چگونه دختران و مادران ما را جاهل بار آوردند؟

چگونه دختران و مادران ما را جاهل بار آوردند؟

به قلم: سلیمان ژاوردی

یکی از بزرگترین صدماتی که دستهای مجهول به مومنین زدند و همچون یک سنت سیئه در میان مسلمین ادامه پیدا کرده است جلوگیری کردن از دختران و زنان از ورود به مساجد به عنوان مهمترین مراکز تربیتی است در حالی که رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید: لا تمنعوا إماءَ اللهِ مساجدَ اللهِ.[۱] زنان خود را از رفتن به مساجد منع مكنيد.

ام المومنین عایشه رضی الله عنها از رسول الله صلی الله علیه وسلم روایت می کند که می فرماید: قَدْ أُذِنَ أنْ تَخْرُجْنَ في حَاجَتِكُنَّ. [۲]براى قضاى حاجات و برطرف كردن آن به شما اجازه خروج از خانه داده شده است.

آیا نیاز و حاجتی مهمتر از گرفتن شریعت الله و آگاه شدن از مبانی شریعت الله برای هر مسلمانی وجود دارد؟ اگر مسلمانی چنینی علم و آگاهی هایی را نگیرد چگونه خود و جامعه را اصلاح کند در حالی که یک ضرب المثل عربی است که می گوید:«الام تصنع الامة»مادر پایه وسازنده امت است.

 این یک واقعیت است که از زمانی که نوزاد در شکم مادر شروع به حرکت می کند، تأثیر هر خوبی و بدی مادر را می پذیرد. تا زمانی که عاقل تر شود، تاثیر مادر را بیشتر می پذیرد

. بلکه پاکی زن بر زندگی شوهر و عبادت و دین او تأثیر می گذارد. به همین دلیل گفته شده است که زن حافظ نیمی از دین مرد است

 دینداری و معرفت دینی زن رنگ خوبی را به فرزندان القا می کند، اگر مادر دیندار باشد فرزند کامل می شود.

 امام شافعی را مادرش تربیت کرد. امام احمد تحت تربیت مادرش بود. امام بخاری را مادرش تربیت کرد. عفراء بنت عبید صحابی خوش شانسی است که هفت پسرش در جنگ اول اسلام شرکت کردند. آن دو پسر دلیر یک مادر مقدس، معاذ و معوذ بودند که ابوجهل را کشتند. زمانی که مادران به فرزندان خود هدیه دینی دادند، فرزندان مجاهد به دنیا آمدند، سپس فرزندان عالم به دنیا آمدند.

این مادران به اصول شرعی آگاه بودند و چنین بزرگانی تربیت کردند، هم اکنون اطراف خودت را نگاه کن و ببین در امور فقه شرعی و آگاهی بر قوانین شریعت الله فرق بین زنان و مردان ما چقدر شده است؟

میزان جهالت قشر دختران و زنان به منابع فقه و درک شریعت را نمی بینی؟

پس به تدریج و بار دیگر زنها را به مساجد الله برگردانیم.


[۱]  البخاري (۹۰۰) ومسلم (۴۴۲)

[۲]  البخاری ۱۴۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *