آیا قرآن حاکمیت دموکراسی سکولاریستها را می پذیرد؟
به قلم: سید محمد رخشانی/ زاهدان
سکولارهای بلوچ سهاب و سرمچاران پاکستان به همراه دسته ای از مولوی های رنگ عوض کن مثل سایر سکولاریستهای کورد تورک و عرب و غیره و مُلاهای دین فروشی که همراه آنها شده اند مهمترین هدف خود در فعالیت های سیاسی را ایجاد حکومتی سکولار و دموکرات که اسلام در آن دخلی نداشته باشد معرفی می کنند. با این حال در کمال دغل بازی سعی می کنند سکولاریسم را موافق با اسلام معرفی کنند! حال آنکه تناقض نظام های غیر اسلامی با مسلمانی را خود قرآن با وضاحت کامل بیان نموده است.
در زمان پیامبر صلی الله علیه و سلم بعضى از مردم خواستار داوری پيامبر بر اساس قوانين جاهليّت شدند، خداوند متعال در رد درخواست آنان آیه « أَفَحُكْمَ الجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ ۚ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ» را نازل کرد. یعنی عده ایی در مقابل حکومت اسلامی خواهان حکومت نظامی که در زمان جاهلیت وجود داشت بودند که خداوند متعال با جمله استفهام انکاری در آیه مذکور هر نظامی غیر از نظام اسلامی را رد کرد.
صاحب مقبول ترین تفسیر متداول؛ ابن کثیر رحمه الله در تفسیر این آیه دو نکته مهم بیان می نمایند:
- اول اینکه هر حکمی که در برابر احکام ثابت و آشکار الهی قرار گیرد، حکم جاهلیت است و تفاوتی ندارد که در چه زمانی و توسط چه کسانی وضع شود.
- و دوم آنکه اگر کسی احکام الهی را زیر پا گذاشته و آنها را به سخره گیرد و به سراغ نظام های غیر اسلامی برود از اسلام مرتد گشته و باید با او جهاد صورت گیرد تا به احکام الهی برگردد.
کلام ایشان را با ترجمه فارسی مشاهده نمایید: «ينكر الله تعالى على مَن خرج عن حكم الله المحكم، المشتمل على كل خير، الناهي عن كل شر، وعدل إلى ما سواه من الآراء والأهواء التي وضعها الرجال بلا مستند من شريعة الله، كما كان أهل الجاهلية يحكمون به من الضلالات والجاهلات مما يضعونها بآرائهم وأهوائهم، وكما يحكم به التتار من السياسات الملكية المأخوذة عن ملكهم جنكيز خان الذي وضع لهم “الياسق”، وهو عبارة عن كتاب مجموع من أحكام قد اقتبسها من شرائعَ شتى، من اليهودية والنصرانية والملة الإسلامية، وفيها كثير من الأحكام أخَذَها من مجرد نظره وهواه، فصارت في بنِيه شرعًا متبعًا يقدمونها على الحُكم بكتاب الله وسنة رسوله صلى الله عليه وسلم، ومن فعل ذلك منهم فهو كافر يجب قتالُه حتى يرجع إلى حكم الله ورسوله، فلا يُحكِّم سواه في قليل ولا كثير».
«خداوند کسانی را که شریعت انسان ساز وی که در بر گیرنده همه خیرات و نهی کننده از هر شر و فسادی است را فرو گذاشته و نظرات، اصطلاحات، هواهای نفسانی و قوانین گمراه کننده بشری را جایگزینش میکنند به باد انتقاد گرفته و بر آنها انکار میکند. چنانکه اهل جاهلیت مبتنی بر نظرات و هوس های خودشان حکم میکردند و چنانکه مغولها بر اساس سیاستهای «چنگیز خان» فرمانروایی میکردند؛ او کتابی موسوم به «یاسق» را برایشان وضع کرد – که برگرفته از قوانین یهودیان، مسیحیان، مسلمانان و آراء و دیدگاههای خودش بود -، و به عنوان قوانین مقرر و اجرایی حکومت تلقی شده و احکام خدا و پیامبر را تحت الشعاع قرار داده بود. این قوانین در نوادگانش به عنوان شرعی متبع قرار گرفت که حکم بر اساس آن را بر حكم قرآن و سنت ترجیح دادند. از این رو هر کس چنین اقدامی به عمل آورد کافر بوده و باید تا زمان بازگشت به دین خدا با وی به #جهاد و قتال برخواست» (تفسیر القرآن العظیم – از ابن کثیر (۱۱۹/۳) دار الکتب العلمیه)
پس در اینجا شخص یا دین اسلام کامل را می پذیرد یا دین سکولاریسم را ، شخص یا مسلمان است یا کافری سکولار و ترکیب مسلمان و کافر وجود ندارد.