دکتر مولانا علی احمد «نذیر احمد» سلامی (کاندیدای ششمین دورۀ مجلس خبرگان رهبری در استان سیستان و بلوچستان )
عزم راسخی از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب استان پهناور سیستان وبلوچستان از اقوام ومذاهب وگرایش ها ونحله های مختلف فکری با انتخاب مولوی نذیراحمد سلامی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری به وجود آمده است ، اما مولوی نذیر احمد سلامی کیست؟
مولوی علی احمد سلامی مشهور به مولوی نذیر احمد فرزند علیمحمد در سال ۱۳۲۴ در دهستان کیشکور شهرستان سرباز در خانواده روحانی متولد شد.
دوره ابتدایی را در منطقه سرباز گذرانیده و پسازآن، تحصیلات مقدماتی حوزوی را در محضر استانیدی همچون جناب مولانا تاج محمد بزرگزاده در دارالعلوم کراچی در محضر استادانی ازجمله مولانا مفتی محمد شفیع، مولانا محمد رفیع عثمانی، مولانا محمدتقی عثمانی، مولانا شمس الحق و مولانا سبحان محمود تا پایان دوره خارج به اتمام رساند و بعدازآن برای تحصیلات دانشگاهی وارد دانشگاه کراچی و موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد شد.
سوابق مولانا نذیر احمد سلامی
- نماینده مردم استان سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری،
- عضویت در شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و انجام فعالیتهای تحقیقی و پژوهشی،
- مدرس دروس سطح عالی، خارج و تخصص فقه، در حوزه علمیه دارلعلوم مکی زاهدان
- استاد دانشگاه مذاهب اسلامی در تهران
- از سال ۱۳۵۷ با دعوت حضرت مولانا عبدالعزیز ملا زاده (ره) در حوزه علمیه دارالعلوم زاهدان به تدریس و مدیریت داخلی حوزه به مدت شش سال اشتغال داشته است.
- همچنین از زمان حضور در دارالعلوم مکی زاهدان در سال ۱۳۵۷ بنابه توصیه و معرفی مولانا عبدالعزیز ملازاده رحمه الله تاکنون در برنامههای مختلف صدا و سیمای استان مانند تفسیر قرآن کریم و پاسخ به سؤالات مذهبی و بیان احکام به زبانهای بلوچی و اردو فعالیت دارد.
آثار و تألیفات
از تألیفات وی کتابهایی چون تاریخ اسلام، محورهای دعوت و تبلیغ، بانوان نمونه عصر پیامبر و صحابه، سه همسفر، چگونه زیستن در پرتوی آداب شریعت، دورنمای تاریخ حادثه کربلا و هدیهای به خواهران و بیش از ۱۵ مقاله علمی در موضوعات مختلف در مجامع بینالمللی است.
مجموعه این موارد سبب شده است که از او بهعنوان یکی از برجستهترین نخبگان اهل سنت ایران نام ببرنند شخصیتی که حضرت مولانا عبدالعزیز ملازاده با وجود بهترین شرایط برای مولوی نذیراحمد در کراچی با تدریس در جامعه فاروقیه در کنار مولانا سلیم الله خان و بورسیه تحصیلی در دانشگاه ریاض از ایشان برای تدریس در بزرگترین حوزه علیمه درالعلوم مکی دعوت کند تا دروس فقه وحدیث را تدریس و ایشان پس از گذشت چهل و چهار سال همچنان به وفای خود برای تدریس در این دانشگاه بزگ علمی همچنان عمل نموده است.
و اینک عزم راسخی از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب استان پهناور سیستان وبلوچستان از اقوام ومذاهب وگرایش ها ونحله های مختلف فکری بوجود امده است که باردیگر به ایشان در انتخابات مجلس خبرگان رهبری اعتماد نمایند.