اصطلاح «شلیک به اختیار» برای ما یعنی چه؟

اصطلاح «شلیک به اختیار» برای ما یعنی چه؟

به صورت مختصر و ساده یعنی:  در تبیین مفاهیم اسلامی و در عرصه ی جنگ روانی در چارچوب قوانین دارالاسلام به اندازه ی توان و وسعتی که داری خادم و پاسبان و محافظ ارزشها و مبارزی بیدارگر و فعال باشید.

در اینجا مهم نیست که شما در خط مقدم جهاد قرار گرفته ای یا یکی از فعالین پشت جبهه هستی . رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید: طُوبَى لِعَبْدٍ آخِذٍ بِعِنَانِ فَرَسِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ، أَشْعَثَ رَأْسُهُ، مُغْبَرَّةٍ قَدَمَاهُ، إِنْ كَانَ فِي الْحِرَاسَةِ كَانَ فِي الْحِرَاسَةِ، وَإِنْ كَانَ فِي السَّاقَةِ كَانَ فِي السَّاقَةِ؛ خوش به حال بنده‌ای كه با سری ژولیده و پاهایی غبار آلود، عنان اسبش را در راه خدا بدست گیرد. اگر در خط مقدم جبهه، مأمور نگهبانی شود، نگهبانی می‌دهد و اگر مأموریتش، پشت جبهه باشد، ‌آنجا نیز به وظیفه‌اش عمل می‌نماید. إِنِ اسْتَأْذَنَ لَمْ يُؤْذَنْ لَهُ، وَإِنْ شَفَعَ لَمْ يُشَفَّعْ (بخاری/ ۲۸۸۶) اگر اجازه بخواهد، به او اجازه نمی‌دهند و اگر شفاعتی كند، كسی شفاعتش را نمی‌پذیرد.

چرا اهل زمین برای چنین شخصی جایگاهی قائل نیست چون آنگونه که هست نزدشان شناخته شده نیست، اما در معیار الله بهشت برای اوست و چنان جایگاهی دارد که رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید:  خوش به حالش (یا درخت بهشتی طوبی برای او)

این مقام به چنین شخص مومنی می رسد چون او تنها رضایت خداوند را می‌خواهد نه شهرت و خوشنامی یا مقام ومنصبی حکومتی و دنیوی را.

بسیاری از پیامبران نیز به وظایف خود عمل کرده اند در حالی که الله تعالی هیچ اسمی از آنها نیاورده است و یادی از آنها نمانده و نامشان معلوم نیست، با این حال پیامبر خدا بوده‌اند. الله تعالی می فرماید: وَرُسُلًا لَم نَقصُصهُم (نساء/ ۱۶۴)

پس معیار این است که شما به اندازه ی توان و وسعتی که داری به وظایف شرعی خود عمل کنی و نزد الله صاحب نام و شهرت شوی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *