شیخ ابوحمزه المهاجر هورامی حفظه الله :اگر راهپیمائی حرام است چرا خودتان در مناسبتهای مختلف انجامش می دهید؟

«السُّنة» و «أَهْلُ السُّنَّةِ» بودن و «الجَمَاعَة» و «أَهْلُ الجَمَاعَة» بودن، احکام و وظایف (پاسخ به سوالات)

س۱۰: اگر راهپیمائی حرام است چرا خودتان در مناسبتهای مختلف انجامش می دهید؟

ج: اگر به راهپیمائی همچون یک ابزار مثل اسلحه و ماشین و تلویزیون و غیره نگاه کنیم متوجه می شویم که از این ابزارها هم می توان استفاده ی مثبت کرد هم منفی. هم می توان با یک اسلحه از دارالاسلام و دین و جان و ناموس و سایر ضروریات دفاع کرد و دارالکفرها را آزاد نمود و هم در مخالفت با شریعت الله از آن استفاده کرد.

کسانی که اهل جماعت نمی شوند و مسیر صحیح امر به معروف و نهی از منکر در سطح حکومتی را از کانال صحیح آن انجام نمی دهند و مسیر «عبدالله بن سبأ» را طی می کنند و دست به راهپیمائی و اغتشاش می زنند که در نهایت به جماعت مسلمین صدمه وارد می شود کارشان غیر شرعی و انحرافی است؛ اما  هر جمعی از مسلمانها كه دسته جمعی به راهپیمائی یا هر کار جمعی بروند به شرطی كه آن حركت دسته جمعی، «یَغیظُ الْكُفَّارَ»، كفار را به غیض در بیاورد و باعث خشم کفار شود این عمل صالح است.

الله تعالی می فرماید:لاَ یَطَؤُونَ مَوْطِئاً یَغِیظُ الْکُفَّارَ وَلاَ یَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَّیْلاً إِلاَّ کُتِبَ لَهُم بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللّهَ لاَ یُضِیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِینَ ‏(توبه/۱۲۰) و گامی به جلو برنمی‌دارند که موجب خشم کافران شود، و به دشمنان دستبردی نمی‌زنند (و ضرب و قتل و جرحی نمی‌چشانند و اسیر و غنیمتی نمی‌گیرند) مگر این که به واسطه آن، عمل صالح و کار نیکوئی برای آنان نوشته می‌شود (و پاداش نیکوئی بدانان داده می‌شود). بیگمان الله پاداش نیکوکاران را (بی‌مزد نمی‌گذارد و آن را) هدر نمی‌دهد.‏

مثلاً مسلمین بعد از ایمان آوردن عمر بن خطاب به صورت دسته جمعی به سمت کعبه تکبیر گویان راهپیمائی کردند و برای اولین بار آشکارا در اطراف کعبه نماز خواندند[۱] و این حرکت دسته جمعی مومنین هم باعث غیض و خشم کفار سکولار شد و هم شکوه و هیبت کفار سکولار را در هم شکست و باعث تقویت روحیه و جبهه ی مومنین شد.

بدون شک حضور فعال ما در شوراهای مختلف و انجمن های صنفی و نهادهای مردم نهاد و سایر مراکز قدرت جهت انتخاب مومنی فقیه و متخصص و توانا به جای جاهلین و دارودسته ی منافقین و طرفداران احزاب سکولار محلی حركت دسته جمعی شرعی و عمل صالحی است که باعث «یَغیظُ الْكُفَّارَ» می شود و كفار را به غیض در می آورد.

حتی حضور فعال در نمازهای جمعه و جماعتها و پرکردن مساجد و برگزاری دسته جمعی عیدهای فطر و قربان و سایر امور جمعی که باعث غیض و خشمگین شدن کفار می شود «عمل صالح»ی است که در وضع موجود باید به عنوان یک ابزار و اسلحه در جنگ نرم و روانی با کفار آشکار و پنهان داخلی از آن استفاده کرد. 


[۱] سیره ابن هشام ج۱ ص۲۱۵-۲۱۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *