
مستضعفین و مجاهدین فرقه ی ناجیه: در مسیر پیروزی و تمکین صبری زیبا باید کرد (۱)
مؤلف: حمد بن ريس آل الريس
مترجم: مهاجر
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله القائل«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اصْبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» (آل عمران ۲۰۰)
والصلاة والسلام على خاتم المرسلين وسيد الأولين والآخرين نبينا محمد القائل “ما يصيب المسلم من نصب ولا هم ولا حزن ولا أذى ولا غم حتى الشوكة يشاكها إلا كفر الله بها من خطاياه” متفق عليه. وعلى آله وأصحابه وأتباعه الذين بذلوا النفوس لنصرة هذا الدين وسلم تسليماً كثيراً.
مخاطب این رساله نگهبانان در مرزهای اسلام هستند، کسانی که خداوند جان ها و اموال شان را به بهای بهشت خریده است. همچنین مخاطب این رساله مجاهدین رانده شده از همه جا، و برادرانی که تحت فشار شکنجه، پشت میله های زندان اند، و نیز مؤمنین مستضعف در تمام جهان هستند .. سلام و رحمت و برکت خداوند بر همگی شما باد.
امروزه هر کس در وضع امت بنگرد و تأمل کند، با فروماندگی و دل شکستگی باز می گردد و چه بسا از آنچه که در این برهه از زمان در جهان اسلام می گذرد، داغ دار شود، از آن جهت که مسلمانان توسط سرکشان و دشمنِ اولیاء الرحمن مورد هدف قرار گرفته اند، تنها بخاطر اینکه آن ها لباس اسلام را به تن کرده اند، اسلامی که خداوند متعال بدان راضی و خشنود شده است.
«وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَنْ يُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ» (بروج ۸)«شكنجهگران هيچ ايرادی و عيبی و جرمی بر مؤمنان نمیديدند جز اين كه ايشان به خداوند قادر و چيره، و شايستهی هرگونه ستايشی، ايمان داشتند!!»
جنگ بین حق و باطل تنها مربوط به زمان حال نیست، بلکه از زمانی که شیطان تکبر ورزید، آن هنگامی که خداوند به ملائکه دستور داد برای آدم علیه السلام سجده کنند،از سجده کردن امتناع کرد، این دشمنی برپاست. پس جنگ تا الان ادامه داشته و تا زمانی که قیامت برپا شود، ادامه پیدا خواهد کرد پس صبر کنید، چون شما برترید و خداوند با شما است.
ای برادران ..
این رساله را می نویسم و من در یاری خداوند متعال و تمکینش برای مؤمنان شک و تردیدی ندارم، بلکه بر این قسم می خورم هرچند که ظالمان دست درازی می کنند و ظلم و دشمنی شان زیاد است.
خداوند متعال میفرماید:
- «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا * إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا» (شرح ۵ و۶)«چرا كه همراه با سختی و دشواری، آسايش و آسودگی است. مسلّماً با سختی و دشواری، آسايش و آسودگی است.»
- – «يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ» (بقره ۱۸۵)«خداوند آسايش شما را میخواهد و خواهان زحمت شما نيست.»
- – «سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرًا» (طلاق ۷)«خدا بعد از سختی و ناخوشی، گشايش و خوشی پيش میآورد.»
و از پیامبر صلی الله علیه وسلم ثابت شده است که فرمود: «لن يغلب عسر یسیرن»[۱] «سختی هرگز بر آسایش و خوشی غلبه نمی کند.»
و شافعی چه زیبا سروده است:
صبرا جميلا ما أقرب الفرجا *** من راقب الله في كل الأمور نجا
شکیبایی و صبر زیبا، گشایش می آورد هرکس در همه ی کارها خدا را ناظر اعمال خود دید، نجات پیدا کرد.
من صدق الله لـم ينله أذى *** و من رجاه يكون حيث رجا
هرکس خداوند را تصدیق کند، آسیبی به او نمی رسد و هرکس به او امیدوار باشد، همه جا امیدوار است.
و ابوحاتم سیستانی می گوید:
إذا اشتملت على اليأس القلوب *** و ضاق لما به الصدر الرحيب
هنگامی که قلب ها را نا امیدی در برگرفت و سینه ی فراخ نسبت به آنچه که در بردارد، تنگ شد.
وأوطأت المكاره واطمأنت *** وأرست في أماكنها الخطوب
و هنگامی که سختی ها روی آوردند و در گوشه گوشه ی قلب جای گرفتند.
ولم تر لانكشاف الضـر وجها *** و لا أغنى بحيلته الأريب
و برای برطرف کردن ضرر راهی پیدا نشد و هیچ عاقلی نتوانست راه چاره¬ای پیدا کند.
أتاك على قنوط منك غوث *** يمن به اللطيف المستجيب
در حالی که نا امید بودی، یاری و کمکی از جانب خداوند لطیف و مستجیب فرا رسید.
وكل الحادثات إذا تناهت *** فموصول بها الفرج القريب
و همه حوادث زمانی که به پایان می رسند، سرانجامشان گشایشی نزدیک است.
پس بشارت بدهید و به وعده و یاری خداوند، امیداور و مطمئن باشید، چون پیروزی نزدیک است.
خداوند متعال می فرماید:
- «وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ» (حج ۴۰)«و به طور مسلّم خدا ياری میدهد كسانی كه او را ياری دهند. خداوند نيرومند و چيره است.»
- – «وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ» (روم ۴۷)«و همواره ياری مؤمنان بر ما واجب بوده است.»
- – «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ» (محمد ۷)«خدا شما را ياری میكند (و بر دشمنانتان پيروز میگرداند) و گامهايتان را استوار میدارد.»
اما آنچه که امروز، از حمله ی وحشیانه و هجوم دشمنان و آواره کردن مسلمان، که در همه جای زمین صورت می گیرد، نمایانگر فرار رسیدن سپیده دمی جدید برای برپایی حکومت خلافت راشده است. حکومتی که زمین را پر از عدل و داد می کند همانگونه که پر از ظلم و ستم گشته بود.
از پیامبر صلی الله علیه وسلم نقل شده است که فرمود: «تكون النبوة فيكما ما شاء الله أن تكون ثم يرفعها إذا شاء أن يرفعها… فساق الحديث إلى أن قال: ثم تكون خلافة على منهاج النبوة»[۲] «نبوت در میان شما خواهد بود تا هر وقت که خداوند بخواهد، سپس هر وقت خواست آن را بر می دارد … و ادامه ی حدیث تا اینکه فرمود: سپس خلافت براساس منهاج نبوت خواهد بود.»
بر هر مؤمنی که به خدا و روز آخرت ایمان دارد، واجب است که بداند، همه ی آنچه در دنیا توسط طواغیت انجام می شود، صرفاً شر نیست بلکه در آن خیر و بشارت برای برپای دولت اسلامی ـ که إن شاء الله نزدیک است ـ وجود دارد و این در خلال نکات زیر روشن خواهد شد:
۱- سقوط نیروهای استکبار در داخل و خارج، از آن جهت که ضعف روز به روز در همه اجزاء آن نفوذ می کند، چنانکه در رکود اقتصادی آنها این امر واضح است. همچنین تمام آتش سوزی ها، سیل های مکرر، بیماری های واگیردار، انفجارها و سقوط هواپیماها و… که باعث ترس و وحشت بین آنها شده است، بیانگر این واقعیت است. بدون شک این باعث مختل شدن تصمیم هایشان و مغشوش شدن سیاست هایشان می-شود، خداوند ذلت و سستی شان را افزایش دهد.
۲- صرف مبالغ هنگفت در شعله ور کردن جنگ ها، که معضل و گرفتاری را برای آن ها افزایش داده است. هروقت زمان بر آنها طولانی شود، هرگاه قدرتشان ضعیف شود و اموال شان صرف شود، این حسرت وغمی برای آن ها خواهد شد، همانطور که خداوند متعال می فرماید:
«إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ لِيَصُدُّوا عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ فَسَيُنْفِقُونَهَا ثُمَّ تَكُونُ عَلَيْهِمْ حَسْرَةً ثُمَّ يُغْلَبُونَ وَالَّذِينَ كَفَرُوا إِلَى جَهَنَّمَ يُحْشَرُونَ» (انفال ۳۶) «كافران اموال خود را خرج میكنند تا (مردمان را) از راه خدا (و ايمان به الله) بازدارند. آنان اموالشان را خرج خواهند كرد، امّا بعداً مايهی حسرت و ندامت ايشان خواهد گشت و شكست هم خواهند خورد. بيگمان كافران همگیبه سوی دوزخ رانده مي شوند و در آن گرد آورده میشوند.»
پس بشارت بدهید و بخشش کنید، و کمی و پراکندگی قدرت مجاهدین را پر کنید.
۳- حمله طواغیت بر سر مسلمانان سبب جدایی کثیف از پاک، مسلمان از کافر، مؤمن از منافق شده است. پس به راستی سختی ها، راستگو و دروغگو را از هم جدا می کند و مؤمنان را خالص می گرداند.
خداوند متعال می فرماید:
- «مَا كَانَ اللَّهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلَى مَا أَنْتُمْ عَلَيْهِ حَتَّى يَمِيزَ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ» (آل عمران ۱۷۹) «(ای مؤمنان ! سنّت) خدا بر اين نبوده است كه مؤمنان را به همان صورتی كه شما هستيد (و مؤمن با منافق آميزهی يكديگر شده است و مسلمان از نامسلمان جدا نگشته است) به حال خود واگذارد. بلكه خداوند (با محكّ سختيها و دشواريها و فرازها و نشيبهای زندگی، از جمله جهاد ، منافق) ناپاك را از (مؤمن) پاك جدا میسازد.»
- – «لِيَمِيزَ اللَّهُ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَيَجْعَلَ الْخَبِيثَ بَعْضَهُ عَلَى بَعْضٍ فَيَرْكُمَهُ جَمِيعًا فَيَجْعَلَهُ فِي جَهَنَّمَ أُولَئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ» (انفال ۳۷)«(اين شكست در دنيا و عذاب در آخرت همه به خاطر آن است) تا خداوند ناپاك را از پاك جدا سازد و برخی از ناپاكان را بر برخی ديگر بيفزايد و جملگی ايشان را روی هم انباشته كند و آن گاه به دوزخشان بيندازد. آنان (در دنيا و آخرت) زيانكارند.»
- – «وَلِيُمَحِّصَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَمْحَقَ الْكَافِرِينَ» (آل عمران ۱۴۱) «و تا اين كه خداوند مؤمنان را سره و خالص گرداند و كافران را نابود و تباه سازد.»
- – «أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَعْلَمِ اللَّهُ الَّذِينَ جَاهَدُوا مِنْكُمْ وَيَعْلَمَ الصَّابِرِينَ» (آل عمران ۱۴۲) «آيا پنداشتهايد كه شما (تنها با ادّعای ايمان) به بهشت درخواهيد آمد، بدون آن كه خداوند كسانی از شما را مشخّص سازد كه به تلاش و پيكار برخاستهاند، و بدون آن كه خداوند بردبارانی را متمايز گرداند (كه رنجها و سختيها، آنان را پاكيزه و آبديده كرده باشد).»
و آیات بسیار دیگری که دلالت بر این مفهوم دارند.
۴- ایجاد نفرت در دل همه ملت ها نسبت به این حاکمان متکبر، که ظلم شان به حدی رسیده است که در هر جا که بخواهند ظلم می کنند. به وسیله سیاست های مکارانه شان و بیانیه های دروغین شان آنچه در گذشته انجام داده اند را توجیه می کنند و در آن ندای منافع ملت، رعایت حقوق بشر و از این قبیل شعارهای دروغین سر می دهند، به راستی برای بسیاری از مردم در آنچه که بدان ادعا می کنند، ظلم و دشمنی و دروغ شان آشکار شده است و این عامل اساسی در شورش علیه این نوع حکومت های ناعادلانه است.
۵- زنده شدن جهاد در قلب مؤمنین؛ از آن جهت که مؤمن به تحقیر یا توهین به دینش راضی نمی شود، حتی اگر منجر به فدای جان و مالش و هر آنچه که دارد، شود. لذا به جماعات جهادی در نقاط مختلف جهان، می پیوندد و دشمنی اش با هر آنچه مصیبت ها را زیاد کرده، بیشتر می شود و مسلمانان برای جهاد در راه خدا و مقابله با دشمنان و دفاع از عقیده-شان، برای اینکه نشان دهند فقط کلمه الله است، که برتر است و سخن کسانی که کفر می ورزند پست است، شروع به آماده کردن خود می کنند. دشمن گمان می کند در مقابل می تواند کاری انجام دهد، این احمق نمی داند که عزم مردان را شعله ور می کند و برای برپای برچم های جهادی تلاش می کند. که إن شاء الله مصیبتی برای آنها در حال حاضر و آینده خواهد بود. در آن شکی نیست و ما همگی می دانیم که قدرت بشر به هرجا برسد، در مقابل قدرت خداوند متعال هیچ نیست، از آن جهت در کتابش برای ما روشن کرده است که او بر همه چیز غالب است و قدرت فقط ازآن اوست.
همانطور که خداوند متعال می فرماید: «كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِي إِنَّ اللَّهَ قَوِيٌّ عَزِيزٌ» (مجادله ۲۱)«خداوند چنين مقدّر كرده است كه من و پيغمبرانم قطعاً پيروز میگرديم. بیگمان خداوند نيرومند چيره است.»
«أَنَّ الْقُوَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا» (بقره ۱۶۵)«قدرت و عظمت همه از آن خدا است.»
و به راستی به مومنان صادق، وعده داده که بر دشمنان شان پیروز می شوند، هر چند نفرات و امکانات شان کم باشد و هر چند دشمن از نفرات و تجهیزات زیادی برخوردار باشد.
خداوند متعال می فرماید: «كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ» (بقره ۲۴۹)«چه بسيارند گروههای اندكی كه به فرمان خدا (توفيق نصيبشان شده است و) بر گروههای فراوانی چيره شدهاند. و خداوند با بردباران (و در صف استقامتكنندگان) است.»
از خدا می خواهیم هر آنچه که را به مؤمنان از احقاق حق و ابطال باطل و شکستن ابهت کافران، وعده داده است عملی کند.
۶- گسترش اختلافات داخلی و خارجی حکومت های ظالم در عملی کردن قرارداد های داخلی و بین المللی است، که نشانه و دلیل آن طولانی شدن اجرا یا لغو قراردادهاست. همچنین به دلیل بروز اختلافات شدید میان آنها، درگیری و تنش برای تصویب این قراردادها بسیار زیاد شده است. بدون شک این مانع قوی، تأثیر بسزایی در از هم پاشی سکان این دولت ها دارد و باعث قوی تر شدن مجاهدان می شود، و هر روز اختلافات بین این دولت ها بیشتر می شود و این اختلافات خاتمه نمی یابد به دهمین دلیل آتش دشمنی بین آن ها شعله ور شده است، خداوند برافروختگی و هیزم این آتش را زیاد کند.
ای برادر مجاهد؛ برای تو که همیشه خواهان مقابله با دشمن سرسخت دین و جهاد فی سبیل الله و شهادت هستی، لازم است که این نصایح و توجیهات را برای اصلاح مسیر و نزول نصرت خداوند در پیش بگیری. از خداوند متعال خواهان یاری و توفیق هستم.
• اخلاص در عملت برای خداوند متعال؛ بخاطر اینکه خداوند پاک است و غیر از پاکی چیزی را قبول نمی-کند.
خداوند متعال می فرماید: «وَمَا أُمِرُوا إِلَّا لِيَعْبُدُوا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ» (بینه ۵)«در حالی كه جز اين بديشان دستور داده نشده است كه مخلصانه و حقگرايانه خدای را بپرستند.»
«أَلَا لِلَّهِ الدِّينُ الْخَالِصُ» (زمر ۳)«هان ! تنها طاعت و عبادت، خالصانه برای خدا است و بس»
پس براستی درون مایه و ارزش عمل، در اخلاص برای پروردگار جهان یان است، اگر قسمتی از عمل به ریا آلوده شود، کل عمل فاسد می شود.
همانطور که خداوند متعال می فرماید: «فَمَنْ كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا» کهف ۱۱۰
«پس هركس كه خواهان ديدار خدای خويش است، بايد كه كار شايسته كند، و در پرستش پروردگارش كسی را شريك نسازد.»
نفس انسان هنگامی که مورد تمجید قرار می گیرد به عُجب می آید، پس قلبش به سمت تمجید و مدح مردم گرایش پیدا می کند، از این حالت به خداوند پناه می برم. از پیامبر صلی الله علیه وسلم ثابت شده است که، اولین کسانی که در روز قیامت در آتش جهنم می سوزند سه نفر هستند. و یکی از آنها را مردی معرفی می کند که در راه خدا جهاد می کند و دوست دارد او را شجاع خطاب کنند .. ابوهریره رضی الله عنه می گوید از پیامبر صلی الله علیه وسلم شنیدم که فرمود: «اولین مردم در روز قیامت که در موردش قضاوت می شود، مردی است که شهید شده است، او را می آورند و نعمتی که به او داده شده بود را به او نشان می دهند، او نیز نعمت را به یاد می آورد، (خداوند) می گوید پس چه کاری در آن کردی؟ در جواب می گوید به خاطر تو جنگیدم تا شهید شدم، (در جواب) می گوید: دروغ می گویی، تو به خاطر این جنگیدی که بگویند، جرأت داری (و شجاعی) پس گفتند که جرأت داری .. سپس امر کرد تا بر روی صورت او را بکشند و به آتش اندازند…»[۳]
بر حذر باشید از عجب و خودبزرگ بینی به هنگام فزونی یا قدرت .. براستی غرور و عُجب نسبت به آنچه که دارید عاملی برای نابودیتان است، چون شما و هر آنچه که دارید تحت اراده خداوند هستید. مسلمانان در اوایل کارشان در روز حنین در حالی که رسول خدا صلی الله علیه وسلم بین آن ها بود، به علت غرور و عُجب از فراوانی¬شان شکست خوردند.
همانطور که خداوند متعال می فرماید: «وَيَوْمَ حُنَيْنٍ إِذْ أَعْجَبَتْكُمْ كَثْرَتُكُمْ فَلَمْ تُغْنِ عَنْكُمْ شَيْئًا» (توبه ۲۵)«در جنگ حُنَين (كه در روز شنبه، شانزدهم شوّال سال هشتم هجری، ميان شما كه ۱۲۰۰۰ نفر بوديد، و ميان قبائل ثقيف و هوازنِ مشرك كه ۴۰۰۰ نفر بودند درگرفت، و شما به كثرت خود و قلّت دشمنان مغرور شديد و خداوند شما را در اوائل امر به خود رها كرد و دشمنان بر شما چيره شدند) بدان گاه كه فزونی خودتان شما را به اعجاب انداخت (و فريفته و مغرورِ انبوه لشكر شديد) ولی آن لشكريانِ فراوان اصلاً به كار شما نيامدند.»
براستی که اگر انسان توفیقی از جانب خداوند نداشته باشد ضعیف است. پس بر تو واجب است که در پیشگاه پروردگار جهانیان اظهار ذلت، نیاز، فقر و حاجت کنی، شاید تو را ذلیل دید و به تو کمک کرد.
[۱] به روایت ابن حریر از حسن
[۲] به روایت امام احمد از حذيفه
[۳] به روایت امام مسلم