آسیب شناسی گروههای مسلح بلوچ(۱) : جیش العدل و گروههای مسلح بلوچ به دنبال چه چیزی هستند؟ تشکیل حکومت اسلامی بر اساس فقه حنفی یا ….؟
کاتب: بِراهُندگ بلوچ
عبدالمالک ریگی امیر گروه جندالله که سایر گروههای موجود از پس مانده های گروه مسلح ایشان هستند در مصاحبه با شبکه ماهواره ای رنگارنگ می گوید :
” ما ایرانی را می خواهیم که به صورت فدرالیسم اداره بشه و من فکر نمی کنم این بحثی که ما مطرح کردیم – بحث اداره ی حکومت، اداره ی دولت – در آینده و اون اینه که ما میگیم این حکومت وقتی که از بین میره یک حکومتی که «مبناش دموکراسی باشه» که یک «حکومت دموکراتیک روی کار بیاد» و اداره ی کشور را به صورت فدرالیسم بکنه، یعنی ایالتی کشور اداره بشه . این طور هم و هم تمامیت ارضی تضمین میشه … ما با هر گونه تجزیه ای مخالف هستیم، هر مقدمه ای هر کاری که سبب تجزیه بشه با اون هم مخالف هستیم، ما حامی تمامیت ارضی ایران هستیم و فکر می کنیم که فدرالیسم تضمین کننده ی تمامیت ارضی ایرانه و اون تنها عملیه که می تونه «دموکراسی» را به معنای واقعی در یک کشور چند قومیتی می تونه نهادینه بکنه و ما می خواهیم همه ی مردم از اقوام مختلف از مذاهب مختلف به صورت یکسان قرار بگیرند، مساوات به معنی حقیقی حاکم بشه فرقی بین شیعه و سنی نباشه . درسته ما اهل سنت هستیم ولی هرگز ما نمی خوایم که عقیده ی خودمونو به زور بر کس دیگه تحمیل بکنیم …. تنها کاری که می توانیم بکینم این است که از ارزشهای ملی و ارزشهای مذهبی خودمون صحبت بکنیم ، حرف بزنیم، یک فضای دیالوگ پیدا بکنیم در همه ی جامعه ، هر کسی اختیار خودش رو داره که چه رو اختیار بکنه ، چه راهی را بره و چه راهی را نره ، اینکه بیایم به زور یکی را تحمیل بکنیم با این مخالفیم و به زور تحمیل کردن چه عقیده باشه چه سنتهای تاریخی باشه چه آداب و رسوم باشه همه ی اینها را نوعی استبداد می دونیم و با هر نوع استبداد مخالف هستیم این استبداد حالا ریشه اش در مذهب باشه این استبداد ریشه اش در ناسیونالیسم قومی باشه در هر جور باشه ما با این استبداد مخالف هستیم ” [۱]
با همین جملات عبدالمالک ریگی می توان فهمید که این گروهها هرگز در پی تطبیق شریعت الله و تحکیم شریعت الله نبوده اند . این گروهها خواهان حکومتی هستند :
- «مبناش دموکراسی باشه»
- یک «حکومت دموکراتیک روی کار بیاد»
و تمام تلاشهای آنها برای این است که :
- «دموکراسی نهادینه بشه»
در این صورت واضح است که دموکراسی بر اساس سکولاریسم بنا شده ، و هر گونه دخالت مذهبی خاص در قوانین حاکم بر جامعه و اداره ی زندگی مردم جامعه توسط هر مذهبی را انکار نموده، و آن را نوعی استبداد می داند، و با کنار نهادن الله جل جلاله از قوانین حاکم بر جامعه اکثریت مردم را به جای الله تعالی مسئول قانون گذاری قرار می دهد .
این در حالی است که الله جل جلاله می فرماید همچنانکه خلق کردن مال الله تعالی است امر کردن و قانون و حکم هم تنها مال الله تعالی است : أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ (اعراف /۵۴) آگاه باشيد كه تنها او ميآفريند و تنها او فرمان ميدهد . بزرگوار و جاويدان و داراي خيرات فراوان ، خداوندي است كه پروردگار جهانيان است .
پس زمانی که عبدالمالک ریگی اینچنین آشکارا از دموکراسی و نهادینه کردن دموکراسی صحبت می کند، و آشکارا تطبیق عقیده ی اسلامی و قوانین شریعت الله را به بهانه ی مذهبی بودن نوعی دیکتاتوری می داند، و به شدن با آن مخالفت می کند، در واقع باید فهمید که اینها دشمنان واقعی تطبیق قانون شریعت الله هستند؛ و مثل سکولاریستها و دموکراسی خواهان با دخالت هر مذهبی در اداره ی جامعه و حکومت و زندگی اجرائی انسانها مخالفند، و مخالفت آنها با حکومت شیعه مذهب ایران هم به خاطر این نیست که خواهان تطبیق قانون شریعت الله بر اساس فقه اهل سنت باشند، بلکه مخالفت آنها با حکومت شیعه مذهب ایران به خاطر مذهبی بودن آن است .
دمکراسی به گواهی تمام علمای اسلام، دینی جدید و کفری آشکار و بتی است که توسط عده ای به جای قانون شریعت الله پرستیده می شود، در حالی که الله جل جلاله دستور به دوری از این بتها و تبعیت از قانون و برنامه ی خود را داده است :
مَا تَعْبُدُونَ مِن دُونِهِ إِلاَّ أَسْمَاء سَمَّيْتُمُوهَا أَنتُمْ وَآبَآؤُكُم مَّا أَنزَلَ اللّهُ بِهَا مِن سُلْطَانٍ إِنِ الْحُكْمُ إِلاَّ لِلّهِ أَمَرَ أَلاَّ تَعْبُدُواْ إِلاَّ إِيَّاهُ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يَعْلَمُونَ (یوسف/۴۰) اين معبودهائي كه غير از خدا ميپرستيد ، چيزي جز اسمهائي ( بيمسمّي ) نيست كه شما و پدرانتان آنها را خدا ناميدهايد . خداوند حجّت و برهاني براي ( خدا ناميدن ) آنها نازل نكرده است ( و وحي و پيامي براي معبود بودن آنها ارسال ننموده است ) . فرمانروائي از آن خدا است و بس . ( اين ، او است كه بر كائنات حكومت ميكند و از جمله عقائد و عبادات را وضع مينمايد ) . خدا دستور داده است كه جز او را نپرستيد . اين است دين راست و ثابتي ( كه ادلّه و براهين عقلي و نقلي بر صدق آن رهبرند ) ولي بيشتر مردم نميدانند (كه حق اين است و جز اين پوچ و ناروا است) .
واضح و آشکار است که این گروههای مسلح در جهتی مخالف با قانون شریعت الله و دین اسلام حرکت می کنند و علاوه بر آن به خاطر جو مذهبی بلوچستان از مذهب و اهل سنت به عنوان یک ابزار استفاده می کنند و شعارهای اسلامی آنها و استفاده ی آنها از آیات و احادیث تنها ابزارهائی هستند برای فریب جوانان احساسی ما و خرج کردن جوانان در راه دین دموکراسی و سکولاریسم .
ما اهل سنت بلوچستان حاضر نیستیم اشخاصی با شعارهای اسلامی از احساسات مذهبی ما برای حاکم کردن دین دمکراسی و کفر سکولاریسم و راضی کردن دشمنان خارجی استفاده کنند .
……………………
[۱] از دقیقه ۶ و ۳۳ ثانیه تا ۹ و ۵ ثانیه مصاحبه با مجری شبکه ی ماهواره ای رنگارنگ