آمادگی هائی که تهیه کرده ایم ما را در کدام دسته قرار داده؟ آنهائی که به الله حسن ظن دارند یا سوء ظن!

آمادگی هائی که تهیه کرده ایم ما را در کدام دسته قرار داده؟ آنهائی که به الله حسن ظن دارند یا سوء ظن!

به قلم: احسان هورامی (کارشناس ارشد تاریخ اسلام)

الله متعال می فرماید: ‏وَیُعَذِّبَ الْمُنَافِقِینَ وَالْمُنَافِقَاتِ وَالْمُشْرِکِینَ وَالْمُشْرِکَاتِ الظَّانِّینَ بِاللَّهِ ظَنَّ السَّوْءِ عَلَیْهِمْ دَائِرَةُ السَّوْءِ وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ وَلَعَنَهُمْ وَأَعَدَّ لَهُمْ جَهَنَّمَ وَسَاءتْ مَصِیراً ‏(فتح/۶) و تا این که مردان و زنان منافق، و مردان و زنان مشرکی را عذاب کند که به خدا گمان بد می‌برند. بدیها و بلاها تنها ایشان را در برمی‌گیرد (و فقط بر آنان چنبره می‌زند) و خداوند بر ایشان خشمگین می‌گردد، و آنان را نفرین می‌کند (و از رحمت خود محروم می‌سازد) و دوزخ را برای ایشان آماده ساخته است، و دوزخ چه جایگاه نهائی بدی است !‏

در اینجا الله تعالی یکی از ویژگی های منافقین و مشرکین(سکولاریستها) را سوء ظن به الله تعالی می داند و به این شکل لعنت و خشم خود را شامل آنها کرده و به انها وعده ی جهنم نیز می دهد. اما مسلمین چگونه باید به الله تعالی حسن ظن داشته باشند و از این صفت ناپسند و خطرناک دوری کنند؟

زمانی که الله متعال می فرماید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ ‏(محمد/۷) ای مؤمنان ! اگر (دین) خدا را یاری کنید، خدا شما را یاری می‌کند (و بر دشمنانتان پیروز می‌گرداند) و گامهایتان را استوار می‌دارد (و کار و بارتان را استقرار می‌بخشد).‏

یا زمانی که می فرماید: وَلَیَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن یَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ ‏(حج/۴۰) به طور مسلم خدا یاری می‌دهد کسانی را که (با دفاع از دین) او را یاری دهند .

اگر شما این را باور کردی یعنی به الله تعالی اعتماد و اطمینان و حسن ظن پیدا کرده ای. اما نصرت دین الله حرکت به سوی اهداف اسلامی و تطبیق قانون شریعت الله  و مسلح شدن در برابر تمام توطئه ها و جنگ روانی و مسلحانه ی دشمنان اسلام و مسلمین است. این یعنی آماده باش و حضور فعال در تمام عرصه های مدیریتی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و علمی و سیاسی و فنی و…

حالا چگونه متوجه شویم که مومنین به بیماری دارودسته ی منافقین و مشرکین(سکولاریستها) آلوده نشده اند؟ تنها با آمادگی و تهیه ی اسباب عملی در این زمینه هاست چنانچه الله تعالی می فرماید: وَلَوْ أَرَادُوا الْخُرُوجَ لَأَعَدُّوا لَهُ عُدَّةً وَلَٰكِن كَرِهَ اللَّهُ انبِعَاثَهُمْ فَثَبَّطَهُمْ وَقِيلَ اقْعُدُوا مَعَ الْقَاعِدِينَ (توبه/۴۶)

اگر (این منافقان نیّت پاک و درستی داشتند و) می‌خواستند بیرون روند، توشه و ساز و برگ آن را آماده می‌کردند (و آمادگی های لازم را فراهم می کردند) امّا خدا بیرون‌شدن و حرکت‌کردن آنان را نپسندید و ایشان را از (این کار) بازداشت. و بدیشان گفته شد: با نشستگان بنشینید (چرا که شایستگی آن را ندارید که در کارهای بزرگ و راه سترگ خدا گام بردارید).‏

پس بدانیم اگر کسانی برای تطبیق سکولاریسم و دموکراسی و لیبرالیسم سکولاریستها در حال تهیه ی اسباب هستند شک نکن که اینها به الله تعالی سوء ظن داشته و در ردیف دشمنان پنهان داخلی (منافقین) و بخشی از دشمنان کافر آشکار(مشرکین) قرار گرفته اند.

تنها کسانی به الله حسن ظن دارند و بر او توکل دارند که برای اهداف اسلامی و حرکت به سوی جامعه و حکومتی اسلامی قویتر و باشکوه تری آمادگی های لازم فکری و عقیدتی و اجتماعی و… را فراهم می کنند.

حالا شما با مقدمه چینی ها و اسباب و آمادگی هائی که فراهم کرده ای خودت را در کدام دسته قرار داده ای؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *