آشکارا برای یک مولوی به عنوان امیرالمومنین بیعت می گیرند! یعنی در یک کشور عده ای به خود اجازه داده اند که با وجود رهبریت، در آن کشور برای یک مولوی جلسه بیعت به عنوان امیرالمومنین بگیرند و این مولوی هم …
یعنی شما تصور کنید در ولایت یا استانی از آمریکا یا فرانسه یا ژاپن یا افغانستان یا هر کشوری در جهان عده ای بلند شوند و بگویند این رئیس جمهور و رهبر حکومتی ماست و….!! چون امیرالمومنین یعنی رهبر حکومتی جامعه ی مسلمین.
برای شما چنین حماقتی قابل تصور است؟
شما در همین نزدیکی ها تصور کنید اگر در یکی از ولایتهای امارت اسلامی افغانستان عده ای بلند شوند و بگویند ما مولوی خودمان را داریم و با این مولوی به عنوان امیرالمومنین بیعت می کنیم و مولوی هبة الله اخوند زاده را نادیده بگیرند؛ به نظر شما امارت اسلامی چگونه برخوردی با این افراد می کند؟
به نظر شما در زاهدان چه افرادی تولید شده اند که به خود چنین اجازه ای داده اند در داخل کشور ایران برای خودشان رهبری آنهم در جایگاه امیرالمومنین انتخاب کنند؟
مولوی جعفر محبی گرامی : تابلوی بالای سرت نشان می دهد در کجا ایستاده ای و قصد حرکت در چه مسیری را داری، پس دیگر مثل سابق نمی توانی در میان طبقات مختلف مولوی ها و ماموستاها و تحصیلکردگان بنشینی و شروع کنی به نقد و…، الان صف و جایگاه و مسیر حرکت شما واضح و آشکار شده است ؛ پس بدانید که این روزها و در این آشفتگی که توسط دستهای مختلفی به وجود آمده است اهل سنت زاهدان نیاز به روشنگری و موضعگیری صریح و قاطع دارند؛ شما که در این مسند هستی واکنش شما نسبت به این وقایع چیست؟