دسته هائی از تصوف و مبارزه با اهل جهاد

دسته هائی از تصوف و مبارزه با اهل جهاد

 به قلم: خالد هورامی

با آنکه در میان اهل تصوف بزرگانی وجود داشته اند که تا همین چند سال پیش پرچمداران جهاد بر علیه کفار اصلی و ظالمین محلی بوده اند و حاکمیتهای قدرتمندی چون عثمانی ها را نیز پایه ریزی کرده اند با این وجود در میان اهل تصوف عده ای نیز وجود داشته و دارند که با اندیشه های ضد اسلامی خود با جهاد و اهل جهاد مبارزه کرده اند.

البته این دسته از مخالفین جهاد در عصر ما اکثراً در اختیار طاغوتهای حاکم بر مسلمین در امده اند و حتی مثل افرادی چون رمضان قدیراف چچنی به عنوان سربازی از سربازان کفار بر علیه اهل دعوت و جهاد عمل کرده و می کنند.

دسته هائی از اهل تصوف با چنگ زدن به جمله­ی عربی: «رجعنا من الجهاد الأصغر الي الجهاد الأكبر» و معرفی کردن آن به عنوان حدیث، از جهاد و مقابله با کفار عملاً دست کشیده و هرگز نقل نشده که این دسته از اهل تصوف در جهاد علیه کفار و مشرکین شرکت کرده باشند.

  1. ابن عربی می­گوید:«انّ الله إذا سلّط ظالما علي قوم فلن يجب ان يقاوموه لأنّه عقاب لهم من الله»: «وقتی خداوند ظالمی را بر قومی مسلط کرد، مقاومت در برابر او بر ملت واجب نیست؛ چون آن حاکم ظالم، عذابی از جانب پروردگار بر آن قوم است.»
  2. شیخ شعرانی می­گوید: «لقد أخذ علينا العهد بأن نأمر أخواننا أن يدوروا مع الزمان و أهله كيفما دارولايزدرون قط من رفعه الله عليهم»: «از ما عهد و پیمان گرفته شده که به برادران خود اعلام کنیم با زمانه و اهل آن بچرخند هر جور که چرخید و هرگز در صدد برداشتن آنچه خدا بر آنان گذاشته (مسلط کرده) نباشند.»
  3. ابن عربی و شیخ ابن الفارض هر دو رهبر اهل تصوف هر دو در زمان جنگ صلیبی علیه مسلمین زیسته­اند. هرگز کسی نشنیده که با آنان جهاد کرده یا کسی را به جهاد علیه آن­ها تشویق کرده باشند، بلکه حتی مردم را از مقابله و جهاد با کفار بر حذر داشته و مسلمین را به نوکری و زیردستی کفار دعوت کرده­اند. این جمله از هر دوی آن­ها نقل شده که گفته­اند: «إنّ الله هو عين كلّ شيء فليدع المسلمون الصليبيّين، فما هم الا الذّات الألهيّة متجسّدة بتلك الصور»: «هرکس و هر چیزی عین ذات الله تعالی است، پس مسلمانان نباید با مسیحی­ها جهاد کنند؛ چون در واقع پروردگار است که در کالبد و قیافه و چهرۀ آنان تجلی یافته است.»
  4. غزالی در کتاب«المنقذ من الضلال» می­گوید: من به هنگام جنگ صلیبی علیه مسلمین به غارهای سوریه و صخرۀ بیت المقدس می­رفتم و در خلوت خود مشغول عبادت می­شدم و به مدت بیشتر از دو سال درب غار را بر خود بستم.

در نتیجه حملۀ مسیحی­ها به مسلمین، بیت المقدس به دست کفار افتاده و غزالی دوازده سال پس از آن نیز زندگی کرد و هرگز کسی را به جهاد علیه آنان تشویق نکرد.

امروزه نیز شما اثری از این اشخاص در میدانهای دعوت و جهاد نمی بینید و اگر با پشتیبانی کفار سکولار جهانی و طاغوتهای محلی اینها صاحب گروه و دسته و جمعی شده اند کلاً در برابر اهل دعوت و جهاد و دارالاسلام و جماعت مومنین قرار گرفته اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *