در انتخابات پیش روی دارالاسلام ایران و با اینهمه شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی اخبار کدامیک را بگیریم؟

در انتخابات پیش روی دارالاسلام ایران و با اینهمه شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی اخبار کدامیک را بگیریم؟

 اخبار چون با زندگی درونی و آرامش قلبی انسانها و سپس با تنظیم روابط خارجی و رفتاری انسانها ربط دارند گرفتن آن از منبع مطمئن یا نا مطئمن می تواند بر درون و بیرون ما تاثیر مستقیم داشته باشد.

در قرآن کریم به عنوان مثال داستان هُدهُد در رساندن خبر به سلیمان علیه السلام را داریم که: فمَكَثَ غَيْرَ بَعِيدٍ فَقَالَ أَحَطتُ بِمَا لَمْ تُحِطْ بِهِ وَجِئْتُكَ مِن سَبَإٍ بِنَبَإٍ يَقِينٍ ﴿النمل:٢٢﴾ چندان طول نکشید (که هدهد برگشت و) گفت: من بر چیزی آگاهی یافته‌ام، که تو از آن آگاه نیستی. من برای تو از سرزمین سبا یک خبر قطعی و مورد اعتماد آورده‌ام.

هُدهُد نگفت: شنیدم  یا خواندم یا به من گفتند! بلکه گفت:(خبری قطعی و درست را برای تو آورده ام)! و سلیمان علیه السلام هنگامی که این خبر را از هُدهُد شنید چگونه با آن معامله کرد؟ آیا به سرعت و فوری همانند دوران کنونی ما بدون اینکه از صحت خبر مطمئن شوند خبر را نشر می کنند، آن را تایید کرد؟یقینا خیر، بلکه در پاسخ به هُدهُد گفت:قالَ سَنَنظُرُ أَصَدَقْتَ أَمْ كُنتَ مِنَ الْكَاذِبِينَ {نمل:٢٧} (سلیمان به هدهد) گفت: تحقیق می‌کنیم تا ببینیم راست گفته‌ای یا از زمره دروغگویان بوده‌ای.‏

 به همین دلیل تحقیق و بررسی اخبار و یقین حاصل کردن از صحت آن بسیار مهم است حتی اگر از سوی مومنین باشد.

باز الله تعالی در مورد اخبار صادر شده توسط مسلمین فاسق می فرماید: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ (حجرات/۶) ی مؤمنان، هر گاه فاسقی خبری برای شما آورد تحقیق کنید، مبادا از روی نادانی به قومی رنجی رسانید و سخت از کار خود پشیمان گردید.

در اینجا به خاطر تبعاتی که دارد تحقیق از صحت و سقم اخباری که توسط مسلمین فاسق صادر می شود بسیار مهم است، به نظر شما تحقیق در مورد اخباری که کفار سکولار جهانی و مرتدین سکولار داخلی نشر می دهند ضرروی تر نیست؟ 

پس قبل از انتشار و نشر آن، یکی از درخواست های آیین بزرگ اسلام و منهج و سنت پیامبران علیهم السلام و بزرگان دینی اطمینان از صحت خبر بوده است و وظیفۀ هر مسلمانی است که از نشر اخبار خالی از صحت و اطمینان که از درستی و نادرستی آن مطمئن نیستند، پرهیز کنند و از شایعه پراکنی برحذر باشند.

اما چه کسی راست می گوید؟ در این جنگ روانی و مسلحانه ای که دارالاسلام با کفار سکولار جهانی و احزاب سکولار محلی درگیر است تنها به اخبار رسانه ای دارالاسلام اعتماد کن حتی اگر در مواردی مثل جنگ احزاب توسط نعیم بن مسعود اخبار نادرستی در رسانه های عمومی به کفار اصلی داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *