معیار مسلمانی و دارالاسلام نزد گروههای مسلح سوری

معیار مسلمانی و دارالاسلام نزد گروههای مسلح سوری

به قلم : ابو خالد کردستانی

دارالاسلام در ادبیات اسلامی یعنی سرزمینی که در آن قانون شریعت الله (طبق یکی از مذاهب اسلامی )حاکم است و رهبر آن نیز مسلمان می باشد. در این تعریف افراد موجود در این سرزمین مد نظر گرفته نمی شوند . چون ممکن است اکثر ساکنان این دارالاسلام غیر مسلمان و کافر باشند . مثل هند و….

در برابر دارالفکر سرزمینی است که قانون آن بر اساس شریعت الله نباشد . هر چند که اکثر یا تمام ساکنان آن مسلمان باشند . حالا کشورهایی چون ترکیه که قانون شریعت الله را به کلی کنار نهاده و بر اساس قانون دین سکولاریسم عمل می کنند چگونه یک شبه دارالاسلام و حکام ان مسلمان نامیده می شوند ؟

زمانی که گروههایی چون ارتش آزاد آنها را مسلمان و سرزمین ترکیه را دارالاسلام می نامیدند دلیلی واسه خودشان داشتند و آنهم اینکه اینها هم نوچه ترکیه بوده و خواهان همان سیستم حکومتی بودند و نمی خواستند پیش مردم خراب شوند و جایگاه خود را از دست دهند . اما گروههایی چون احرار الشام که در اوایل آنها را طاغوت و سرزمینشان را دارالکفر می دانستند چطور شد که به این راحتی تغییر موضع دادند ؟

این تغییر موضع ابتدا نشان از تغییر صف و تغییر در عقاید است ، بله، اینها الان خواهان تشکیل جامعه ای سکولار و دموکراسی خواه هستند و این تغییر کوچکی نیست و نکته ی اساسی دیگر این تغییر به ملاک جدیدی بر می گردد که برای خود انتخاب کرده اند . ملاک جدید مقدار دلار و درهمی است که به انها داده می شود هر کسی دلار بیشتری بدهد مسلمانتر و کشورش دارالاسلام تر است . هم اکنون برای این گروهها ،  آل سعود و قطر و ترکیه بالاترین رتبه ی مسلمانی و دارالاسلامی را دارند .

این یکی از واقعیتهای گروههای مسلح در سوریه و جهادی است که پرچمداریش را بر عهده گرفته اند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *