گذری کوتاه به دستاوردهای امارت اسلامی افغانستان طی دو سالی که به حکم رسیده است.(۳/۳)

گذری کوتاه به دستاوردهای امارت اسلامی افغانستان طی دو سالی که به حکم رسیده است.(۳/۳)

به قلم : دکتر سعید افغانی

  • مدیریت امور اقتصادی و رونق آن:
    علیرغم همه چالش های موجود که توسط آمریکا و جامعه جهانی با اعمال تحریم های ناعادلانه اقتصادی و مسدود کردن وجوه افغانی در بانک های آمریکایی ایجاد شده است. امارت اسلامی افغانستان رشد و شکوفایی اقتصادی را  از طریق اجرای پروژه های زیربنایی مختلف در داخل کشور در اولویت قرار داده است.
    در همین چارچوب معاون نخست وزیر در امور اقتصادی امارت اسلامی افغانستان در آغاز سال ۱۴۰۲ هجری شمسی مطابق با سال ۲۰۲۳ میلادی یازده پروژه بزرگ ملی را در سراسر کشور افتتاح کرد.
    در سطح داخلی؛ امارت اسلامی متعهد به مبارزه با کشت مواد مخدر، قاچاق مواد مخدر و تولید تریاک است. همچنین نزدیک به ده هزار معتاد خیابانی را جمع آوری و در بیمارستان های ترک اعتیاد بستری کرد. امارت اسلامی نیز می کوشد با معالجه معتادان جامعه ای سالم و عاری از مواد مخدر ناشی از اشغال افغانستان توسط آمریکا ایجاد کند.
    در سطح منطقه؛ مرکز تجارت افغانستان و ایران بین امارت اسلامی افغانستان و ایران و نمایشگاه دایمی در کابل به عنوان گامی اساسی برای توسعه روابط تجاری ایران و افغانستان افتتاح شد که به نوبه خود باعث افزایش روابط تجاری بین دو کشور می شود.
    همچنین کار بر روی ایجاد خط آهن برای اتصال دو کشور  در غرب کشور بین شهرهای افغانستان هرات و خواف ایران به منظور تسهیل تجارت و حمل و نقل را آغاز کرد.
    از منظر اقتصاد خارجی؛ رویکرد امارت اسلامی افغانستان «سیاست خارجی معتدل و اقتصادی محور» است. در این راستا، امارت تلاش کرد تا با همه کشورهای جهان تعامل سازنده و مثبتی داشته باشد. به طوری که افغانستان یک مسیر امن ترانزیتی برای اتصال جنوب آسیا به آسیای مرکزی در حوزه اقتصادی در سطح منطقه فراهم می کند.
    همچنین مذاکرات جدی با کشورهای آسیای مرکزی برای پیوند این منطقه به جنوب آسیا و افزایش روابط اقتصادی در منطقه از طریق افغانستان در جریان است. علاوه بر این، امارت اسلامی مصمم به دستیابی به پروژه های بزرگ اقتصادی منطقه است
    و در نهایت! علیرغم همه موانع موجود در خاک افغانستان از جمله خشکسالی چندین ساله، تغییرات آب و هوایی منطقه، بیکاری، عدم امنیت غذایی، عدم به رسمیت شناختن سیاسی حکومت امارت اسلامی افغانستان و ایجاد چالش های اقتصادی توسط اعمال تحریم های اقتصادی بر بانک های افغانستان، مسدود کردن وجوه افغانی توسط آمریکا و عدم همکاری و به رسمیت شناختن از سوی کشورهای اسلامی و عربی و جامعه جهانی. امارت اسلامی و رهبری آن مصمم به خدمت به مردم، رونق اقتصاد و ساختن کشور خود هستند. زیرا آنها به این کلام الهی یقین دارند:
    إن الله لا يغير ما بقوم حتى يغيروا ما بأنفسهم
    ما آینده افغانستان را به امید خدا درخشان و روشن می بینیم و ما ذلك علی الله بعزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *