علت عدم اجازه به مشاور نماینده ویژه دارالاسلام ایران در عیدگاه قندهار

علت عدم اجازه به مشاور نماینده ویژه دارالاسلام ایران در عیدگاه قندهار

به قلم: فضل احمد هراتی

دیروز (دوشنبه، ۲۸ جوزا) عید قربان در ا.ا.افغانستان اعلام شد اما در خبری عجیب دیدیم که از حضور مسلمین غیر افغان به جرم خارجی بودن و شیعه بودن در عیدگاه قندهار جلوگیری شد!

به همین دلیل مشاور نماینده ویژه ایران در امور افغانستان علاوه بر خارجی بودن به دلیل شیعه بودن هم از حضور در عیدگاه قندهار منع شد، چون در افغانستان کنونی به صورت رسمی حنفی های دیوبندی و بریلوی و سیفی و… مساجد و اعیاد خود را دارند و شیعیان جعفری هم مسجد و اعیاد و مراسمات خاص خودشان را، قبل از حاکمیت امارت کنونی و در زمان ملا محمد عمر و دوره ۲۰ ساله ی بعد از آن سلفی ها و اهل حدیث هم دارای مساجد و علمای خاص خود بودند .

با این حال:
این شیوه ی برخورد با مسلمین ربطی به اسلام و منهج صحیح اسلامی ندارد.

اگر قرار به خارجی و محلی و وطنی باشد به نظر شما سلمان فارسی و بلال حبشی و صهیب رومی و ابوبصیر الکوردی و…. در مسحد النبی اجازه حضور داشتند؟

در این زمینه جالب است سخنان دکتر سید علی موجانی را بخوانیم:

دکتر سید علی موجانی نوشته است:

در زمان ‎رسول‌الله(ص) صحرانشینی به مسجدالنبی آمد. پیامبر ندا داد: کنارم نشین، صحابه معترض شدند که او کیست؟ پیامبر فرمود: میهمان است به خانه خدا آمده است تکریم کنید.
۱۴۴۵ سال بعد در ‎عید الاضحی مسلمانی به نماز ‎عیدگاه امارت اسلامی آمد؛ غریبش خواندند و از دروازه عیدگاه راندند.
بعد از چند سال مطالعه درباره ‎افغانستان و قریب به سه سال پس از امارت دوباره ‎طالبان تقارن حضور در دارالاماره قندهار با ‎عید قربان موجب گشت عزم نماز عید کنم. رسمی مکاتبه شد اما امارتیان را پاسخ نی!!
معلوم نبود مشکل کجاست؟ مباشرت به آداب دیپلماتیک ننمودند و “سلام را علیک نگفتند”
چون ادای نماز فرض است؛ سحرگاه به عیدگاه رفتم و مکتوب روان شده به دفتر وزارت خارجه امارت اسلامی طالبان را نشان دادم، سراپا ساعتی ایستادم، آمدند و رفتند، پرسان شدند و وعده دادند از مقام ولایت و نهاد مسئول استخبارات تا قوماندان قوای خاص رهبری طالبان خبر آوردند و شکیبائی طلبیدند.
چون ساعت و نیمی گذشت؛ آمدند و گفتند اجازت بر نماز ‎خارجی در عیدگاه نیست و به ۱۳ مسجد اطراف شهر برای نماز بروید! گفتم مسلمانم و خارجی نامیدن ‎مسلمان سخن به صواب نیست. گفتند آمدی به دیدن ‎امیرالمؤمنین؟ گفتم: چه حاجتم است؟ آمده‌ام به نماز. گفتند مگر ما به نمازتان آمدیم؟ گفتم: آری
جناب ‎ملا برادر به نماز تدفین رئیس‌جمهور فقید ‎ایران شهید ‎رئیسی آمد و مانند رئیس یک دولت محترمانه با او برخورد شد. گفتند: ‎ما دولت نیستیم امارت هستیم. به قانون خود عمل می‌کنیم. گفتم مسلمان چه؟ تاب نیاوردند و گفتند: از دفتر امیرالمؤمنین حفظه الله اجازت به نمازت نیامده، بازگرد.”

جالب است مولوی هبه الله در خطبه های عید قربان دیروز از همه مردم افغانستان خواست تا اختلافات در این کشور را کنار بگذارند و تاکید کرد نبود اتحاد بدترین بیماری است حتی به برکناری بیشتر از وجود اختلافات خوشحال می‌شوم، و اظهار داشت نظام کنونی در افغانستان نظامی اسلامی و شرعی است و مردم از این نظام پشتیبانی کنند

من و شما و علی موجانی همه می دانیم که در عیدگاه و هر جایی که امنیتی باشد شدیدترین تلاش ( بازرسی) بدنی و … انجام می شود، پس مساله به خاطر حعظ امنیت نیست بلکه به خاطر دیدگاه غلطی است که بر فکر و قلب عده ای در برخورد با مسلمین غیر افغان و با مسلمین غیر حنفی ماتریدی صوفی مسلک حاکم است .
در این فکر فاسد هیچ جایگاه عملی برای ” إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ ( حجرات/ ۱۰) وجود ندارد و هر کسی هر چه می گوید تنها شعار است و پروپاگندا.

فقط کافی است وضعیت مهاجرین اویغور و تاجیک و اوزبیک و …. که سالها در این خاک خون و ناموس و مالشان را فدا کردند ببینید …. حتی شهروند درجه چندم هم نیستند، اما وضعیت مهاجرین در زمان ملا محمد عمر رحمه الله چگونه بود؟ فقط به خاطر یک مهاجر به نام شیخ اسامه بن لادن تقبله الله در برابر آمریکا و کل کفر جهانی ایستاد….

این نقد تندی از سوی یکی از حامیان امارت اسلامی از زمان عمر سوم رحمه الله تا الان است بر بعضی از سیاستهای امارت اسلامی جدید تا بدانند که مومنین کارنامه آنها را نگاه می کنند و هیچ چیزی فراموش نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *