نظريه تكاملی داروين از ديدگاه احمد مفتی زاده بنیانگذار مکتب قرآن سنندج
به قلم: ابوعبدالله جاف جوانرو
منهج برای یک دعوتگر همچون عینک است و چنانچه اهل دعوت و جهاد دارای منهج سالم و صحیحی نباشند معمولاً تحت تاثیر جریانات و اتفاقات اطراف خود قرار گرفته و دچار اشتباهات فاحشی می شوند.
البته اهل اجتهاد نیز گاه به دلیل جهل و یا تاویل اشتباه دچار خطاهای فاحشی می شوند که بر کسی پوشیده نیست و این به دلیل خصلت انسان بودن انسان است . اسلام برای اصلاح این اشتباهات و اختلافات ابزاری مهم به نام شورای اولی الامر را معرفی کرده است و اختلاف در شورا کلا باعث رحمت و به وجود آمدن روشی جدید در مسائل اجتهاد پذیر و پاسخ به نیازهای مسلمین می شود و تنها شوری می تواند مانع تبدیل شدن این اختلافات به شرک تفرق و مصیبتهای تفرق شود.
زمانی که این شورا توسط معاویه از بین رفت ما به تدریج شاهد پیدایش تفرق و پیدایش انواع فرقه ها و مذاهب و تفاسیر و مذاهب مختلف بوده ایم. یکی از این تفاسیر به کاک احمد مفتی زاده بنیانگذار مکتب قرآن برمی گردد که در مواردی ما بر این باور هستیم ایشان دچار اشتباه شده اند مثل همین دیدگاهش در مورد تکامل انسان از حیوان به این چیزی که هستیم.
کاک احمد در توضيح آيه ۱۳ سوره حجرات با الهام از تحلیلهای چپی حاکم بر کردستان در اوایل انقلاب اسلامی ۵۷ ایران چنین میگويد : بخلاف تصور نژادپرستان كه هريك از چهار نژاد سرخ و سياه و سفيد و زرد را به نوعی از ميمونها نسبت ميدادند ، در اولين مرحله از مرحله انتقال از حيوان به انسان فقط يك نر و ماده تحول يافته اند و همه نژادها از همان نر و ماده اند منتهی نقل و انتقالات و تحولات خشكيها و درياها و عوض شدن شرايط گوناگون در طول صدها و هزاران قرن عامل اختلاف رنگها و خصوصيات جسمانی شده است .[ كتاب حكومت اسلامی ص ۴۹ و ۵۰]
اگر در نگاهی كلي و اجمالی از ابتدای پيدايش انسان و زندگی روی درختان و در غارها را تا امروز كه عصر فضا است مرور كنيم مي بينيم كه مجموعا اين حركت تقدمی و تكاملی بوده است و گر نه نمونه های فراوان از تمدنها را در تاريخ می شناسيم كه درخشيده اند و بعد خاموش شده اند و بعد گاهی تا قرنها نه در آنجا و نه در جای ديگر ، آن حركت زنده نشده و تاريخ در همه جا به مرحله پيش از آن تمدنها بر گشته است . [كتاب حكومت اسلامی ص ۷۲ و ۷۳]
وجود این دیدگاههای اشتباه از سوی کسانی که ما آنها را انسانهایی زحمتکش دلسوز برای مسلمین می دانیم مشکلی ندارد و اشتباه در تاویل و اجتهاد چیزی نیست که در میان اهل علم تازگی داشته باشد، مشکل زمانی است که بعد از مرگ این شخص عالم کسانی از دارودسته ی منافقین سکاندار این تفکرات اشتباه شوند و ضرارهایی را در قالب گروه و دسته و حزب و مسجد و غیره بسازند که از پشت این ضرارها نه تنها حاضر به اصلاح و پرهیز از تفرق نیستند بلکه به عنوان بخشی از «جبهه»ی کفار سکولار خارجی و احزاب سکولار محلی به منهج و مفاهیم صحیح اسلامی و دارالاسلام نیز حمله می کنند. مشکل واقعی اینجاست.