«السُّنة» و «أَهْلُ السُّنَّةِ» بودن و «الجَمَاعَة» و «أَهْلُ الجَمَاعَة» بودن، احکام و وظایف (پاسخ به سوالات)
س ۴: بر اساس حدیث: الْغَزْوُ غَزْوَانِ، جهاد با امام الجماعة صحیح است و جهاد بدون امام و در گروههای متفرق و جهاد گروههایی که از امام سرپیچی کرده اند چگونه است؟
معاذ بن جبل می گوید که رسول الله صلى الله عليه وسلم فرموده است:الْغَزْوُ غَزْوَانِ؛ (جهاد تهاجمی بر دو نوع است) فَأَمَّا مَنْ ابْتَغَى وَجْهَ اللَّهِ وَأَطَاعَ الْإِمَامَ وَأَنْفَقَ الْكَرِيمَةَ وَيَاسَرَ الـشَّرِيكَ وَاجْتَنَبَ الْفَسَادَ، (اگر کسی برای رضای خداوندی جهاد بکند، از امام اطاعت بکند، بهترین مال خود را در راه جهاد خرج بکند، سبب راحتی دوستان گردد (با آنان برخورد زیبا بکند) و از فساد خودداری بکند،) فَإِنَّ نَوْمَهُ وَنُبْهَهُ أَجْرٌ كُلُّهُ (در این صورت به تحقیق خواب و بیداری آنکس همه اش اجر و ثواب است،) وَأَمَّا مَنْ غَزَا فَخْرًا وَرِيَاءً وَسُمْعَةً وَعَصـَى الْإِمَامَ وَأَفْسَدَ فِي الْأَرْضِ فَإِنَّهُ لَمْ يَرْجِعْ بِالْكَفَافِ. [۱] اما اگر کسی برای تفاخر و ریاکاری جهاد بکند، از امام اطاعت نکند و در روی زمین فساد بکند، برای وی مزدی نیست.
غزو: یعنی هجوم، حمله، تهاجم، مورد تاخت و تاز قرار دادن، استيلا ، تعرض؛ یعنی: جهاد ابتدائی و تهاجمی ؟ نه دفاعی؛ چون زمانی که کفار حمله می کنند ممکن است به حکم ضرورت در هر نقطه ای جماعت کوچکی جهت انجام فریضه ی واجب عینی دفاع شکل بگیرد که به تدریج از اجتماع این جماعتهای کوچک مجلس واحد شورای مجاهدین به عنوان یکی از نازلترین ۳ ابزار شکل می گیرد.
امروزه به دلیل وجود الجماعة و دارالاسلام، تمام مومنین با هر تعدادی که باشند می توانند خود را به امام و رهبر الجماعة متصل کنند و اهل الجماعة شوند و دستورات لازم جهت جهاد تهاجمی و دفاعی را نیز بگیرند مگر زمانی که الجماعة همچون صلح حدیبیه با دارالفکرهای خاصی صلح و پیمانی داشته باشد که در این صورت این مومنین مجاهد خودشان می توانند در این دارالکفرهای خاص چون ابوبصیر الکوردی جماعتی واحد موازی با الجماعة اصلی برای پیشبرد امر جهاد داشته باشند.
[۱] أخرجه أبو داود (۲۵۱۵) واللفظ له، والنسائي (۴۱۹۵)، وأحمد (۲۲۰۹۵). الألباني، صحيح أبي داود ۲۵۱۵/ شعيب الأرناؤوط، تخريج سنن أبي داود۲۵۱۵