شناختی مختصر بر سازمان جهانی القاعده به عنوان «نازلترین ابزار» در چند دهه گذشته

دکتر عبدالله عزام و اسامه بن لادن هر دو از جریان اخوان المسلمین شاخه ی سید قطبی بودند ، بر خلاف الظواهری که دارای تفکرات نجدیت است.

شناختی مختصر بر سازمان جهانی القاعده به عنوان «نازلترین ابزار» در چند دهه گذشته

به قلم: اصلان

بسم الله، الحمدلله:

می دانیم که الله تعالی با جماعت واحد است و تفرق هم از صفات سکولاریستها( در اصطلاح شرعی و قرآنی، سکولاریستها معادل مشرکین و احزاب هستند) است، آن ابزاری که می تواند بعد از دوران نبوت و بعد از رسول الله صلی الله علیه وسلم به صورت کامل از جماعت مسلمین محافظت کند خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ ست، در غیاب این و در حالت اضطرار و ضرورت، حکومت بدیل اضطراری اسلامی بهترین گزینه است، و در غیاب این دارالاسلام و حاکمیت بدیل اضطراری هم، مسلمین درموقعیتهای حساسی قرار می گیرند که تنها و تنها مجلس واحد شورای مجاهدین آنهاست که می تواند به صورت ضعیفتری از این جماعت واحد نگهداری کند.

در خارج از دارالاسلام ایران به عنوان اولین حکومت بدیل اضطراری اسلامی در زمان ما، اولین مجلس واحد شورای مجاهدین که شکل گرفت سازمان القاعده بود. سازمان القاعده، سازمانی که بر جهاد و بازگرداندنِ روح اسلام به پیکر مسلمین اهل سنت در سرزمینهای اشغال شده توسط کفار سکولار جهانی و مزدوران محلی آنها بنا گشت.

 شبکه چند ملیتی سازمان القاعده در سال ۱۹۸۸ میلادی، توسط اشخاصی چون دکتر عبدالله عزام و شیخ اسامه بن لادن و جمعی دیگر پایه‌هایش طی جنگ کفار سکولار سوسیالیست شوروی در افغانستان بنیان نهاده شد. این شبکه در ابتدای امر سعی در عقب‌ راندن جبهه شرقی کفار سکولار سوسیالیست شوروی از افغانستان را داشت. سپس که دشمن در هم کوبیده شد، آمریکای سکولار لیبرال چشم طمع به آن دوخت، و این بار شیخ اسامه بن لادن، رهبر اول سازمان قتال با غرب سکولار را نیز در دستور کار قرار داد. شکست‌هایی که القاعده و طالبان نخستین بر مشرکان (سکولاریستها) شوروی وارد آوردند، ثمره آن فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی (sᴏᴠɪᴇᴛ ᴜɴɪᴏɴ) بود.

 غرب سکولار با نیروهای برون‌مرزی‌شان که پیمانی تحت عنوان پیمان آتلانتیک شمالی (ɴᴀᴛᴏ) داشتند، پس از اتمام جنگ شوروی در نشستی در شورای امنیت سازمان ملل متحد (sᴇᴄᴜʀɪᴛʏ ᴄᴏᴜɴᴄɪʟ) سازمان القاعده  را تروریستی اعلام نمودند. تقابلات بسیاری بین غرب سکولار و سازمان به وقوع پیوست. که از جمله مهم‌ترین آنها: بمبگذاری ۲۰۰۲ در بالی، بمبگذاری سفارت آمریکا در نایروبی در سال ۱۹۹۸ و حملات پراکنده بسیار دیگر که بر نیروهای متحد سکولار- صهیونی انجام دادند.

در همین راستا حکومت سکولار آمریکا ضمن شکستهای مفتضحی اما قصد خروج از منطقه را نداشت، و با دولت دست نشانده سعودی و مابقی حکام طاغوت در تثبیت و ساخت استحکامات نظامی آمریکا، این دولت وحشی صهیوسکولار را نصرت دادند‌. برای کاهش همراهی مسلمین با القاعده در نبردی که در آتی به وقوع می پیوست، جنگ فکری و روانی علیه سازمان به راه انداختند، و در این مسیر نیروهای نجدی درباری نقش گسترده‌ای را ایفاء کردند.

 در نهایت علمای درباری نیز با برچسب خارجی خواندن این جهادگرایان پُتک نهایی را برای مشروعیت بخشی به تجاوز و اشغالگری کفار سکولار کوبیدند. همان علمایان نجدی که تا دیروز، القاعده با جبهه شرق و سکولاریستهای کمونیست شوروی در جنگ بود، آنان را مجاهدان مسلمانِ عرب و قلعه حصین اسلام می‌خواندند، همین که در برابر کفار سکولار آمریکا و ناتو و متحدان طواغیت‌شان در غرب سکولار ایستادند، برچسبهایی جهت سرکوب آنها بر پیشانی‌شان کوبیدند تا راه برای سرکوب آنها باز شود. در نهایت آمریکای سکولار با بهانه جویی، از حکومت وقت امارت سالامی افغانستان درخواست تسلیم شیخ اسامه‌ را نمود. اما ملا عمر در پاسخ گفت: به الله سوگند اگر گاویی به ما پناه آورد، امانش می‌دهیم، چه برسد به برادر موحدی چون شیخ اسامه. و پس از این جواب، آمریکا با ناتو جنگی نامتقارن را با نیروهای امارت اسلامی  آغاز کردند و منجر به سقوط کابل و روی کار آوردن حکومتی دست نشانده شدند.

 جنایات غرب سکولار ادامه داشت و نیروهای جانفدای سازمان القاعده کماکان ایستادگی می‌کردند. تا اینکه غرب سکولار از تقابل مستقیم خسته شدند و رمقی برایشان نمانده بود، در این زمان بود که اسامه بن لادن بر اساس خیانت آشکار مسئولین پاکستانی در ابت آباد کشته شد و ایمن الظواهری با تفکرات نجدیت و با محور قرار دادن علمای نجدی تفرقه اندازی چون هانی السباعی و ابومحمد مقدسی وابو قتاده فلسطینی، طارق عبدالحلیم و … جانشین اسامه بن لادن شد و به این شکل تفکر وحدت گرای اسامه بن لادن که همان تفکرات سید قطب بود کنار زده شد و تفکر تفرقه انداز نجدیت جایگزین شد. 

ظواهری نجدی در یک نگاه به لحاظ عقیدتی و منهجی به این شکل با برجسته کردن این نمادهای نجدیت، سربازانش را بر اساس تفکرات فرقه نجدیت تربیت می‌کرد و آنها را به این سمت فرقه نجدیت تشویق می کرد که همه ی این نمادهایی که معرفی کرده بود همگی با هم در اختلاف بودند و هر یک در دارالکفری سکولار و دارالحرب در امنیت کامل به سر می بردند و سربازی از سربازان جنگ روانی دشمنان اشغالگر بر علیه اهل دعوت و جهاد شده اند.

 القاعده پسا اسامه به این شکل، دوران جدیدی را آغاز کرد، دوران انحراف عقدی و منهجی؛ و تمرکز بر دشمن اصلی و سر افعی یعنی آمریکا جای خودش را به جنگ داخلی با مسلمین در سوریه و یمن و آفریقا و غیره داد و کار به جایی رسیده است که هم اکنون القاعده ی نجدی الظواهری در ادلب سوریه و یمن و بخشهایی از آفریقا به صورت رسمی در جبهه ی آمریکا و ناتو قرار گرفته است . ولله المستعان.

القاعده ظواهری (ᴢᴀᴡᴀʜᴇʀɪ) تمام قد اگر چنانچه تک تک‌شان عمیل رسمی سکولاریستهای غرب نشده باشند اما مواضعی که اتخاذ کردند کاملا در راه اهداف کفار سکولار قرار گرفت و بسیاری از آنان با شرکت در جبهه ی آمریکا و ناتو مزدوران بی مزد کفار شدند.

ظواهری نجدی در نخستین موضع‌گیریش از ابو محمد جولانی (ᴊᴀᴡʟᴀɴɪ) که بچه سالی خیانت پیشه بود در سوریه حمایت کرد. موضعی که در همسویی با کفار حربی و متحالف سکولار قرار داشت و با تولید جنگ داخلی و مشغول کردن مسلمین به مسلمین در نهایت آنها را در جبهه ی آمریکا و ناتو قرار می داد. با این استراتژی که جناب ایمن الظواهری نجدی اتخاذ کرد، شعله‌های جنگ افروخته شد. حتی در یمن با آنکه در جبهه ی آمریکا و ناتو و آل سعود و امارات قرار گرفته بودند و می جنگیدند انقلابیون شافعی و زیدی و حتی نجدی مخالف خود را خارجی و واجب القتال می‌دانستند و با عناصر نفوذی و جاسوسی کردن برای کفار سکولار خارجی و مزدوران محلی آنها این مخالفین را از میان برمی‌داشتند.

در این سازمانِ پسا اسامه که خودشان از درون، خود را به سمت اضمحلال می بردند، قضیه نفوذ جواسیس به آنجا رسید که مدتی پیش بر این امر معترف شدند. همین جواسیس از رده های بالایی برخوردار بودند. حتی برای جلوگیری از گسترش جاسوسان، سازمان ظواهری نجدی در یمن ویدئویی منتشر ساخت و اسامی برخی افراد منجمله: عثمان بن علي المكنى “أبو عمر الشهري”، عبدالله السلمي (أبو عامر المكي)، محمد بن أحمد مرجان، عزيز العليمي (أبوالحسن التعزي)، مساعد الخويطر (حسام الخالدي)، رشاد قرشي عثمان (أبوتراب السوداني)، زبن الله الشروري أبوعايض، صالح بن علي (حمزة الشروري)، بكيل أحمد فاضل ونايف فلاح المطيري و.. را منتشر ساخت و به اعدام میدانی آنها پرداخت‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *