
مُلایی که می گوید باید سکولاریسم و دموکراسی حاکم باشد
به قلم: مسعود سنه ای
آیا سکولاریسم که آشکارا می گوید حکم باید از الله گرفته شود به مردم داده شود کفر بواح و آشکار نیست؟
آیا کسی که به سوی سکولاریسم دعوت می دهد به سوی کفر بواح و آشکار دعوت نداده است؟
جواب هر دو سوال مثبت است.
امام نووی شافعی از قول قاضی عیاض مالکی بیان می کند که: «أَجْمَعَ الْعُلَمَاءُ عَلَى أَنَّ الْإِمَامَةَ لَا تَنْعَقِدُ لِكَافِرٍ وَعَلَى أَنَّهُ لَوْ طَرَأَ عَلَيْهِ الْكُفْرُ انْعَزَلَ»[۱] علماء اجماع دارند که امامت و رهبریت برای کافر منعقد نمی شود و چنانچه رهبر مسلمانی هم کافر شود از مقامش عزل می گردد.
ابن منذر هم می گوید: تمام اهل علم بر این امر اجماع دارند که به هیچ عنوان کافر ولایت و سرپرستی بر مسلمان ندارد[۲]
بدون شک یک شخص نابالغ که قدمای ما به عنوان جاهل از او یاد می کنند لازم است که عقیده اش را به صورت تحقیقی یاد بگیرد و ممکن است در مسیر اشتباهات زیاد و سوالات مختلفی هم داشته باشد تا به بلوغ می رسد و وارد دایره ی اسلام می گردد . حالا اگر وارد دایره ی اسلام شد دیگر در برابر حکم الله تعالی اختیاری برایش باقی نمی ماند : و ما كان لمومن و لا مومنه اذا قضى الله و رسوله امرا ان يكون لهم الخيره من امرهم و من يعص الله و رسوله فقد ضل ضللا مبين (احزاب/۳۶)
اما خارج از این دوره ی جاهلی قبل از بلوغی که عرض شد در مورد افرادی در سنین بالا و با عقاید مختلف که بر قانون شریعت آگاهی دارند باید گفت : مَا يُجَٰدِلُ فِيٓ ءَايَٰتِ ٱللَّهِ إِلَّا ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ [غافر: ۴] هیچکس به جدال و نزاع باطل در برابر آیات الله برنمیخیزد مگر کسانی که کافر باشند.
حالا این شخص یا یک کافر آشکار است یا یک کافر پنهان که تحت عنوان منافقین یا سکولار زده ها ما با این گروه آشنائی کاملی داریم
مُلا یا مولویی که در عصر حاضر و با اینهمه رسانه و آگاهی باز برای سکولاریسم و دموکراسی سکولاریستها دعوت می دهد بر اساس سخن رسول الله صلی الله علیه وسلم: من تشبَّهَ بقومٍ فهوَ منهم.[۳] خودش را در عقیده و فکر شبیه آنها کرده و بدون شک خودش هم کافری مثل آنهاست.
[۱]النووي، أبو زكريا، شرح النووي على مسلم ج ۱۲ ص ۲۲۹
[۲] ابن القيم، أحكام أهل الذِّمَّة (۲/ ۷۸۷) نقله عنه إنَّه قد “أجمع كلُّ مَن يُحفَظ عنه مِن أهل العلم أنَّ الكافر لا ولايةَ له على المسلم بِحال
[۳] أبو داود (۴۰۳۱) واللفظ له، وأحمد (۵۱۱۴)